Μεγάλη νίκη για τον λαό της Νέας Φιλαδέλφειας

0

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/5/2020 το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε συγκληθεί  με θέμα “Λήψη απόφασης επί της επιδίωξης της Δημοτικής Αρχής να παραδώσει στα κρυφά και με συνοπτικές διαδικασίες μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτη στο όνομα της  πανδημίας του κορωνοϊού.”

Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την παράδοση σε ιδιώτη του πλυσίματος των κάδων όπως επεδίωκε η Δημοτική Αρχή, υπερψήφισε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης με ψήφους 

17-13 και πήρε την εξής απόφαση:

  • Δεν εγκρίνει την παράδοση σε ιδιώτη κανενός τμήματος της καθαριότητας, 
  • Κατεβαίνουν από την ιστοσελίδα και τα άλλα μέσα του Δήμου η σχετική πρόσκληση
  • Ακυρώνει την συνοπτική διαδικασία ανάθεσης με ΑΠ 9075/ 7/5/2020, δεν νομιμοποιεί την πραγματοποίηση σχετικής δαπάνης
  • Πρέπει ο Δήμος να επισκευάσει άμεσα τα μηχανήματα που ήδη διαθέτει και έχουν πληρώσει οι δημότες.
  • Ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Μεγάλη επιτυχία για τους δημότες της πόλης της ΑΕΚ αφού στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας δεν πέρασε το σχέδιο της δημοτικής αρχής για παράδοση της καθαριότητας του δήμου σε ιδιώτες. Μπορεί στο θέμα το γηπέδου της ΑΕΚ ο δήμαρχος να μην αποτελεί πλέον εμπόδιο αλλά η διοίκηση του δήμου είναι πολιτική υπόθεση  και δεν αρκεί η προτίμηση στην ΑΕΚ για να κάνει τα πεπραγμένα της φιλολαϊκά. Η παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες θα έφερνε οικονομικά βάρη στις πλάτες των δημοτών και πιθανότατα απολύσεις των εργαζομένων στο συγκεκριμένο τομέα ενώ με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που υπερψηφίστηκε ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κοινωνικά κριτήρια. Μπορεί η εκλογή του συγκεκριμένου συνδυασμού να έγινε με όχημα την ΑΕΚ αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η αγάπη μας για την ομάδα “Δούρειος Ίππος” για να φορτωθούν στις πλάτες του εργαζόμενου λαού καινούρια βάρη. Πληρώσαμε πολλά με τα μνημόνια που ψήφισε η πολιτική που υποστήριξε την παράταξη που διοικεί τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδώνας και δεν θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας μπορούν να πανηγυρίζουν μια μικρή αλλά τεράστιας σημασίας νίκη.

Στα δύσκολα που έρχονται ο λαός να βγει νικητής και να μην αφήσει να κάνουν την αγάπη του για την ομάδα που διάλεξε το όχημα για να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι. Η ψήφος στις δημοτικές εκλογές δεν είναι χαλαρή, δεν είναι ξεκομμένη από την πολιτική και ειδικά την σημερινή εποχή, επηρεάζει κατά πολύ την καθημερινότητά μας. Και το καλύτερο γήπεδο του κόσμου θα ολοκληρωθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς άλλες ανόητες καθυστερήσεις, και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα συνεχίσουν να έχουν την δουλειά τους, και ο λαός δεν θα πληρώσει άλλο την κρίση. 

Υ.Γ. Αλήθεια όλοι εκείνοι που έκαναν πορείες με κράνη και λοστούς για να σώσουν το περιβάλλον από την ΑΕΚ και τους πλουτοκράτες, που χάθηκαν τώρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που μετατρέπει το περιβάλλον σε πεδίο επενδυτικής δραστηριότητας των ομίλων;


Comments are closed.