Ο Χαρδαβέλλας, το 5G και ο… Παγκαλίνος*

0

Από τότε που η ελληνική κυβέρνηση έλεγε με ειρωνικό τρόπο ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο μέχρι σήμερα που βρισκόμαστε σε “πολεμική ετοιμότητα” με την Τουρκία επειδή υπάρχει -και… παραϋπάρχει αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών- υποθαλάσσιος “ενεργειακός θησαυρός” στην Ελλάδα, έχουν περάσει μόλις δέκα χρόνια.

Γράφει ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης

Το 2010, ο Θ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης, είχε κληθεί ν’ απαντήσει στη Βουλή σε ερώτηση σχετικά με τις εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα, που υποστήριζε ότι υπάρχουν κοιτάσματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Ειρωνεία και λοιδορία στην απάντηση: “άνθρακες ο θησαυρός, να μου δώσει και μένα τα κλειδιά για τις πύλες του μυστηρίου” έλεγε με ύφος από τα έδρανα της Βουλής ο κύριος “μαζί τα φάγαμε”.

Δεν ήταν κιόλας διαδεδομένος ο όρος fake news, ούτε υπήρχαν τότε τα ελληνικά hoaxes για να αποτελειώσουν τη… “σταύρωση” του “συνωμοσιολόγου” της εποχής Κ. Χαρδαβέλλα, που από το 2004 αποκάλυπτε στοιχεία για κοιτάσματα στον ελλαδικό χώρο. “Συκοφαντήθηκα, λοιδορήθηκα ακόμη και στην ελληνική Βουλή” έλεγε πέρυσι ο ίδιος, δικαιωμένος πια από τις εξελίξεις που επιβεβαίωναν τις πολυετείς έρευνές του.

Τις τελευταίες ημέρες, μερίδα του -καλοπληρωμένου από την κυβέρνηση τύπου- προσπάθησε να μας πείσει ότι γίνεται χαμός στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Τις “φουσκωμένες” εικόνες επιβεβαίωσε και ο υπουργός ΠροΠο και παλαιός συνοδοιπόρος του Πάγκαλου, ο Μ. Χρυσοχοίδης, ο οποίος είπε ότι στόχο έχουν την απόλυτη πειθαρχία. Ωστόσο, mainstream μέσα ενημέρωσης και κυβερνητικά “παπαγαλάκια” έλεγαν συνωμοσιολόγους όσους ασχολούνταν με τα επίμαχα βίντεο από την παραλία της Θεσσαλονίκης, αγνοώντας επιδεικτικά τις δηλώσεις του πολιτικού… προισταμένου τους, Μ. Χρυσοχοίδη.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει τώρα με τη συζήτηση περί πιθανής σχέσης κορωνοιού και 5G. Το Youtube προτίθεται να κατεβάσει βίντεο που συνδέουν covid19 με 5G, επειδή στην Αγγλία λέει καίνε κεραίες 5G (σ.σ. με αυτό το σκεπτικό, θα έπρεπε να κατεβάσει το μισό του περιεχόμενο). Η πρόθεση για κατέβασμα των video είναι που βάζει σε περισσότερες σκέψεις και που “φουντώνει” τις θεωρίες. Ακόμη και αν δεν στέκει η θεωρία (πράγμα πολύ πιθανό), οι πολίτες του κόσμου έχουν δικαίωμα να συζητούν για το θέμα και να εκφράζουν τις απόψεις τους. Θεωρία συνωμοσίας ή όχι η σχέση του νέου ιού με το 5G, η ιστορία θα το δείξει, η επιστήμη θα το αποδείξει/απορρίψει.

Μέχρι τότε, προσπάθησε να μην είσαι τελείως… Πάγκαλος.

*Ο παγκολίνος μπορεί και να τρώγεται. Ο Παγκαλίνος με τίποτα!

** Ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης είναι Ενωσίτης, παλιός δημοσιογράφος του Οικονομικού Ρεπορτάζ στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το περιοδικό Νέμεσις.


Comments are closed.