EDITORIALS
Μην τολμήσετε να μείνετε στα τραγούδια, νικήστε τους

Δεν είχα κανένα σκοπό να γράψω παραμονές του αγώνα στο πιο μισητό γήπεδο.Φοβόμουν ότι θα γίνω γραφικός αν αναφέρω τα ειπωμένα “καλό εναντίον κακού” και τα τσιτάτα “αγώνας ενάντια στο κράτος”.
Δεν είναι ότι δεν ισχύουν πλέον.Ίσα ίσα που σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ,αλλά διάολε στην ΑΕΚ μάθαμε να δίνουμε χαστούκι στην αλαζονεία κάθε φορά που τους πετυχαίναμε.Θυμάμαι από τότε που η ΑΕΚ με διάλεξε,γιατί δεν διαλέγουμε εμείς την ΑΕΚ,μας διαλέγει εκείνη:
Μεγαλώσαμε και πατήσαμε τα 35 με την ΑΕΚ να δίνει απαντήσεις στο άδικο.Μια εποχή που η ΑΕΚ τους ανάγκαζε όποτε παίζανε μαζί μας να κλαίνε δέκα μέρες πριν και 9 μέρες μετά να μην μπορούν να κάτσουν.Ακούσαμε ιστορίες με τον Θρύλο να τρέμει και για αυτό να μην κατεβαίνει,πολύ πριν το ξαναφέρει στην μόδα το μπάσκετ του Ολυμπιακού.
Μεγαλώσαμε με τις ιστορίες του μεγάλου Θωμά που έκανε ολόκληρα στάδια να ρωτάνε τον Σαργκάνη τι του έκανε.Μεγαλώσαμε με τις ιστορίες του Νέστορα που έδειχνε στον γνωστό και μη εξαιρετέο τερματοφύλακα του Θρύλου σε ποια γωνία θα του βάλει γκολ.
Βγήκαμε από τα πέτρινα χρόνια με το γκολ του Καραγκιοζόπουλου που τους έκανε να βάλουν τις τούρτες που έκοβαν στην Αίγινα στην φιέστα πριν τον αγώνα,βαθιά μέσα στο ψυγείο τους.
Είδαμε με τα μάτια μας τον Χρήστο Κωστή που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο να τον αποθεώσουν να καταλήγει στην ΑΕΚ και να τους εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τι τους έκανε στην Φιλαδέλφεια.Είδαμε τον Τιμούρ που τους λέρωνε την μουρ μέσα στο Φάληρο.Είδαμε την ΑΕΚ να μένει με εννιά παίχτες στο στάδιο και οι γαύροι να κάνουν το σταυρό τους που έφαγαν μόνο 3.Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θυμάμαι εδώ στη Νίκαια,να μου λέει ο φούρναρης που ήταν άρρωστος ΑΕΚ ότι άδειαζαν και τα καφενεία με την έκβαση του ματς.Είδαμε την μεγάλη προδοσία να τους ξαναδίνει θάρρος και να δοκιμάζει να διαλύσει την ΑΕΚ ή να την μεταφέρει στο Φάληρο.Το μέταλλο όμως ήταν τέτοιο που δεν τους άφησε.Και πάλι όπου τους πετυχαίναμε είχε τιμολόγιο.
Κι αν με τα χρόνια η παράγκα δυσκόλεψε την κατάσταση και τα χειρουργία έγιναν χωρίς αναισθητικό,το επόμενο πρωί σε κάθε σχολείο,σε κάθε δουλειά,σε κάθε δρόμο τα κασκόλ της ΑΕΚ ήταν περισσότερα από ότι στις νίκες.Έτσι για να τους θυμίζουν ότι την ΑΕΚ δεν θα την βάλουν στο χέρι ΠΟΤΕ.Γιατί και τότε έβλεπαν τον Ντέμη στον ύπνο τους.Γνήσιο και τίμιο,όχι σαν τον αχτένιστο με τα χιλιάδες πέναλτι και την διαιτητική προστασία που δεν τον ζήτησε ποτέ μια ομάδα της Ευρώπης.
Κι αν την γονάτισαν με ύπουλα και βρώμικα μέσα,δεν την νίκησαν γιατι έχουμε την ανωτερότητα της ιδέας.
Τα χτεσινά δεν με ενοχλούν καθόλου σαν εικόνα.Αθλητές της ΑΕΚ να βρίζουν τον Ολυμπιακό μαζί με οπαδούς.Θα μπορούσα με αυτό το βίντεο να κοιμίζω το παιδί μου μέχρι να μεγαλώσει.Μόνο όμως αν συνοδεύονται με μια μεγαλοπρεπή νίκη μέσα στο Φάληρο.Διαφορετικά είναι για λαική κατανάλωση.Για εμάς δεν είναι ένα ματς από τα πολλά της χρονιάς.Είναι η κορύφωση του αγώνα να κρατάμε την ΑΕΚ στην κορυφή.Εκεί που η βρωμιά του λιμανιού δεν φτάνει να την αγγίξει.

Στους παίχτες που πληρώνονται για να φοράνε την φανέλα που άλλοι κάνουν οικονομία για να αγοράσουν θα πω το εξής.Μην τους κάνετε την χάρη να μείνετε στο ποζεριλίκι.Κλείστε τους το στόμα και τραγουδήστε μαζί με τον κόσμο ότι σας αρέσει.
ΝΙΚΗΣΤΕ ΝΙΚΗΣΤΕ ΝΙΚΗΣΤΕ!!!


Δεν είχα κανένα σκοπό να γράψω παραμονές του αγώνα στο πιο μισητό γήπεδο.Φοβόμουν ότι θα γίνω γραφικός αν αναφέρω τα ειπωμένα “καλό εναντίον κακού” και τα τσιτάτα “αγώνας ενάντια στο κράτος”.

