ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Μελισσανίδης-Καρράς αγοράζουν… την ΑΕΚ (vid)

Published

on

17-6-1992. Η ΑΕΚ μπήκε σε άλλη εποχή. Νέα αφεντικά της ΠΑΕ ήταν πλέον ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Γιάννης Καρράς.

 

Η ένωση είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως το μέλλον της έδειχνε αβέβαιο. Ο μεγαλομέτοχος Ανδρέας Ζαφειρόπουλος έπαιζε το δικό του παιχνίδι. Περίπου 2 χρόνια βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ Γιάννη Φιλίππου, στόχος του “Ζήττα” ήταν να πουλήσει τις μετοχές του με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος,  ενώ ανέθετε τις τύχες του συλλόγου σε άλλα πρόσωπα, με τη μορφή μάνατζμεντ, αφήνοντας την ομάδα στη μοίρα της.

Την εβδομάδα πριν τον αγώνα στη Τούμπα, τελευταία αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ, βγήκε στην επικαιρότητα το όνομα του Μελισσανίδη, χαρακτηρίζοντας τον ως πολυεκατομμυριούχο που φτιάχτηκε τα τελευταία, τότε, χρόνια με πετρέλαια και ήταν παλιός παράγοντας του Ιωνικού. Τρεις μέρες πριν τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη, ο τίγρης με επιστολή του σε εφημερίδα γνωστοποίησε το ενδιαφέρον για τις μετοχές συνεταιρικά με τον Γιάννη Καρρά.

Ο Γιώργος Σαββίδης είχε ήδη χαθεί, υπέγραψε στην Ομόνοια, ο Μπατίστα δεν τα έβρισκε με τον Γενεράκη και φαινόταν κλεισμένος στον Ολυμπιακό. Ο Σαβέβσκι και ο Παπαϊωάννου προχώρησαν σε προσφυγή, ενώ κινδύνευε και η συμμετοχή του Σαμπανάζοβιτς, αφού η ομάδα χρωστούσε δόσεις στον Ερυθρό Αστέρα, ο Μανωλάς φαινόταν ενοχλημένος και έφυγε για τη Νάξο, χωρίς να συμμετάσχει στους πανηγυρισμούς του τίτλου στα μπουζούκια, τέλος αρκετά συμβόλαια έληγαν με αποτέλεσμα πολλοί παίκτες να ψάχνουν νέα ομάδα. Η ένωση βρισκόταν στο έλεος του Ζαφειρόπουλου, που εναντίον του έγιναν συγκεντρώσεις στη Ν.Φιλαδέλφεια, από οπαδούς.

Στις 15 Ιουνίου, Μελισσανίδης και Καρράς, προσφέρουν 1 δισεκατομμύριο δραχμές, ποσό μαμούθ τότε, 300 εκατομμύρια για μετοχές, 200 για άμεσες ανάγκες και 500 για μεταγραφές δίνοντας τέσσερις ημέρες διορία για απάντηση. Ο “Ζήττα” απορρίπτει αρχικά την πρόταση, προκαλώντας αγανάκτηση στους φιλάθλους και παραίτηση του Γενεράκη.

Σαν σήμερα το δίδυμο δίνει τα χέρια με τον Ζαφειρόπουλο, η ομαδα μπήκε σε νέα εποχή, που αποδείχθηκε πετυχημένη και χρυσή σχεδόν παρόμοια με αυτή του Λουκά Μπάρλου. Ο Μελισσανίδης ανέλαβε πρόεδρος και ο Καρράς διευθύνων σύμβουλος. Αμέσως οι δυο συνεταίροι έβαλαν βάσεις για την νέα σαιζόν.

Σαβέβσκι, Παπαϊωάννου και Μανωλάς τα βρήκαν, ο Ερυθρός Αστέρας εξοφλήθηκε, ενώ έγινε προσπάθεια να σπάσει το προσύμφωνο του Μπατίστα με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη μεταγραφή που πραγματοποιήθηκε ήταν αυτή του Ηλία Ατματσίδη, από τους Πόντιους Βέροιας, ενώ οι στόχοι ήταν Αγορογιάννης, Μανώλης Παπαδόπουλος, Τσάρτας, οι δυο πρώτοι υπέγραψαν το καλοκαίρι και ο “El Mago” τον Ιανουάριο που ήρθε μαζί με τον Κοπιτσή, επίσης αίσθηση είχε προκαλέσει η μετακίνηση του Τάσου Μητρόπουλου από τον Ολυμπιακό.

Πάρης Αρωνιάδης

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement