ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

«Ο Μάνταλος ήταν Μ.V.P.»!

Published

on

Ο Ε.ΚΕΔίκογλου περιγράφει, με τον χαρακτηριστικό τρόπο του, για το ποιός διπλανός του, στο γήπεδο, ξετρελάθηκε με την εμφάνιση του … «20 με τόνο» κι από την Πέμπτη ακόμη πιο πολύ με την είδηση, πως επεκτάθηκε το συμβόλαιο του επίτιμου αρχηγού ως το 2026!

…ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ σήμερα την είδηση, πως η ΠΑΕ ΑΕΚ επεξέτεινε ως το 2026 το συμβόλαιο του… «20 με τόνο!», ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ, «γύρισα» στην περασμένη Δευτέρα, ενώ παρακολουθούσα τον αγώνα με τον Παόκ, ως συνήθως παρέα κι ανάμεσα στον Φρίξο Κώστα και στο Μιλτιάδη Παναγιωτόπουλο, στο τριθέσιο «παταράκι» μας, στα Δημοσιογραφικά Θεωρεία , εκεί στον 3ο όροφο του «Αγιά Σοφιά. Γύρισα πίσω το θυμητικό μου, για σχεδόν ένα, προς ένα στα σχόλια, που κάναμε για τις ομάδες και τους παίκτες. Και ναι μεν εγώ, μαζί με τον Μίλτο ήμασταν απορροφημένοι και στην ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση, που κάναμε, για λογαριασμό των χιλιάδων επισκεπτών του «ΑΕΚ Live», ενώ ο Φρίξος, έχοντα μπροστά του, στο έδρανο, στιλό και αντίγραφο του φύλλο αγώνα με τις συνθέσεις, είχε την ευχέρεια για πολύ καλύτερη , πιο ξεκάθαρη, παρακολούθηση του ματς.

… ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ προξενήσει ιδιαίτερη εντύπωση αφενός για το πόσο κατηγορηματικός ήταν ο Μίλτος, πως ο Μπριχ κακώς-κάκιστα δεν καταλόγισε ΠΕΝΑΛΤΙ, στην φάση, που ο Ρώσος αντίπαλος «γκρέμισε» τον Ελίανσον στην φάση του β΄ημιχρόνου μέσα στην περιοχή του Κοτάρσκι, έχοντας δει και ξαναδεί το αντικανονικό μαρκάρισμα , από την τηλεοπτική μετάδοση του Cosmote κι από την συσκευή, που είναι τοποθετημένη και στο δικό μας (όπως σχεδόν σε όλα τα σημεία) «παταράκι»-παρατηρητήριο μας.

…ΑΦΕΤΕΡΟΥ μου είχε κάνει εντύπωση για τον ενθουσιασμό, με τον Οποίο ο πολύπειρος Φι Κάπα σχολίαζε την εμφάνιση του Πέτρου Μάνταλου. Ύμνοι έβγαιναν από τα χείλη του. Έλεγε και ξανάλεγε, πως αυτή η απόδοση του επίτιμου αρχηγού της Νταμπλούχου, ήταν πανευρωπαϊκής κλάσης και ότι πρέπει να ήταν η πρώτη ή δεύτερη καλύτερη του στα χρόνια, που ανήκει στην ΑΕΚ! Σε κάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου ν΄ αναρωτιέται: «Μήπως είναι υπερβολικός ο φίλος, επηρεασμένος από την εξαιρετική συμπάθεια, που έχει για τον Θρακιώτη και για τον οποίο του έχει αφιερώσει σούπερ εγκωμιαστικά κείμενα , στο δημοφιλές «Δισέλιδο 38-39», που έχει στον Σαββατιάτικο «Δικέφαλο Αετό»; Σε ορισμένα δε κείμενα του, που τον έχει παροτρύνει να μη αγχώνεται και εν ολίγοις να μη δίνει σημασία στην μεθοδευμένη προβολή, που γίνεται, από τα «ερυθρόλευκα» ΜΜΕσα, ότι ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος στον ρόλο του μεσοεπιθετικού (κατά την παλαιά κοπή= «10αριού»). Πως αυτός (ο Πέτρος) είναι πληρέστερος και με το επί πλέον, ότι από την Ξάνθη και μετά, που ήλθε στην υποβιβασμένη ΑΕΚ, χαλυβδώθηκε, ωρίμασε, σκληροτραχηλοέδεσε, παίζοντας ακόμη και σε «χωράφια» κατώτερων κατηγοριών και σε έδρες-εξορία (λόγω του ασυγχώρητου Γκρεμίτσα) της ομάδας μας, ενώ ο «κόκκινος» ήταν, από τον Αστέρα Τρίπολης, ως σήμερα στα σαλόνια του «συστημικού» Οσφπ…»!

