Λέτε να του πάνε τα κιτρινόμαυρα;

0

Ο Μανατζερικός  έχοντας φάει με το κουτάλι τις μεταγραφικές περιόδους εγκαινιάζει την στήλη του στο AEK-LIVE. Παρουσιάζει τον γνωστό(;) Αlessio Cerci.

Γράφει ο Μανατζερικός

Εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα. Ως Μανατζερικός δεν έχω ιδέα από τους πραγματικούς στόχους της ΑΕΚ. Αν θέλετε να διαβάσετε για παίκτες που «ενδιαφέρουν» την Ένωση είστε σε λάθος στήλη. Αν θέλετε μάλιστα να διαβάσετε για παίκτες που «χτυπάει» η ΑΕΚ αλλά ρε φίλε έχουν πάθει χιαστούς,  ξέρετε που θα πάτε.

Εδώ θα παρουσιάζουμε παίκτες που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν την Ένωση, για να μην πω θα έπρεπε. Ευχή μας βέβαια να δούμε κάποιον από αυτούς στα κιτρινόμαυρα.

Πάμε παρακάτω. Κάθε φορά θα ξεκινάμε λίγο… ανάποδα. Θα αναλύουμε το γιατί θα μπορούσε κάποιος παίκτης να φορέσει τα κιτρινόμαυρα και μετά θα τον παρουσιάζουμε. Θα μπορούσα να παρουσιάσω και ένα 19χρονο ταλεντάκι που το θέλει η μισή Ευρώπη αλλά δεν έχει νόημα.

Και κάπως έτσι θα ξεκινήσουμε με τον 30χρονο Allessio Cerci (ναι τα ονόματα θα γράφονται πάντα με Λατινικούς χαρακτήρες). Για τους περισσότερους ίσως δεν χρειάζονται συστάσεις. Και θα μου πείτε τώρα. Καλά ρε φίλε. Τον παίκτη που τον αγόρασε η Ατλέτικο Μαδρίτης 15 εκατομμύρια μπορεί να τον πάρει η ΑΕΚ;

Που λέτε αυτός ο παίκτης έφυγε πέρυσι από την Ατλέτικο μετά από συνεχόμενους δανεισμούς. Φέτος αγωνίζεται στην Hellas Verona. Μονοετές συμβόλαιο. Δηλαδή, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Και κάτι ακόμα καλύτερο. Η ομάδα του πέφτει στην Serie B. Δυσκολάκι να τον κρατήσει.

Μάλιστα, δεν έχει κάνει και καμιά καταπληκτική σεζόν. Ψάχνει ίσως ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο. Μπορεί να το βρει στην ΑΕΚ; Ε συγχωρέστε με αλλά μια ομάδα που στοχεύει ομίλους Champions League δεν θα έπρεπε να έχει θέμα να δώσει συνολικά 1,5 εκατομμύρια για τον βασικό της δεξί εξτρέμ.

Ναι καλά ακούσατε. Παίζει στην θέση που η Ένωση σίγουρα θα πάρει παίκτη.

Νομίζω πως οι περισσότεροι πειστήκατε για το κατά πόσο θα μπορούσε να έρθει στην ομάδα. Πάμε και σε μια σύντομη παρουσίαση.

To παρακάτω ιστορικό μεταγραφών ίσως λέει κάποια πράγματα. Ίσως και όχι.

Φέτος ο Ιταλός μετράει 21 συμμετοχές, 2 γκολ, 4 ασίστ και 2 τραυματισμούς. Όπως καταλάβατε και από τον παραπάνω πίνακα, 2 σεζόν ξεχώρισε. Τη μία με την Τορίνο και την άλλη με την Φιορεντίνα. Έκανε απίθανα πράγματα. Το γεγονός ωστόσο πως έχει μόνο 11 συμμετοχές σε 3 χρόνια συμβολαίου με την Ατλέτικο μας δείχνει πως ήταν μέχρι εκεί. Η καριέρα του είναι σε πτώση. Aυτό που με ανησυχεί είναι ο τραυματισμός στο γόνατο το 2016, έχασε σχεδόν μία σεζόν έτσι. Περίπτωση Τσιγκρίνσκι δηλαδή.

Προσωπικά θα τον παρομοιάσω ως δεύτερο Λάζαρο. Είχε τους ίδιους τραυματισμούς και πάνω κάτω την ίδια πορεία στην Ιταλία, ίσως γνωρίζονται κιόλας, αυτό όμως δεν το ξέρω. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πράγματα στην ΑΕΚ. Έχει ακόμα 2 καλά χρόνια και για όποιον έχει αμφιβολίες για την ποιότητα του ας δει λίγο τις δύο τελευταίες χρονιές του Χριστοδουλόπουλου πριν έρθει στην ΑΕΚ. Θα φωνάξει αυθόρμητα, όχι μην τον πάρετε αυτόν! Και μετά θα καταλάβει πως αυτός του έδωσε το πρωτάθλημα.

Παραθέτω λίγα ακόμα νούμερα του Alessio Cerci αν και για να διαβάζετε μέχρι εδώ μάλλον ξέρετε που θα τα βρείτε.

Πριν τον τραυματισμό του:

H τρελή σεζόν στο Τορίνο:


Comments are closed.