Ο πρωταθλητισμός θέλει… ενίσχυση!

0

Καλοί οι ανερχόμενοι, καλοί και οι υποσχόμενοι, όμως η ΑΕΚ χρειάζεται παίχτες ποιότητας και υψηλού επιπέδου αν θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Παίχτες με εμπειρία αλλά και κίνητρο, με δύναμη αλλά και τεχνική, με μυαλό αλλά και θράσος.

Και οι παίχτες αυτοί καλώς ή κακώς έχουν ένα άλφα κόστος. Η ΑΕΚ χρειάζεται να φέρει τέτοιους παίχτες. Πόσες φορές συζητώντας, έχουμε πει μεταξύ μας ότι αν η ΑΕΚ είχε άλλους δύο παίχτες επιπέδου Λιβάγια, Μάνταλου ή Ολιβέιρα, θα ήταν ένα τελείως διαφορετικό σύνολο; Δεν είναι παρανοϊκή απαίτηση για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ να προσδοκά ο κόσμος της να βλέπει τέτοιας ποιότητας ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι κανονικότητα για την ΑΕΚ.

Για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν είμαστε υπέρμαχοι των νεοπλουτέ συμπεριφορών με τα τεράστια ποσά και τα μεγάλα συμβόλαια σε παίχτες-απάτη. Δεν είμαστε όμως και με τα ποδοσφαιρικά μνημόνια του παρελθόντος. Χρειαζόμαστε παίχτες που θα δώσουν πραγματική ώθηση και δύναμη στην ομάδα. Για σκεφτείτε πώς θα ξεκινούσε η προετοιμασία αν είχαμε ήδη κλεισμένους τον Βράνιες, τον Αραούχο και τον Τάνκοβιτς. Μόνο αυτούς λέω, δε βάζω κάτι παραπάνω.

Αυτοί θα έπρεπε να είναι ήδη στην ομάδα για να συμπληρώσουν τα εμφανή κενά και στη συνέχεια να πλαισιωθούν και από άλλους. Έτσι η ΑΕΚ δίνει στίγμα επιστροφής και ανταγωνισμού στους άλλους δύο. Στίγμα διεκδίκησης και επικινδυνότητας. Και πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί αντί να πλησιάζουμε εμείς τους άλλους δύο, υπάρχει το ενδεχόμενο να πλησιάζει εμάς ο Παναθηναϊκός.

Δεν προτρέχουμε, ούτε κρίνουμε προθέσεις. Η ΑΕΚ όμως θέλει ενίσχυση για να πετύχει τους στόχους της.

 

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΑΕΚ-LIVE

Νικόλας Κολυτάς


Comments are closed.