Αετίσιες Κραυγές 3-6-2023
Όταν τρώτε ένα υπέροχο πιάτο σε κάποιο εστιατόριο. Να ευχαριστείτε τον σεφ και τους μαγείρους που το έφτιαξαν. Όχι τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.
😎Σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών τουλάχιστον τα μισά λαϊκά νοικοκυριά δεν θα καταφέρουν να πάνε διακοπές και φέτος. Όμως δεν υπάρχει λόγος για στεναχώριες. 18,5 με 19 δις. ευρώ θα φτάσουν τα έσοδα του Τουρισμού το 2023. Θρίαμβος!
Σύντροφοι Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη. Έξυπνα παιδιά είστε. Από μωρά μέσα στα γήπεδα. Δείτε λίγο το περιβάλλον του σημερινού ΠΑΟΚ. Πιστεύετε ότι το μέλλον σας βρίσκεται εκεί; Αφήστε τους εγωισμούς. Η αρμάδα του στρατηγού Αλμέιδα σας περιμένει. ⚽
🚒Επειδή έρχεται η εποχή τους, να υπενθυμίσουμε ότι οι δασικές πυρκαγιές είναι μια φυσική ή τεχνητή καταστροφή την οποία μπορούμε τόσο με μέτρα πυροκαταστολής, αλλά κυρίως με μέτρα πρόληψης να αντιμετωπίσουμε περιορίζοντας το μέγεθος της καταστροφής.
Είναι τόσο τραγικοί οι ευχαριστάκιδες που ένας από αυτούς ευχαρίστησε τον παρίσταμαι και φωτογραφίζομαι μπροστινό της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για το πρωτάθλημα στο Χάντμπολ. Περίμενε μεγάλε… θα τον ευχαριστήσεις τώρα που θα βάλει την Κάρτα Φίλου στα 30€. 💸💸💸
🚰Μετά από έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μάθαμε ότι το νερό σε 11 τοπικές κοινότητες του Δήμου Πρέβεζας κρίνεται μη πόσιμο. Δε καταλαβαίνω την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής. Υπάρχουν εξαιρετικά εμφιαλωμένα νερά σε όλα τα περίπτερα.
Επειδή βλέπω δεξιά κι αριστερά διάφορους να ευχαριστούν διάφορους, να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον τύπο που δεν συνεργάστηκε με την ΠΑΕ ΑΕΚ και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη φετινή υπέροχη χρονιά που μας χάρισε ο Αλμέιδα και τα παιδιά του.
🐌Όλοι εσείς οι γυμνοσάλιαγκες που αισθάνεστε την ανάγκη να ευχαριστήσετε, όχι τον προπονητή, όχι τους παίκτες, αλλά το μεγάλο αφεντικό. Κάντε λίγο υπομονή. Και θα τον ευχαριστήσετε σε λίγο που θα βγουν τα νέα εισιτήρια “διαρκείας”.
Στα σοβαρά τώρα σχετικά με το νερό στην Πρέβεζα: αντλιοστάσια, δεξαμενές και όλο το δίκτυο είναι απαρχαιωμένα και κακοσυντηρημένα λόγω της υποχρηματοδότησης. Αυτό είναι το πρώτο που κάνουν για να γίνουν αποδεκτές οι σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις. 🚰🚱
☘️Ο Παναθηναϊκός που έδωσε πάνω από 800 χιλιάρικα για κάθε χρόνο συμβολαίου στον 34χρονο Πέρεθ, για τον Κουρμπέλη ήταν αρχηγός με 6,5 χρόνια παρουσίας στην ομάδα πήγε έως τα 650 μαζί με μπόνους. Στηρίζω κι εγώ Ιβάν τρομερό υπάλληλο του Αλαφούζου. 🐰
Η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, τα οποία αποτελούν την ραχοκοκαλιά των χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων, είναι καθοριστικός παράγοντας για την διαφύλαξη της δυνατότητας του πλανήτη να συνεχίζει να μας φιλοξενεί. 👩🏼🚒
⛹🏼Διαβάζω πάλι ότι στόχος της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ είναι η απόκτηση Ελλήνων, οι οποίοι θα έχουν δυνατότητες εξέλιξης. Με ποια προοπτική; Όταν εξελιχθούν να καταλήξουν Λαρετζάκης στον Ολυμπιακό ή Μωραΐτης στον Παναθηναϊκό;
Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο. Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ.
