Πάσχει και φέτος από… ανετοιμότητα αλλά πρέπει να οραματιστεί την «εκτόξευση»!

0

Όλα για όλα για τα «αστέρια»!

Γράφει ο Βασίλης Γούσιος

Ως γνωστόν, ένα «διαφορετικό» Champions League θα διεξάγεται από φέτος. Οι αλλαγές στη δομή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ναι μεν τείνουν να δημιουργήσουν μία «κλειστή Λίγκα» που θα αποτελείται από τις πιο οικονομικά εύρωστες δυνάμεις όπως άλλωστε συμβαίνει στην εποχή της εμπορευματοποίσης των πάντων, ωστόσο ταυτόχρονα, οι πιθανότητες πρόκρισης για ομάδες που βρίσκονται αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία της UEFA όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η ΑΕΚ, αυξάνονται ραγδαία καθώς τα μεγαθήρια των top πρωταθλημάτων της Ευρώπης εξασφαλίζουν άκοπα τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων και συνεπώς… βγαίνουν απ’ τη μέση.

Εν προκειμένω λοιπόν, η Ένωση δεν έχει δικαιολογία ώστε να μην κυνηγήσει μέχρι τέλους την είσοδό της στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Μία πρόκριση στην τελική φάση εκτοξεύει όχι μόνο τα φετινά έσοδα του Δικεφάλου τα οποία θα είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με πέρυσι, αλλά πολύ περισσότερο, μεγεθύνει σημαντικά το brand name του συλλόγου στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, το οποίο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα μετά τη μαύρη σεζόν του υποβιβασμού.

Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ από οικονομικής άποψης αλλά και εμπειρίας δείχνει να υπερτερεί εκ προοιμίου. Όπως ακριβώς συνέβαινε πέρυσι δηλαδή όταν οι κιτρινόμαυροι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.Το στυλ παιχνιδιού των εν λόγω ομάδων ωστόσο διαφέρει αρκετά. Οι Σκωτσέζοι είναι πιο γρήγοροι και ελκυστικοί στον τρόπο που επιτίθενται σε σχέση με τους Ρώσους, αλλά στο αμυντικό σκέλος, τα πρόσφατα δείγματά τους παρουσιάζουν μια περισσότερο αφελή ομάδα εν συγκρίσει με την πολύ πιο συγκροτημένη και συμπαγή ΤΣΣΚΑ, γεγονός που οφείλει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ προς συμφέρον της.

Το αρνητικό ωστόσο για την πλευρά της Ένωσης, το οποίο δεν αποκλείεται να πληρώσει για ακόμα μία φορά, είναι ότι και φέτος όπως και πέρυσι, η ομάδα πάσχει από… ανετοιμότητα ελέω μεταγραφικής κωλυσιεργίας σε συνδυασμό με την αποχώρηση από το ρόστερ ορισμένων πρωτοκλασάτων ονομάτων της πρτωταθληματικής χρονιάς. Κάτι που φάνηκε εμφανώς όσον αφορά τουλάχιστον τις τελευταίες προσθήκες στον φιλικό αγώνα με τη Γαλατασαράι, παρότι σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ παρουσίασε μια πολύ αισιόδοξη αγωνιστική εικόνα αν εξαιρεθεί η «ανορθογραφία» των στημένων φάσεων.

Βέβαια, είτε στο Champions League είτε στο Europa League, η ΑΕΚ μόνο ωφελημένη θα βγει. Προφανώς, και στις δύο περιπτώσεις, κάτι κερδίζει, κάτι χάνει. Αναμφίβολα όμως τα οικονομικά οφέλη και οι προοπτικές που μπορούν να προκύψουν από τα «Αστέρια» δε συγκρίνονται. Γι’αυτό και η Ένωση πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά…


Comments are closed.