ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Ο τοίχος είχε την δική μας Ιστορία

Published

on

Και σ’ ένα τοίχο η Ιστορία μας γραμμένη

Α.Ε.Κ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη

Το πανό που έκανε τη διαφορά… στην Ξάνθη

“(…) Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας , της ίδιας μας της ιστορίας… της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών!

Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά!

Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν… οι δικαιολογίες σου το ίδιο!

Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο, είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά! (…)”

Αυτά ήταν κάποια από τα λόγια της ORIGINAL 21 όταν ο Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά μετά από γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βέροια τον Μάρτιο του 2013. Ο Κατίδης – πολύ σωστά – έφυγε από την ομάδα, αφού πρώτα “τα άκουσε” από τους οπαδούς.

Διαβάζοντας για την πρόσληψη του ρατσιστή και πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Βασίλη Τσ(ι)άρτα,  στην Β’ ομάδα, ένιωσα τα ίδια συναισθήματα με τότε. Οργή, θυμό, θλίψη και  αηδία, ναι! Αυτά ένιωσα. Όση μπάλα και να ήξερε ο συγκεκριμένος πρώην παίκτης, δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με τα εμετικά σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς. Και ερωτώ: Aυτόν θέλουμε να προπονεί τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές; Ένα φασίστα ρατσιστή που δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από τις αξίες της προσφυγικής ΑΕΚ;

ΑΕΚ, μάνα όλων των προσφύγων | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. ΝΑΙ είναι!  Στην ΑΕΚ του Σαβέφσκι, του Γκαμάρα, του Άλβες, του Σέζαρ, του Τσιρίλο, του Ριβάλντο, του Μπλάνκο, του Σκόκο, του Αραούχο, του Γκαρσία και τόσων άλλων, δεν χωρούν ρατσιστές. Στην ομάδα που “παίζει και λέει την Ιστορία της”, στην ΑΕΚ των προσφύγων παππούδων και γιαγιάδων, στην ΑΕΚ του Σπύρου Κοντούλη, της Αντίστασης κατά της δικτατορίας, του ταξιδιού στο Βελιγράδι δεν χωρούν απόψεις τύπου… Τσ(ι)άρτα. Γιατί, όπως έγραφε και ένα πανό το μακρινό και “μαύρο” 2013 στην Ξάνθη: “AEK ΦΤΩΧΕΙΑ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ-ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ – ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ“, αλλά και εκείνο το πανό στο πέταλο του ΟΑΚΑ το 2015: “AEK – MANA OΛΩN ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ“.

Continue Reading
Advertisement