Οι Ρώσοι αποθεώνουν τον Καρέρα!

0

Είναι γνωστό ότι οι οπαδοί της Σπαρτάκ Μόσχας έχουν λατρεία για τον πρώην προπονητή τους. Ο Μάσιμο Καρέρα τους έφερε το πρωτάθλημα μετά από αρκετά χρόνια και αυτό δεν το ξεχνούν. Μια βόλτα αν κάνει κανείς στα social media του Ιταλού θα βρει χιλιάδες σχόλια ρώσων οπαδών.

Έτσι λοιπόν η ρώσικη ιστοσελίδα football.kulichki.net έκανε ένα αφιέρωμα στον Καρέρα αναδεικνύοντας την πολύ σημαντική δουλειά του στη Ρωσία και τις προπονητικές του ικανότητες.

Όσον αφορά στο τι πέτυχε αναφέρεται:

«Πολλοί ειδικοί προσπάθησαν να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φαινόταν όμως ότι ο δέκατος τίτλος ήταν αδύνατος. Όπως μια κατάρα. Ούτε οι βοηθοί, ούτε οι ισχυρότεροι προπονητές στη Ρωσία, κανείς δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την Σπαρτάκ σε μια δύσκολη περίοδο. Ακριβώς τότε εμφανίστηκε ένας Ιταλός, τον οποίο ουσιαστικά δεν γνωρίζαμε. Κανείς δεν πίστευε καθόλου στον Μάσιμο. Ο Καρέρα κατάφερε να κάνει το όνειρο της Σπαρτάκ πραγματικότητα. Ο δέκατος τίτλος είχε κατακτηθεί».

Σχετικά με το στυλ του παιχνιδιού του:

«Όσον αφορά στο παιχνίδι, ο Μάσιμο πάντα προτιμούσε να ενισχύει την άμυνα και από εκεί έψαχνε ευκαιρίες να αναπτύξει γρήγορες επιθέσεις που ο αντίπαλος απλά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει. Ξεκίνησε τη θεωρητική του καριέρα στη Γιουβέντους, έγινε το δεξί χέρι του Κόντε, ήταν υπεύθυνος για τη γραμμή άμυνας αλλά βοήθησε επίσης και σε άλλα θέματα. Κατέστη αμέσως σαφές ότι ο Μάσιμο έχει ταλέντο».

Τέλος, αναφορικά με την κόντρα του με τον Γκλουσάκοφ τονίζεται:

«Αρέσει ή όχι, ο Καρέρα βοήθησε την Σπαρτάκ. Έγινε ένα φαινόμενο για το ρωσικό ποδόσφαιρο. Δεν έφερε μόνο τον τίτλο, αλλά και την πίστη στην ομάδα».


Comments are closed.