Σ΄αυτό το «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», τζάμι να μη ραΐσει

0

…και η ομάδα του «ναού» 1000 χρόνια να ζήσει! «ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, άντε να νικάς, με τον λαό μας να καλοπερνάς και πρωταθλήματα να κατακτάς»!

@ ΜΙΑ ΤΑΠΕΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΕΝΑ ΣΕΠΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΡΙΩΝ «ΕΝΩΣΙΤΩΝ» – ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ «ΕΝΩΣΙΤΗ» ΗΡΩΑ, ΗΛΙΑ ΑΤΜΑΤΣΙΔΗ- ΣΤΟΝ ΓΗΠΕΔΙΚΟ «ΤΡΟΥΛΟ» ΤΗΣ ΑΕΚ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 24-7-20, Ο ΤαΓΥΠΑΣ ΡεΤΣΙΠ(α δεν έχει) Ερντογάν ΒΕΒΗΛΩΝΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ! ΚΙ ΕΝΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΗΧΟΥΣΑΝ ΠΕΝΘΙΜΑ, Ο ΔΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΘΑ ΤΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ…

 

ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ: Μακάρι να γινόταν και να είχαμε μαζί, κατά την επίσκεψη-προσκύνημα μας, στο «Πατριαρχείο» της Νέας Φιλαδέλφειας, τον ΙΕΡΟΠΡΕΠΗ , σύγχρονο «ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ», Γάλλο Πρόεδρο ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ! Τον μοναδικό , από τους ξένους, ΓΝΩΣΤΗ του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και των πολιτιστικών ΕΡΓΩΝ της Ελληνικής Αυτοκρατορίας του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ και ιδεολογικά «ΓΟΝΟ» του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ!

@ ΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ και ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΕΙΣ, ακούγοντας το «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ…» και τον ήχο από τις καμπάνες σαν να επρόκειτο για ΘΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ή σαν βροντερό διάβασμα, από σελίδες της ΝΙΚΟ-ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» και το «ΧΡΙΣΤΟ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ», θα ρίγησαν και θα δάκρυσαν! Θα ένοιωσαν σαν να ξεσπούσε τσουνάμι ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ, Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ, με το αθάνατο του ΣΟΛΩΜΟΥ μας «ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ…»!

@@@ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ (24-7-2020), που «η Μογγολική αγέλη» του ΤαΓΥΠΑ ΡεΤΣΙΠ(α δεν έχει) ΕΡΝΤΟΓΑΝ μετέτρεπε σε ισλαμικό τζαμί το επί 86 συναπτά χρόνια ΣΥΜΒΟΛΟ-ΜΝΗΜΕΙΟ της Ορθοδοξίας, την ΤΙΑΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ, την «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ μας, ήταν ό,τι πιο αυτονόητο, πως θα συμμετείχαμε στο ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, ΠΕΝΘΟΣ και θα αφήναμε «εκτός πρωτοκόλλου» κάθε τι άλλο.


@@@ ΦΥΣΙΚΑ θα παρακολουθούσαμε, από το μεσημέρι και μετά τα ρεπορτάζ των Καναλιών, με τις απ΄ευθείας συνδέσεις, από την βεβηλοθείσα ΥΠΕΡΜΕΓΙΣΤΗ, από κάθε άποψη, «ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ», που εμπνεύστηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος και υλοποίησε ο Ιουστινιανός. Δεν είναι αυτής της στιγμή το να ξεδιπλώσουμε την αντίθεση μας, που κάποτε-κάποτε έγινε αγανάκτηση, για την έκταση, η οποία δόθηκε στην τουρκική πλευρά, ακόμη και στην κατάχρηση, που έγινε στο «ο κύριος…» (= Ερντογάν), αντί να του κολλούσαν το «ο εγκληματίας…» ή «ο Χίτλερ…» ή «ο Ούνος…» κ.λ.π.! Ξεπεράσαμε πολλά αρνητικά, τα οποία εντοπίσαμε και που κατά σύμπτωση ήταν ακριβώς τα ίδια με τα όσα επεσήμαιναν και καυστικότατα σχολίαζαν οι μέσα στο δικό μας σπίτι, οι γείτονες, οι επισκέπτες της πλατείας , οι θαμώνες του κεντρρικού καφενείου, που άλλοτε κυριαρχούταν από «το βουητό της ποδοσφαιροκουβέντας».

