Να μην καταντήσει η ΑΕΚ… Ολυμπιακός

0

Ανάμεικτα τα συναισθήματα από τη σημερινή παρουσίαση του Βασίλη Μπάρκα από μία εκ των πιο ιστορικών ομάδων του ευρωπαϊκού στερεώματος, τη σπουδαία Σέλτικ. Από τη μία πλευρά κυριαρχεί ένα αίσθημα περηφάνιας για το πρώτο βήμα της καταξίωσης ενός κιτρινόμαυρου αστεριού. Από την άλλη, κοιτώντας τα πράγματα εντελώς ψυχρά και ρεαλιστικά, κανείς πιστός οπαδός οποιασδήποτε ομάδας δε μπορεί να χαίρεται όταν πωλούνται οι κορυφαίοι παίκτες της.

Τους λόγους για τους οποίους ο Δικέφαλος θα έπρεπε να σκεφτεί διπλά προτού αποδεχθεί την πρόταση των Κελτών, τους αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο και με τα τωρινά δεδομένα, εφόσον οι ρεπορταζιακές διαρροές αναφέρουν ότι η διοίκηση της Ένωσης δεν προτίθεται να αναζητήσει κάποιον αντάξιο αντικαταστάτη του βασικού της τερματοφύλακα, μάλλον η ΑΕΚ θα έπρεπε να «ζυγίσει» τα υπέρ και τα κατά αυτής της κίνησης… τρεις φορές.

Εν προκειμένω, το ζήτημα στην εν λόγω υπόθεση είναι η ΑΕΚ να μην ακολουθήσει τη γνωστή δήθεν προοδευτική τακτική που προστάζουν οι κανόνες του σύγχρονου ευρωπαϊκού παζαριού. Ίσως ορισμένες οικονομικά υπέρ-συμφέρουσες πωλήσεις να είναι πλέον απαραίτητο να γίνονται ώστε η Ένωση να «χτίσει» το διεθνές brand name της, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φτάσει στο σημείο να βάζει πωλητήριο σε κάθε πολύτιμο «περιουσιακό» της στοιχείο.

Τρανό, εγχώριο παράδειγμα την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός, η διοίκηση του οποίου έχει καταστρέψει «εν μία νυκτί» κάποιες πολύ φιλόδοξες «φουρνιές» που έχει δημιουργήσει, μην μπορώντας να καλύψει άμεσα τα κενά που μοιραία αναδύονται, μόνο και μόνο για να μη μείνει εκτός των όρων του ευρωπαϊκού παιχνιδιού όσον αφορά το αλισβερίσι των μεταγραφών. Και το πιο πιθανό, είναι ότι δε θα αργήσει να ακολουθήσει την ίδια πρακτική και αναφορικά με τη φετινή του ομάδα η οποία διαπρέπει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Από τη μεριά της η ΑΕΚ οφείλει να «ζυγίζει» περισσότερο τις αποφάσεις που παίρνει σε τέτοιου είδους υποθέσεις, πόσω μάλλον όταν δε μπαίνει καν στη διαδικασία να αναλογιστεί τις συνέπειες, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Μπάρκα. Και ας ελπίσουμε φυσικά ότι ο προοριζόμενος αντικαταστάτης, Τσιντώτας, θα ανταποκριθεί ικανοποιητικά στο βαρύ καθήκον που θα του ανατεθεί στην επερχόμενη σεζόν και ότι η Ένωση δεν θα πληρώσει ακριβά το τίμημα…


Comments are closed.