…ΑΛΛΑ και τούτο, κατά την περασμένη Δευτέρα και προκειμένου για την αγωνιστική εμφάνιση των παικτών μας: Όταν, μετά τη λήξη, ανακοινώθηκε, από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ότι Μ.V.P. ανακηρύχθηκε ο Νταμιάν Σιμάνσκι, ο Φρίξος εννοείται πως δεν αποδοκίμασε την απόφαση, αλλά με όσο πιο κατηγορηματικό τόνο και «φωναχτί» είπε: «Ε, όχι! Πολυτιμότερος ήταν ο Μάνταλος, γιατί ο Πέτρος ήταν και πιο «ποιοτικός», ενώ ο Πολωνός, επειδή αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ήταν πιο «συνολικός»! Ο Έλληνας πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του, ο Νταμιάν είχε – κι έχει περιθώρια για ακόμη πιο άρτιος»! Πρόσθεσε δε , ενώ κατεβαίναμε τα 48 σκαλιά, που μας χωρίζουν από την έξοδο της Πύλης 30: «Η μπαλιά, που έκανε ο Μάνταλος, στο 17ο λεπτό, και «βρήκε» τον εν κινήσει σκόρερ Πινέδα, θα την ζήλευε ακόμη κι αυτός, στον οποίο απονεμήθηκε πάλι η «Χρυσή Μπάλα», ο συμπατριώτης του Αλμέϊδα (Μέσι)!

… Υ.Γ.: ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ, κατά την αποχώρησή μας, στο «Ιερό» της «Μητρόπολης» ( = στον χάλκινο αετό, στην «πλαταιίτσα του «Αγιά Σοφιά») τρείς «Ενωσίτες» σταμάτησαν τον Φ. Κ., γιατί τον γνώριζαν. Εκείνος δίχως να χάσει λεπτό τους ρώτησε «Ποιός ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης μας;». Ο πρώτος , από τους τρείς, σε χρόνο μηδέν του απάντησε: «ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ! Ακούγοντας το όνομα, που ήταν και της δικής του προτίμησης, δεν πρέπει να λάθεψα, νομίζοντας, ότι ξαφνικά ο Φρίξος «απέκτησε» ανοικτές φτερούγες» σαν του δεσπόζοντα στον χώρο του ουγγρικού αριστουργήματος «Δικέφαλου Αετού», κι εξαφανίστηκε, από τα μάτια μας (τα δικά μου και του Μίλτου), «πετώντας» ως το σπίτι του!

…Τι ΗΤΑΝ πάλι τούτο; Τί εμπειρία ήταν αυτή, με τον καταπληκτικό … «Πετρο-Μανταλισμό» του Φρίξου Κώνστα; Πού νάξερε ο άσος, ότι υπήρξε και τέτοιος (τόσος) θαυμαστής του, το βράδυ της Δευτέρας, ενώ … «γιόρταζε όλη η ελληνική ποδοσφαιρική Φύση», για το «ΑΕΚ – Παόκ 2-0 και με Μ.V.P. τον Πέτρο (όπως τελικά κι εγώ παραδέχτηκα, πεπεισμένος κι επηρεασμένος από την «ηφαιστειακή λάβα» του αδελφικού φίλου μου, ο οποίος φίλαθλα κι επαγγελματικά «έχει ταξιδέψει σε όλους τους ωκεανούς , βλέποντας μπάλα»; (και πάντοτε με «Βόρειο Σέλας του» ή «Ουράνιο Τόξο του» ΤΗΝ ΑΕΚ!

Ε.ΚΕΔίκογλου

Ο κορυφαίος διαιτητοκριτικός, χωρίς φόβο αλλά με πάθος για το δίκαιο, οργώνει τα γήπεδα και ενημερώνει για τα κακώς κείμενα. ΟΛΑ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη λυσσαλέα μάχη κατά της ΑΕΚ σε επίπεδο παρασκηνίων... ΜΟΝΟ ο Ε.ΚΕΔίκογλου ξέρει... Και μόνο στο AEK LIVE μεταφέρει...

Continue Reading
Advertisement