💶Η ΝΔ, που επί των ημερών της η φοροληστεία ξεπέρασε τα 55,31 δισ. ευρώ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κομπάζει ακόμα και τώρα για τα 37 δισ. «μαξιλάρι» που άφησε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε τρία μνημόνια, νοιάζονται για το λαό.
Κι όμως, αυτές οι στιγμές απόλυτης ευτυχίας, είναι αυτές που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες σκέψης και διαλογισμού, που βοηθάνε τον σκεπτόμενο οπαδό να αναλογιστεί πόσες φορές πραγματικά, έχει πνίξει στο λαρύγγι του, τα ίδια του τα συνθήματα. 
🛳️Δεν είναι δυνατόν λαέ μου να εκλέγεις αυτούς που ψηφίζουν και εφαρμόζουν: Προϋπολογισμούς όπου εμείς πληρώνουμε σταθερά το 95% των φόρων και οι εφοπλιστές εκτός από τις 50 και πλέον φοροαπαλλαγές τους έχουν μια εθελοντική φορολογία για γέλια.
👽Ποδοσφαιριστές καλλιτέχνες σαν τον Φερνάντες τους θέλω στην ΑΕΚ. Φυσικά τώρα που θα έχει την ευκαιρία να κάνει προετοιμασία με την ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει πολύ στην δύναμη κάτι που θα τον βοηθήσει και στο πρέσινγκ που θέλει ο Αλμέιδα.
Το ξέρετε ότι οι μεγαλοξενοδόχοι της Κρήτης έχουν θεσμοθετήσει «ποινική ρήτρα» 5.000 ευρώ για όσους εργαζόμενους στον τουρισμό δεν αντέξουν τις παραδοσιακές συνθήκες γαλέρας και θελήσουν να αποχωρήσουν; 🛌🏼🛎️
Δεν έχουμε σταματήσει ποτέ, ούτε πρόκειται να σταματήσουμε να εστιάζουμε στους νόμους της αγοράς του επαγγελματικού μπάσκετ που καταδικάζει την ΑΕΚ, την ομάδα που έμαθε το άθλημα στην Ελλάδα, σε ρόλο κομπάρσου.
💛🖤Αυτούς τους ποδοσφαιριστές που τους πετάνε στα μούτρα τα περισσότερα λεφτά, για να πάνε εκεί που πιστεύουν ότι τους θέλουν πραγματικά. Να τους αγαπάτε λίγο περισσότερο. Από το Ντέμη και τον Κατσαβό, μέχρι τον Πήλιο.
Η πυροπροστασία και η δασοπυρόσβεση δίχως την πρόληψη είναι εκ προοιμίου μια δέσμη ενεργειών με φτωχά αναμενόμενα αποτελέσματα. Επιπλέον, πρόληψη δίχως διαχείριση των δασών δεν νοείται. Θα γίνεται μόνο προσχηματικά και αποσπασματικά. 🧨🧯
👽Για τον Ιτούρμπε δε τρελαίνομαι, ο Πάλμα όμως είναι καλή περίπτωση. Μόλις στα 23 του με τεράστιο ταλέντο, τρομερό σουτ, απίστευτα στημένα, ποδοσφαιρικό θράσος και προσωπικότητα. Φέτος με τον Άρη είχε 13 γκολ και 8 ασίστ από τη θέση του εξτρέμ.
