Όχι ένας, ούτε δύο, όλοι στα κάγκελα σήμερα…!

0

Σήμερα είναι από τα ματς που πας με το… μαχαίρι στα δόντια. Βέβαια έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για την ΑΕΚ φέτος, όλα τα ματς απαιτούν το ίδιο πράγμα. Πείσμα, μυαλό και τσαμπουκά. Δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρότητας.

Χωρίς Μπάρκα, Βράνιες, Χουλτ, Λιβάγια και Γιακουμάκη πάει να παίξει η ΑΕΚ στην Τρίπολη. Αποστολή υψηλού κινδύνου και υψηλών απαιτήσεων σε μια έδρα που όλοι οι “μεγάλοι” τα έχουνε βρει σκούρα κατά καιρούς.

Αξίζει να θυμηθούμε το πώς πέρασε η ΑΕΚ την τελευταία φορά από την Τρίπολη. 2-3 με πολύ κόπο και κυρίως με ψυχή. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, το γύρισε, ισοφαρίστηκε και τελικά νίκησε με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Αλλά το κυνήγησε μέχρι τέλος.

Αυτό πρέπει να κάνει και σήμερα. Μόνο που δε θα υπάρχει η κλάση μιας σειράς βασικών παιχτών. Όσοι μπούνε σήμερα πρέπει να αποδείξουν ότι ξέρουν σε ποια ομάδα παίζουν, ότι πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ένας πρόσθετος λόγος δεν είναι μόνο ότι η ΑΕΚ πάει αποδεκατισμένη ή ότι η έδρα είναι περίεργη. Είναι και το γεγονός ότι η διαιτησία δεν είναι καθόλου φιλική μαζί της και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Όπως ξεκάθαρο είναι ότι ευνοούνται πολύ συγκεκριμένες ομάδες που ενδεχομένως έχουν προνομιακές σχέσεις με άλλες ομάδες. Γνωστά κόλπα αυτά από παλιά. Η ΑΕΚ δεν τα βρίσκει πρώτη φορά μπροστά της.

Σήμερα ο Καρέρα καλείται να διαβάσει σωστά το ματς όπως άλλωστε έκανε και στην Τούμπα. Να θωρακίσει την άμυνα και να χτυπήσει την Τρίπολη μπροστά. Η ΑΕΚ πρέπει να πάρει αποτέλεσμα και τα υπόλοιπα τα λέμε στο… ΟΑΚΑ.

ΑΕΚάρα γερά, να το ξέρεις καλά… Δεν ξενερώνουμε ΠΟΤΕ!

Νικόλας Κολυτάς


Comments are closed.