Μου θυμίζετε κάτι πρωτόγονους χωριανούς

0

Ο επαγγελματικός «αθλητισμός» θυμίζει εποχές που κάτι «πρωτόγονοι» χωριανοί στα πρώτα βήματα του κινηματογράφου, έχυναν δάκρυα συμπόνιας για κάποιον που είχε πεθάνει και θαφτεί σε μια ταινία και όταν αυτός εμφανιζόταν ξανά ζωντανός και μεταμφιεσμένος σε Άραβα στην επόμενη ταινία, το κοινό το αντιμετώπιζε ως πρωτάκουστη απάτη και έσπαζε τα καθίσματα.

 

Ανάλογες είναι και οι αντιδράσεις των οπαδών κάθε φορά που οι επαγγελματίες αθλητές επιλέγουν να αλλάξουν αφεντικό. Η με διάφορα τεχνάσματα, τερτίπια και κουτοπονηριές προσπαθούν να αυξήσουν το συμβόλαιο τους. Και τώρα που διοίκηση έστειλε μήνυμα ότι το θέμα Βράνιες θεωρείται λήξαν, τι θα τα κάνετε τόσα αναθέματα και τόσες κατάρες;

 

Ο επαγγελματικός – κερδοσκοπικός «αθλητισμός» είναι μια μηχανή ψευδαισθήσεων που δεν αξίζει τα συναισθηματικά ξεσπάσματα των οπαδών.

 

Δεν σας φταίει λοιπόν κανένας Βράνιες, όποια κι αν είναι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης από εδώ και πέρα, όπως δεν σας έφταιγε κανένας Αλεξανδρής, κανένας Βαγγέλης Βλάχος, κανένας Γαλάκος και κανένας Αποστολάκης, για να το κάνουμε πιο οικουμενικό… Ούτε καν κανένας Γκέκος, κανένας Πάσπαλι και κανένας Γαλακτερός. Όταν δεν έχετε πρόβλημα που η αγαπημένη σας ομάδα μετατράπηκε σε εταιρεία δεν μπορείτε να έχετε πρόβλημα με τις επαγγελματικές επιλογές των υπαλλήλων της εταιρείας.

 

Και όσο εσείς επιμένετε να κρατάτε αποστάσεις από τον όποιο επαγγελματία αθλητή προσπαθεί να αυξήσει το εισόδημα του ή επιλέγει να αλλάξει εργοδότη, εγώ θα επιμένω να κρατάω αποστάσεις από τον οποιονδήποτε ιδιοκτήτη εταιρείας που εκμεταλλεύεται την αγαπημένη μου ΑΕΚ, γιατί πολύ απλά έχει αποδειχτεί στην πράξη και καθημερινά ότι ανάμεσα στους βιομηχανικούς ομίλους, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, το κράτος τους και όλους τους πολιτικούς υπηρέτες τους και ανάμεσα σε εμάς τους υπόλοιπους, τη συντριπτική δηλαδή πλειοψηφία των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών ανθρώπων της καθημερινότητας, υπάρχει κυριολεκτικά άβυσσος και όχι ανάμεσα σε εμάς και στους επαγγελματίες αθλητές… όσο καλοπληρωμένοι κι αν είναι.

 

 

 

ΥΓ. Δεν θα βρεις την ΑΕΚ πουθενά, αν δεν κουβαλάς λίγη μαζί σου.

 

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

Mail: [email protected]

 

twitter

 

facebook

 

Αν σας εκφράζει η διαφορετική οπτική στα θέματα του αθλητισμού. Αν αισθάνεσαι την ανάγκη να εκφράσετε την διαφωνία σας. Μπορείτε να μας βρείτε και στη σελίδα της στήλης στο Facebook


Comments are closed.