Δεν είναι δυνατόν λαέ μου να εκλέγεις αυτούς που δίνουν φοροασυλία στις τράπεζες, την ώρα που αυτές μόνο πέρυσι κατέγραψαν κέρδη 3 δισ. ευρώ. 🏦
🤡Διασκέδασα πολύ αυτή τη χρονιά. Τόσο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όσο και με εκείνα τα κακόμοιρα ανθρωπάκια, που αντί να χαρούν με το πρωτάθλημα, η μόνη τους έννοια ήταν ποιος θα γράψει τα καλύτερα σάλια για την προεδράρα;
Κι όμως δεν είναι μπουγάδα. Ένας τυπικός στολισμός σπιτιού είναι με αφορμή τις υπέροχες μέρες που ζούμε.
👷🏾♂️👷♀️Δεν υπάρχει κανένας υγιής ανταγωνισμός. Να ανταγωνίζεται άνθρωπος άλλον άνθρωπο σε κοινωνικό επίπεδο, είναι ότι πιο άρρωστο. Τόσο ψυχοσωματικά όσο και κοινωνικοπολιτικά. Υγιής για τις κοινωνίες των ανθρώπων είναι μόνο η άμιλλα και η αλληλεγγύη.
Όταν βλέπετε μια υπέροχη παράσταση στο θέατρο. Να ευχαριστείτε το σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς. Όχι τον ιδιοκτήτη του θεάτρου. 🤩
🌲🌳Ποιο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκδηλώνονται τα φαινόμενα εκτεταμένης καταστροφής των δασών και εν γένει του περιβάλλοντος τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο; Μα φυσικά ο καπιταλισμός, η κοινωνία των μεγάλων αφεντικών.
Κανονικά στη Μύκονο βρίσκεται ο Γκάρι Ροντρίγκες που συνεχίζει να απολαμβάνει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. 😎
Γαλάζιοι, ροζ και πράσινοι «γάιδαροι» μαλώνουν στον «ξένο αχυρώνα» της φοροληστείας, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, όπου όλοι τους συμφωνούν στα ματωμένα πλεονάσματα και συζητάνε από ποια τσέπη θα τα πάρουν.
Κάτι μου λέει ότι τον έχει στείλει εκεί ο Τίγρης να κάνει πλάκα στον Καρβέλα. 
🤡Και οι γαύροι οπαδοί που μετράνε τα πρωταθλήματα, για να μας πουν. Πόσα πρωταθλήματα έχουν κατακτήσει έχοντας μικρότερο μπάτζετ από τους ανταγωνιστές τους; Μη κουράζεστε να ψάχνεστε… ΚΑΝΕΝΑ!
Αν αυτοί που καταφέρνουν με την κινητοποίησή τους να αποτρέψουν 10 πλειστηριασμούς σε μια μέρα σου φαίνονται ίδιοι με όλους τους άλλους, τότε συγνώμη λαέ μου αλλά ένα μικρό πρόβλημα αντίληψης το έχεις. ✊🏼✊🏼✊🏼
🐌Επειδή οι σαλιάρηδες είναι δύσκολο να καταγράψουν την πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι ο Αλμέιδα προέκυψε μετά την αποτυχία συνεργασίας με τον Λουτσέσκου και χάρη στα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα που οδήγησαν σε έναν άπειρο στην Ευρώπη κόουτς.
Ένα σύστημα η οικονομία του οποίου κινείται με κριτήριο την επίτευξη κέρδους, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζει την προστασία του περιβάλλοντος με δύο τρόπους. Είτε ως ένα εμπόδιο στην κερδοφορία, είτε ως ένα πεδίο επένδυσης στην λεγόμενη πράσινη οικονομία. 🌳
🐰Σας το λέω από τώρα και σημειώστε το. Με δεδομένο ότι είναι απίθανο το σύστημα να επιχειρήσει και την επόμενη σεζόν το ίδιο εξωφρενικό Varαθηναϊκό σπρώξιμο, ο κ. Γιοβάνοβιτς, δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρώσει τη χρόνια στον πάγκο της πανάθας.
