Όλη μας η περιουσία, το κασκόλ της ΑΕΚ

0

Στην εποχή που ζούμε, οι άστεγοι δεν είναι πια κάτι μακρινό και ξένο από την καθημερινότητά μας. Με την απελευθέρωση μάλιστα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αναμένεται να έρθει εκτίναξη του αριθμού των αστέγων

Πόσο προκλητικό να υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να έχουν στέγη και την ίδια ώρα η Βουλή να νομοθετεί για την σωτηρία του ΠΑΟΚ.

Στην Σταδίου 22, όπως έγραψε ο φίλος που δημοσίευσε την φωτογραφία στο Facebook, είδαμε την εικόνα που μας έσκισε την καρδιά. Ένας άνθρωπος όπως όλοι μας που παλεύει για την επιβίωσή του, εξωραΐζει την κατάσταση με το πολύτιμο κασκόλ της ΑΕΚ.

Πόσο κοντά και πόσο μακρυά είμαστε όλοι μας στην κατάσταση αυτή; Η εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερου μέρους του κόσμου προχωράει με βήμα γοργό, γιατί μόνο έτσι πλουτίζουν ακόμα παραπάνω οι έχοντες. Αφού τελείωσε η πίτα που μοιράζονταν μεταξύ τους και πέταγαν στον κόσμο τα ψίχουλα για να τον κρατάνε ήσυχο και να θεωρεί τον εαυτό του συνένοχο για την κρίση στην χώρα μας, έφτασε η ώρα που μοιράζονται τον κάματο και των φτωχών.

Όλα τα έβαλαν στο χέρι αλλά δεν υπολόγισαν ότι το κασκόλ της ΑΕΚ δεν είναι μόνο για να μας ζεσταίνει.Είναι η περιουσία μας, είναι οι μνήμες της καταστροφής που οδήγησε στην δημιουργία της μεγαλύτερης ομάδας και είναι και το σύμβολο της αντίστασης.

Δεν ξέρω αν πρέπει να ζητάμε από την ΠΑΕ ή την ΚΑΕ ή την ΜΑΝΑ ΑΕΚ να επιληφθούν του θέματος και να βρει στέγη ο φίλος της ΑΕΚ αυτός, άλλωστε το πρόβλημα των αστέγων δεν λύνεται έτσι εύκολα αφού είναι αλληλένδετο με την ανεργία, καμία φορά τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό, αλλά μπορούμε να είμαστε δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο  και στον καθένα που χρήζει αλληλεγγύης, με μια κοινοποίηση που να συνοδεύεται  με προτροπή σε επίσκεψη για να αφήσουμε ότι μπορεί ο καθένας. Εκείνο το φούτερ της ΑΕΚ που πια δεν μας κάνει, ένα πιάτο φαγητό που μπορούμε να προσφέρουμε, εκείνα τα παπούτσια που αγοράσαμε και κρατάμε κλεισμένα στην ντουλάπα, σε κάποιους άλλους θα φανούν πολύτιμα.

Δεν γνωρίζουμε τον άνθρωπο αυτό και φυσικά δεν είναι ο μόνος που έχει ανάγκη την στήριξή μας, αλλά η εικόνα κάποιου που δεν έχει τίποτα παρά μόνο τον δικέφαλο στο προσκεφάλι του για να τον προστατεύει από τους κινδύνους και το κρύο της νυχτερινής Αθήνας, ήταν μαχαίρι στην καρδιά.

Ας δείξουμε όλοι μαζί αυτό που πλέον ακούγεται όλο και περισσότερο. Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ …


Comments are closed.