Ο Νέστορας θυμάται: Μου είπαν να βάλω 4 και εγώ έβαλα 5 στον Ηρακλή!

0

Ο Κώστας Νεστορίδης θυμάται στο AEK LIVE τα 5 γκολ που πέτυχε εναντίον του Ηρακλή και εξομολογείται πώς οι Ενωσίτες τον έκαναν καλύτερο ποδοσφαιριστή.

ÍÅÓÔÏÑÉÄÇÓ

Τα ταξίδια στον χρόνο είναι πολύ όμορφα. Ειδικά αν έχεις να θυμάσαι όμορφες στιγμές, το σπίτι μας στη Νέα Φιλαδέλφια και αλησμόνητα παιχνίδια της ΑΕΚ στον ΝΑΟ.

Επιμέλεια: Στάθης Τσεβάς

Για όλα αυτά όμως πρέπει να έχεις και τους κατάλληλους αφηγητές. Γιατί, οι περισσότεροι από εμάς, ιδίως οι μικρότερης ηλικίας δεν ζήσαμε κάποιες (τις περισσότερες) ιστορίες. Αλλοι περισσότερο… σύγχρονοι, παρότι τις πληροφορήθηκαν, δεν τις είδαν ιδίοις όμμασι, αφού δεν υπήρχε τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα με κάμερες και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα οποία σήμερα διευκολύνουν στη διάδοση κάποιων γεγονότων.

Στο μακρινό 1962-63 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Ηρακλή και ο μεγάλος πρωταγωνιστής Κώστας Νεστορίδης σημείωσε και τα 5 γκόλ της ΑΕΚ στον διασυρμό του γηραιού μέσα στα Φιλαδέλφεια. Δεν μιλάμε μόνο για την δεύτερη μεγαλύτερη σε εύρος νίκης της ΑΕΚ επί του Ηρακλή (η άλλη με 6-1 το 1996-97 αλλά και το 2002-03) αλλά και για μία νίκη που καθοδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της τίτλου στην Α’ Εθνική.

Ο Κώστας Νεστορίδης έχει να το θυμάται το συγκεκριμένο ματς καθώς 54 χρόνια μετά ακόμα ευχαριστεί τον Θεό που τον βοήθησε αλλά και τα τρελά φάλτσα που του έβαζε σε κάποια σουτ που ούτε ο ίδιος δεν περίμενε. Η ζωντανή ιστορία του Δικεφάλου μίλησε στο AEK LIVE και ξετύλιξε το κουβάρι της μνήμης. Ο «μάγος» της μπάλας θυμήθηκε τον κόσμο της ΑΕΚ εκείνη την εποχή. Η μεταξύ τους σχέση ήταν μία πρόκληση για τον ίδιο . «Μου ζητούσαν τρία γκολ και πείσμωνα και έβαζα τέσσερα. Σε εκείνο το ματς μου είπαν να βάλω τέσσερα. Οπότε έκανα το χρέος μου και έβαλα πέντε. Η αγάπη για τον κόσμο και την ΑΕΚ με έκανε καλύτερο», ήταν το  σχόλιο του μεγάλου Νέστορα.

Η αγάπη του για την ΑΕΚ τον… τυφλώνει. Όταν μιλάμε όμως για έναν χρυσό άνθρωπο σαν τον Νεστορίδη όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο ίδιος βλέπει κάποια πράγματα ανθρώπινα Γι’αυτό και συμπάσχει με τις δύσκολες καταστάσεις που περνά η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Για την αναμέτρηση της Δευτέρας ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ λέει απολύτως…αντικειμενικά πως: «πρέπει να κερδίσουμε. Είναι κρίμα για τον Ηρακλή μια τόσο ιστορική ομάδα να περνάει μια τόσο δύσκολη φάση. Αν σημειώσουμε ένα τέρμα πιστεύω πως αρκεί για να πάρει η ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς».

Μακάρι και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να μπορούσαν να ικανοποιούσαν έτσι τις επιθυμίες των οπαδών της ομάδας. Λίγο δύσκολο, αφού οι εποχές έχουν αλλάξει, αλλά όχι ακατόρθωτο. Μην ξεχνάμε, ότι το περσινό Κύπελλο ήταν λαϊκή απαίτηση, όπως το φετινό πρωτάθλημα.


Comments are closed.