@@@ ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ «Επέτειος», ΑΠΟΦΡΑΔΑ ημέρα, που αμφιβάλλουμε, αν υπήρξε έστω κι ένας Χριστιανός, που θα θέλησε να τηρήσει το «Ευαγγελιακό» , το «Μωϋσιακό» με την Εντολή από το Όρος Σινά, το «Κι αν σε ραπίσει στο ένα μάγουλο, μη ανταποδώσεις, αλλά γύρισε και πρότεινε στον ΤαΓΥΠΑ και το άλλο»! Με τίποτε τέτοια υποχώρηση, τέτοια άλλη μια υποταγή στον κομπλεξικό αντι-Κεμαλιστή, στον χασικλομένο σύγχρονο «Μωαμεθο-Πορδητή»! Οι ΚΑΤΑΡΕΣ μας έπεφταν σε «αμέτρητο» αριθμό, όσα ήταν και τα κεφάλια, που μαζεύτηκαν μέσα κι έξω από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ- ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ, έστω κι αν δεν εισακούστηκε (!) ούτε μία, από τις μυριάδες, που στρεφόντουσαν κατά του ανήθικου, ιερόσυλου, υπανθρώπου- ψευδοσουλτάνου!

@@@ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ αγνόησε τόσο προκλητικά τις παγκόσμιες Ορθόδοξες κατάρες ή αν προτιμάτε «τις πανχρισταινικές ευχές», όπως π.χ. εκείνη για «να μη ξανασηκωθεί όρθιος, μετά το γονατιστό σόου, που έδωσε μέσα στο (ΓΙΑ ΜΑΣ) μασκαρεμένο «ποτέ ισλαμικό τζαμί», αλλά πάντοτε δικό μας θρησκευτικό, πολιτιστικό, εθνικό ΜΝΗΜΕΙΟ, που επί 86 συναπτά χρόνια ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΣΕ, ΕΝΕΠΝΕΕ, ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ, ΠΟΔΗΓΕΤΟΥΣΕ, ΘΕΟΕΠΙΚΟΥΝΩΝΟΥΣΕ, ΠΑΝΑΓΙΟΓΑΛΑΧΟΥΣΕ!

*** Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ δεν τιμώρησε κανένα από την αντιχριστιανική κι ανθελληνική αγέλη. Προπάντων «δεν έκαψε» τον δήθεν… «Πορθητή» (= διαβάσατε το πως τον αποκαλέσαμε προηγούμενα, με δέλτα αντί θήτα…). ΄Επρεπε ή όχι «να τιμωριούταν» με κάτι, σταλμένο από Ψηλά, ο αισχρός, που προκάλεσε την «Νο 2 ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ»; Εκτός, αν οι σαρωτικές, μυριόψυχες, ΚΑΤΑΡΕΣ …καλύφθηκαν από τον ήχο, που έβγαζαν οι καμπάνες των εκκλησιών μας κι από την Φωνή του Αρχιεπισκόπου Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, κατά την Ακολουθία με τον Ακάθιστο Ύμνο στην Μητρόπολη των Αθηνών! Εκτός, αν οι «ΑΠΟ ΨΗΛΑ» απορροφήθηκαν από την καθολική συγκίνηση και τα ρίγη μας, όταν κατά το άκουσμα του «ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ…», αισθανθήκαμε μέσα στο ΕΙΝΑΙ μας να ξεσπούν σαν αναπαραγόμενο ΤΣΟΥΝΑΜΙ ο Εθνικός ΄Υμνος του Σολωμού (« ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΨΗ, ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ…», ένα από τα πολλά διαχρονικά θούρια του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ήταν σαν ένα σιγανοδιάβασμα σελίδων από τα ΝΙΚΟ-ΚΑΖΑΝΤΑΚΙΑ «Ομήρου Οδύσσεια», «ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» , σαν…


@@@ ΠΟΣΟ αφάνταστα θέλαμε, σε αυτή την «αλά Μάϊο του 1453», σημερινή αποφράδα ημέρα να είχαμε μαζί…ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΞΕΝΟ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΟ, ΗΓΕΤΑΡΟ (= με 100 κοκορο-λειριά στο κέφαλι και στα σώβρακατα του, ναί!), τον ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ! Και να πηγαίναμε μαζί στην επίσκεψη- προσκύνημα στο γηπεδικό «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»! Στην επιλογή, που κάναμε, έχοντας για συνοδό τον τεράστιο σε αγωνιστικό και όχι μόνο ηρωϊσμό, «Ενωσίταρο» ,τον ΗΛΙΑ ΑΤΜΑΤΣΙΔΗ!

