Μη χάσουμε το φεγγάρι κοιτώντας το δάχτυλο…

0

Φταίει ο Δέλλας, φταίει ο Πογιέτ, φταίει ο Μιλοβάνοβιτς, φταίει ο Μοντανιέ, Φταίει ο Κετσπάγια, φταίει ο Μοράις, φταίει ο Λάζαρος, φταίει ο Ντίντακ, φταίει ο Μανόλο, φταίει ο Ουζουνίδης, φταίει ο Λαμπρόπουλος, φταίει ο Μπακασέτας, φταίει ο Σιμόες, φταίει ο Λυμπερόπουλος, φταίει ο Βράνιες…

Φταίει το κακό μας το ριζικό…

Φτάνει πια παιδιά. Για όλα τα παραπάνω, τα καλά και τα κακά, ευθύνεται η κεφαλή της ομάδας. Αυτή αποφασίζει, αυτή χρηματοδοτεί, αυτή παρουσιάζει ένα project. Βέβαια από το μάγκικο πρωτάθλημα του 2018 και μετά αναρωτιόμαστε σε αγωνιστικό επίπεδο ποιο είναι αυτό το project… Ποιος είναι ο προπονητής που θα χτίσει μια ομάδα πενταετίας; Ποιος είναι ο κορμός της ομάδας πάνω στην οποία θα χτιστεί η ΑΕΚ; Ποιοι είναι οι μεταγραφικοί στόχοι που θα κάνουν τη διαφορά; Ποιο είναι το οικονομικό ταβάνι για όλα τα παραπάνω;

Άγνωστα όλα στον κόσμο της ομάδας. Έναν κόσμο που έφαγε με το κουτάλι τα χωράφια της Γ’ Εθνικής και αντί να βλέπει την ΑΕΚ κυρίαρχη και δυνατή, τη βλέπει να έχει να νικήσει σε ντέρμπι ενάμιση χρόνο, να έχει στον πάγκο της τυχαίους προπονητές σαν τον Καρντόσο και να κρατάει παίχτες στο ρόστερ που είναι φαντάσματα. Αυτό που βλέπουμε δεν είναι η ΑΕΚ που περιμέναμε μετά το 2013.

Ακούω πολλούς που σιχτιρίζουν για τον Βράνιες. Συμφωνώ ότι ο Βράνιες κάνει αλλεπάλληλα επικοινωνιακά φάουλ. Ότι είναι τρελός, ότι δεν ελέγχεται κλπ. Ρωτάω όμως: Ο Βράνιες είναι το πρόβλημα στην ΑΕΚ σήμερα; Ή μήπως ότι μιλάμε για μια ομάδα που είναι καθρέφτης αλλεπάλληλων λάθος επιλογών; Ο Βράνιες είναι το κερασάκι στην τούρτα και όσοι εστιάζουν στο Βράνιες και όχι συνολικά στη λάθος λειτουργία της ΑΕΚ μάλλον χάνουν το φεγγάρι και κοιτούν το δάχτυλο.

Άλλη μια χρονιά ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η ΑΕΚ μένει πίσω σε επίπεδο διεκδίκησης τίτλων. Άλλη μια χρονιά διάφοροι ΑΕΚολόγοι μας λένε από τώρα να… ετοιμαστούμε για του χρόνου(!) Μάλλον έχουν ξεχάσει και αυτοί ότι η ΑΕΚ δεν είναι Ατρόμητος αλλά ομάδα πρωταθλητισμού. Ομάδα φτιαγμένη για να πρωταγωνιστεί.

Μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη, τα βλέμματα σε πολλά κιτρινόμαυρα media έπεσαν στον Ίλια Ίβιτς. Ο Ίβιτς είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τεχνικού διευθυντή. Όμως ξαναρωτώ: Με τι μπάτζετ θα βγει ο Ίβιτς στην αγορά; Η ΑΕΚ έχει ανάγκη και από παίχτες με εμπειρία, κλάση και προσωπικότητα. Και συνήθως αυτοί οι παίχτες χρειάζονται και… συμβόλαια επαρκή. Για όλα αυτά πρέπει να ενημερώσει η διοίκηση για τις προθέσεις της. Για το πλάνο της.

Το θέμα στην ΑΕΚ δεν είναι τα πρόσωπα. Είναι η συνολική της λειτουργία που μοιάζει περισσότερο με το να κλείνει τρύπες και να μπαλώνει, παρά να ράβει εξαρχής τη βαριά φανέλα που φόρεσαν ο Νέστορας, ο Μίμης, ο Θωμάς και ο Ντέμης. Αυτή τη φανέλα θέλουμε να ξαναδούμε… Και δεν είμαστε ρομαντικοί.

Είμαστε αθεράπευτα ρεαλιστές.

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΥΤΑΣ


Comments are closed.