Να επενδύσει στο μέλλον αλλά και στο παρόν…

0

Η ΑΕΚ φαίνεται πως κινείται για την απόκτηση αρκετών νέων και ανερχόμενων ταλέντων που ενδεχομένως σε λίγα χρόνια να της βγούνε χρυσάφι. Αλλά σε λίγα χρόνια, όχι τώρα. Ο Λάτσι, ο Σαμπανάτζοβιτς και ο Ραντόνια, αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, είναι τέτοιες περιπτώσεις.

Η επένδυση στο μέλλον και η οικοδόμηση μιας νεανικής ομάδας είναι ένα ορθολογικό και σωστό κατά βάση πλάνο. Όμως εξυπηρετεί τη μακροπρόθεσμη εικόνα και όχι τις άμεσες ανάγκες. Ο Λάτσι αν δεν έχει για μέντορα τον Τσιγκρίνσκι είναι ένα άγουρο στόπερ. Όπως και ο Σάμπα, αν δεν έχει δίπλα του τον Κρίστιτσιτς είναι επίσης ένα αβέβαιο χαφ.

Από αυτή την άποψη οι επενδύσεις του μέλλοντος πρέπει να πλαισιώνουν τις επενδύσεις του παρόντος αν η ΑΕΚ θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και να σηκώσει κούπες. Αυτός είναι και ο λόγος που εκτός από νέους και ανερχόμενους, η ομάδα πρέπει να κρατήσει αλλά και να φέρει παίκτες με εμπειρία και ικανότητες.

Οι ανανεώσεις των Λιβάγια και Ολιβέιρα κρίνονται κομβικές σε αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για παίκτες που κάνουν τη διαφορά όχι μόνο στην ΑΕΚ αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έχει ανάγκη σίγουρα από στόπερ, εξτρέμ και αν πουληθεί ο Μπακάκης και δεξί μπακ. Ενδεχομένως και δεύτερο σέεντερ φορ και τερματοφύλακα.

Καλό είναι να το λέμε. Η ομάδα χρειάζεται επένδυση στο μέλλον αλλά και στο παρόν. Μόνο έτσι τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα στα χρόνια που έρχονται… Στο γήπεδο που μας περιμένει…

 

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΑΕΚ-LIVE

Νικόλας Κολυτάς


Comments are closed.