@@@ ΠΗΡΑΜΕ αυτήν την εδώ και πολύ καιρό κυοφορούμενη απόφαση, ακριβώς σε απόλυτα σημαδιακή ημέρα. Αντί για ξημεροβράδιασμα, μπροστά στο «χαζοκούτι», που θαρρείς, ότι … «αυτό φρόντισεσε ακόμη και την Κοροναϊκή μάσκα» στο πρόσωπο του Τούρκου αρχιεγκληματία» (= επιμένουμε, ότι προβάλλεται ασύστολα, σαν Φατμε-σίριαλ, κι από δικά μας ΜΜΕ!). Αντί να περιμένουμε τις βραδινές εκδηλώσεις, περί τον Ιερώνυμο και το « πένθιμο κλάμα», από τις καμπάνες των εκκλησιών μας, θελήσαμε την ΙΣΤΟΡΙΚΗ (=για μας προσωπικά και τον γιό μου ΑΝΤΩΝΗ) πρωτοπατησιά στις εξέδρες του υπό ολοκλήρωση «ΝΑΟΥ ΜΑΣ». Καταϋποχρεωμένοι προς τον παλαίμαχο άσο μας, τον Πόντιο Ηλία Ατματσίδη, που θα έχει ρόλο στο «Αγια Σοφιά», γιατί ανέλαβε αγόγγυστα «να μας ξεναγήσει»…

@@@ ΚΑΙ που θα επανάλαβουμε: Μακάρι να ήταν και 4ος, κατ΄αυτό το προσκύνημα, υπό τις πάρα πολύ ευαίσθητες ώρες, στιγμές… ΝΑ ΗΤΑΝ, ο άριστος γνώστης ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΚΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μας. Του τί σημαίνει «Αγια Σοφία και Κωνσταντινούπολη». Το τί υπήρξε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Τον ρόλο της «Κερκόπορτας». Τα πάντα. Σαν τον ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ για την πατρίδα μας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ. Αν ήταν στην αρμοδιότητα μας, θα είχαμε πείσει την Κα ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ να τον είχε «γκεστ προσκαλεμένο μας», στην αποψινή βραδιά, για την 46η Επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Για να του απονείμαμε όσα «Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ», του αξίζουν, για «ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΖΙΝΟ», που βάζει μπροστά σε Ελλάδα και Κύπρο, κόντρα στον «Ουνοερντογάν»!

@@@ ΚΑΙ…για ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ!

@@@ ΑΥΤΑ, που κι εμείς θα τα «εκμεταλλευόμασταν», ώστε κατά το «οδοιπορικό μας», στο υπό ολοκλήρωση μνημειώδες έργο του «Αγιά Σοφιά», ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ, ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ,ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΕΥΡΩΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ!… «να λέγαμε»:
– Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ΠΟΥ ΗΛΘΑΜΕ, ΤΖΑΜΙ ΝΑ ΜΗ ΡΑΪΣΕΙ- ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ «ΝΑΟΥ» 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ»
– Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ , ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΛΑΣΕΙ- ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ Η ΟΜΑΔΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ, ΧΙΛΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ!
– ΑΝΤΕ, Α.Ε.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΕΡΝΑΣ- ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΕΣ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΣ!
• Σ.Σ.: Μεσιέ Μακρόν, κατά τα εγκαίνια, μετά από ένα χρόνο, θα θυμηθούμε , για να το προτείνουμε στον Δημήτρη Μελισσανίδη! Δικαιούσαι θέση μπλε, σε «ελληνικό ΑΕΚοθρόνο»!

ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ


Comments are closed.