Μόνο με… αυτοκαταστροφή θα χαθεί αυτή η πρόκριση

0

Μετά από αυτό το «διπλό» και τον Αραούχο να… ζεσταίνεται δεν μπορεί να χάσει αυτή την πρόκριση η ΑΕΚ.

Γράφει ο Βασίλης Γούσιος

Ποιος να περίμενε ότι η «αφελής» ΑΕΚ που παρακολουθήσαμε στα διπλά παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα προκριματικά του Champions League, θα μπορούσε σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί σε ένα μοντέλο ομάδας με ορθό τακτικό προσανατολισμό εντός αγωνιστικού χώρου, πρωτόγνωρη ωριμότητα αλλά και ποιοτικό στυλ παιχνιδιού.

Παρά την κακοτυχία με τον τραυματισμό του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ο οποίος άθελά του «χάλασε» τη συνταγή του πολύ αποτελεσματικού 3-5-2 σε ματς αυξημένης δυσκολίας, η ΑΕΚ παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο τόσο σε θέση άμυνας στηριζόμενη κυρίως στο πάθος των μπακ της όσο και στο επιθετικό σκέλος εκμεταλλευόμενη τις ποιοτικές εμπνεύσεις των μεσοεπιθετικών της, πήρε ένα υψηλής σπουδαιότητας «διπλό» το οποίο ισούται κυριολεκτικά με… τρία τέταρτα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Μοναδικό ζητούμενο φυσικά, η Ένωση να εμφανίστει και στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια που θα ακολουθήσουν έχοντας γνώση των δυνάμεών της, δίχως να υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές της, σεβόμενη πάντα τους αντιπάλους της, παρότι κατά τα φαινόμενα μαζί με τη Μίλαν είναι (και ήταν εκ προοιμίου) τα αδιαφιλονίκητα φαβορί του ομίλου, τα οποία θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του Europa League.

Όλα αυτά δίχως καν να έχει «συγχρονιστεί» σε αυτό το σύνολο ο Σέρχιο Αραούχο, ο σούπερ σταρ αυτή της ομάδας που είναι δεδομένο ότι μπορεί να την ανεβάσει επίπεδο στο ποιοτικό κομμάτι και να της δώσει επιτέλους… αριθμούς στο παραγωγικό, σε έναν από τους τομείς που δείχνει αναμφίβολα η ΑΕΚ ότι υστερεί αρκετά, κάτι που φάνηκε φυσικά και στο ματς της Κροατίας.

Χωρίς να χρειάζονται διθύραμβοι στην παρούσα φάση, μπορεί να πει κανείς ότι επιτέλους ο Δικέφαλος βαδίζει σε σωστά μονοπάτια αν και είναι θεμιτό να περιμένουμε το χρόνο να κρίνει πράγματα και καταστάσεις. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα έπονται τέσσερις καθοριστικοί αγώνες για την ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις, όπου ας ελπίσουμε ότι δεν θα εμφανιστούν ξανά τάσεις… αυτοκαταστροφής.

Follow me:

Facebook: Vasilis Gousios

Twitter: VGousios

Instagram: vgousios


Comments are closed.