ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

O Σεραφείδης για το Μουσείου προσφυγικού ελληνισμού!

Published

on

Στο βήμα της εκδήλωσης μίλησε ο Στέλιος Σεραφείδης εκ μέρους των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Στην ομιλία του τόνισε πως οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ νιώθουν απόλυτα την συμβολική βαρύτητα του Μουσείου!Αναλυτικά η ομιλία του:

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ νιώθουν απόλυτα την συμβολική βαρύτητα του Μουσείου προσφυγικού ελληνισμού.

Όταν υπηρετούσαμε ως ποδοσφαιριστές μέσα στα γήπεδο τη φανέλα με τον Δικέφαλο ΑΕΤΟ καταλαβαίναμε ότι ταυτόχρονα υπερασπίζαμε μια βαριά κληρονομιά πολιτισμού που ξεκινούσε από την περήφανη προσφυγιά της Ανατολής. Από την πόλη της καρδιάς μας, από τα άγια χώματα του Πόντου, από την ευλογημένη ρωμιοσύνη της Μικρά Ασίας.

Για αυτό στεκόμαστε με υπερηφάνεια και τιμούμε αυτό το μουσείο. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι μια αποθήκη σκονισμένων αναμνηστικών αλλά μια δυνατή εστία πολιτιστικών εκδηλώσεων για την προσφυγιά και την ομάδα.

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ με τους φιλικούς αγώνες αλλά και την δράση τους σε όλη την Ελλάδα έχουν το κύρος και τις γνωριμίες να ενημερώσουν πολλούς Ενωσίτες για να ενδιαφερθούν και να αναζητήσουν το υλικό που χρειαζόμαστε.

Εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια μας σε όλους τους ανθρώπους που συνέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία και τώρα κάνουν πράξη. Ιδιαίτερα τον εμπνευσμένο ηγέτη μας, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Με το καλό στην Αγιά Σοφιά και το μουσείο μας.

Continue Reading
Advertisement