Όσο η γη, συμπεριλαμβανομένων των δασών, θα αποτελεί εμπόρευμα και όσο η παραγωγή θα καθορίζεται από την αναρχία της επιδίωξης του κέρδους το θέμα των δασών θα συνδέεται σε κάθε αντιπυρική περίοδο, με δράματα καταστροφής και υποβάθμισης. 🔥
Η ΑΕΚ μοιάζει με αυτά τα παλιά αγαπημένα T-shirts που τα φοράς συνέχεια και λόγος ορατός δεν υπάρχει. Έχουν μάθει το σώμα σου ίσως, έχουν προσαρμοστεί σε κάθε ατέλεια του σώματός σου κι ίσως κι εκείνο ξέρει κάθε ξεχείλωμά του. 🖤💛
Πριν επιστρέψουν στη λύση Αλμέιδα οι ΠΑΕτζήδες έκαναν κινήσεις για κάτι που θα τους φαινόταν καλύτερα πειστικό. Οι απαντήσεις ήταν αρνητικές και έτσι κατέληξαν στην επιλογή που είχε κάνει ο απολυμένος Παπαδημητρίου. Μη σας το παίζουν και καμπόσοι.
👩🏼🎨Όταν θαυμάζετε μια έκθεση ζωγραφικής. Να εκφράζετε το θαυμασμό σας στο ζωγράφο. Όχι στον ιδιοκτήτη της γκαλερί.
Ολόκληρη τη φετινή ευτυχία τη χρωστάμε στο πάθος του Αλμέιδα για να πετύχει, στον οικονομικό του συμβιβασμό για να φέρει όλους τους συνεργάτες του και στην μαγκιά του να ξεπεράσει τους σκοπέλους, αρχικά στην Ριζούπολη με το Βόλο και μετά στην Λεωφόρο. 👽
“Σ’ όλη μας τη ζωή βουλιάξαμε πολλά καράβια μέσα μας, ίσως για να μη ναυαγήσουμε μια ώρα αρχύτερα εμείς οι ίδιοι”. Μανώλης Αναγνωστάκης
Για δείτε λίγο τον οργανισμό ΠΑΟΚ που είναι σε ύπνωση εδώ και τρία χρόνια. Για δείτε λίγο τι συμβαίνει όταν ο κόσμος μιας ομάδας δε βάζει πίεση στην εξουσία της ΠΑΕ. 🤔
🦅Η ΑΕΚ θυμίζει αυτά τα παλιά ρούχα που δεν πετάμε ποτέ και είναι σαν τους φόβους. Σε βαστάνε μέσα τους, ακόμα κι αν είσαι παράταιρος με τους άλλους, ακόμα κι αν έχεις δέκα πιο καινούρια ρούχα, εσύ θέλεις εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής και άνετος.
Η Αντικειμενική Πραγματικότητα πάντα θα έρχεται να σε ταρακουνά, με έναν δικό της τρόπο αγάπης, με έναν τρόπο που σε ξεβολεύει αλλά δεν σε πιέζει, που σε γρατζουνά αλλά δεν σε πληγώνει, απεναντίας, αυτό το ξεβόλεμα σου προκαλεί ένα είδος ομολογίας. 🫣🧐
🏚️Όταν εντυπωσιάζεστε από ένα υπέροχο κτίριο. Να εκφράζετε τα συναισθήματά σας στον αρχιτέκτονα και στους εργάτες που το έκτισαν. Όχι στον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας.
Να σου πω και κάτι άλλο. Να αφήνεις όσους σ’ αγαπούν κι αγαπάς να σου ξηλώνουν με την απαλότητα της μάλλινης κλωστής εκείνα που σε βαραίνουν, εκείνα που σε κρατούν έξω και πίσω από ότι δεν θες. Αν έχεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου είναι μεγάλη ευλογία. 😍
Παναγιώτης Αλιατάς