Μοιάζει με Κατάρα

0

Αετίσιες Κραυγές 13-7-2021

 

 

 

 • Πήγα στον Κωτσόβολο να αγοράσω κλιματιστικό και μου φάνηκε ότι στις τηλεοράσεις του καταστήματος βγήκε ο Καρπετόπουλος να μας πει πόσο καταπληκτικό θα είναι το Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ και θα το δείξει ο Αντένα.

 1. Το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεύρυνση της λίστας κατάργησης των ρυθμίσεων προστασίας του περιβάλλοντος, της υγείας και των πολεοδομικών ρυθμίσεων, η κυβέρνηση το ψήφισε μαζί με ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ. Μη σας το παίζουν προοδευτικές δυνάμεις.

 

 1. Ένας ποδοσφαιριστής που αν δε φύγει, περιμένω πολλά τη νέα σεζόν είναι ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Αρκεί ο Μιλόγεβιτς να καταφέρει να του βρει θέση και ρόλο. Μιλάμε για ένα παίκτη που πέρυσι σε 37 συμμετοχές με ένα μόνο 90λεπτο είχε 8 γκολ και 7 ασίστ.

 

 1. Έρχονται νομοσχέδια – παρεμβάσεις σε Ασφάλιση και Παιδεία, να συμπληρώσουν τα πάνω από 180 που έχουν ήδη ψηφιστεί μέσα σε δύο χρόνια, με «κορωνίδα» το έκτρωμα για τα Εργασιακά. Αν δεν υπαρχουν μαζικές λαϊκές αντιδράσεις έρχεται κόλαση!

 

 1. Ο Προμηθέας και το Λαύριο προβάλλονται σαν παραδείγματα για την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Αυτή είναι η προσέγγιση για την ΑΕΚ και μάλιστα από οπαδούς της ομάδας. Να γίνει Προμηθέας ή Λαύριο στη θέση του Προμηθέα και του Λαυρίου.

 

 1. Όπου ακούτε για καπιταλιστική ανάπτυξη και κερδοφορία (δηλαδή ανάπτυξη και κερδοφορία των αφεντικών μας) να ξέρετε ότι η προϋπόθεση είναι ένας πραγματικός «κρανίου τόπος» και ένταση της εκμετάλλευσης για όλους εμάς τους εργαζόμενους.

 

 1. Από το 2017 έχουμε εκφράσει τις έντονες ανησυχητικής φύσης απορίες μας.

 1. Να είσαι μελαγχολικός που τελείωσε το Γιούρο και ξαφνικά να λάμπει το πρόσωπο σου γιατί θα γλυτώσεις από τα σχόλια του Καρπετόπουλου.

 

 1. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δείχνουν ότι το 2019, (περίοδος ανάκαμψης, έστω και αναιμικής) ένας στους τρεις ενήλικες και ένα στα πέντε παιδιά ζούσαν στα όρια της στατιστικής φτώχειας, που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα φυτοζωούσαν, χωρίς καν τα στοιχειώδη.

 

 1. Απέχουμε από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και σε επίπεδο ακαδημιών. Ακόμη και ο σημερινός Παναθηναϊκός φαίνεται ένα επίπεδο πάνω από μας. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι στο οικονομικό. Φταίει η στελέχωση. Λες και η στελέχωση δεν έχει να κάνει με το οικονομικό.

 

 1. Έχετε ακούσει για το νέο νόμο που αφορά την Επικουρική Ασφάλιση; Είναι μια φανταστική μέθοδος με την οποία η κυβέρνηση χαρίζει 80 δισ. ευρώ, λεφτά των ασφαλισμένων, στα αρπακτικά των ιδιωτικών ομίλων της Ασφάλισης και της Υγείας.

 

 1. Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ ποτέ δεν είχε ούτε το 1/3 του μπάτζετ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Φανταστείτε τώρα τι θα γίνει του χρόνου με μνημονιακό μπάτζετ και αποπληρωμές χρεών;

 

 1. Αν περιμένεις φουκαρά μου να πάρεις ανάσα με τα «ψίχουλα» που θα πέφτουν από το φαγοπότι των αφεντικών σου, μάθε ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη έχει για λίπασμα την ένταση της δική σου εκμετάλλευσης, απαιτεί νέα μέτρα που θα κάνουν κόλαση τη ζωή σου.

 

 1. Δε μπορώ να έχω καμία συμπάθεια για την Εθνική Ιταλίας που ενώ τα χρώματα της σημαίας τους είναι το πράσινο-άσπρο-κόκκινο, αυτοί φοράνε ακόμα τα μπλε που τους είχε επιβάλει ο βασιλικός Οίκος Σαβόιας.

 

 1. Έψαχνα στο YouTube να βρω την «Κατάρα», ένα αγαπημένο παλιό τραγούδι του Νίκου Πάνου και βγήκε ο Καρπετόπουλος να μας πει πόσο καταπληκτικό θα είναι το Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ και θα το δείξει ο Αντένα.

 1. Έχετε ακούσει για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα; Είναι ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για γενίκευση της φοροληστείας, προκειμένου να αποπληρωθούν «μέχρι δεκάρας» τα δανεικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, που φυσικά θα ροκανίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 

 1. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πόσοι από το γκρουπ των σέντερ μπακ του φετινού ρόστερ θα είναι καλύτεροι από τον Γούτα που τον είχαμε κλεισμένο αλλά τελικά δεν τον αποκτήσαμε ποτέ.

 

 1. Αδελφέ μου, σύντροφε και φίλε εργαζόμενε, υπάλληλε, αυτοαπασχολούμενε και ελεύθερε επαγγελματία: στο έδαφος του νέου Πτωχευτικού Κώδικα έρχονται μαζικές εξώσεις, «λουκέτα» και κυνηγητό. Κανονικό πογκρόμ» σε βάρος μας, για να στηρίξουν τις τράπεζες.

 

 1. Ακριβώς αντίστροφα πρέπει να «μεταφράζει» ο λαός της ΑΕΚ όσα ακούει να λένε οι ΠΑΕ -ΚΑΕ και τα επιτελεία τους για «ισχυρή και ανταγωνιστική ομάδα», από τη στιγμή που δεν εξηγούν πώς θα γίνει αυτό με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της αγοράς.

 

 1. Η κυβέρνηση έδωσε 300 εκατομμύρια ευρώ στη «Fraport» για «διαφυγόντα κέρδη» την περίοδο της πανδημίας. Για αθλητικές υποδομές όμως δεν υπάρχουν χρήματα οπότε θα πρέπει να στηρίζουμε τη δράση των αθλητικών «Fraport» που θα τις κατασκευάσουν.

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

aliatas74@gmail.com

 

twitter

 

facebook

 


Comments are closed.