23-11-2000. Μια ακόμη μεγαλειώδη εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό αγώνα για την ένωση, σαν σήμερα στο Λεβερκούζεν.
Για τη φάση των “32” του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η ΑΕΚ αντιμετώπισε την πρωτοπόρο του Γερμανικού πρωταθλήματος Μπάγιερ και την ανάγκασε να πανηγυρίζει για το τελικό 4-4 που πήρε στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Πολλοί είχαν τον δικέφαλο ξεγραμμένο, άλλωστε δεν βρισκόταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, όμως οι κιτρινόμαυροι παίκτες είχαν άλλη άποψη. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Βασίλης Λάκης άνοιξε το σκορ, το παιχνίδι παιζόταν πάνω-κάτω και οι Γερμανοί πήγαν στα αποδυτήρια 2-1 υπέρ τους με τα γκολ του Κίρστεν (24΄,42΄). Με την έναρξη της επανάληψης ο Φερνάντο Νάβας ισοφάρισε σε 2-2 και αμέσως μετά ο Κόβατς έδωσε προβάδισμα ξανά στη Λεβερκούζεν. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έβγαζε φωτιές, στο 55΄ ο Βασίλης Τσάρτας ισοφάρισε 3-3 με πέναλτι που είχε κερδίσει ο Νικολαϊδης και στο 79΄ ο Νάβας πάγωσε το “Μπαϊ Αρίνα” κάνοντας το 3-4. Η ένωση κράταγε τη μεγάλη νίκη μέχρι το 92ο λεπτό όπου ο Ράμελωφ ισοφάρισε.
Στο τέλος του αγώνα ο Μπέρτι Φόγκς, προπονητής της Λεβερκούζεν δήλωσε «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Οταν σημειώνεις τέσσερα γκολ εκτός έδρας σε ευρωπαϊκό αγώνα, πρέπει να φεύγεις νικητής από το γήπεδο. Η ΑΕΚ είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος, χαίρομαι ιδιαίτερα που οι παίκτες μου είχαν το ηθικό να φτάσουν στο 4-4, έστω και στο 90+. Παίξαμε το πρώτο ημίχρονο στο Λεβερκούζεν και στην Αθήνα θα παίξουμε το δεύτερο, ελπίζοντας να πάρουμε εμείς την πρόκριση».