Πες μου το μπάτζετ σου να σου πω τι ομάδα θα κάνεις

0

Αετίσιες Κραυγές 11-5-2020

 

 • Όταν θα μάθουμε το μεταγραφικό μπάτζετ της ΑΕΚ εν όψει καλοκαιριού, τότε θα μπορούμε να πούμε τι επιπέδου ΑΕΚ θα δούμε τη νέα χρονιά. Και λέω όταν, γιατί ακόμα ούτε ο Ίλια Ίβιτς δεν έχει πληροφορηθεί το ύψος του.

 

 1. Αν είχαν αγαθές προθέσεις, δε θα έδιναν 20 εκατομμύρια στους καναλάρχες, έναντι μόλις 2,5 εκατομμυρίων για επιστημονική έρευνα της πανδημίας;

 

 1. Πακτωλό εκατομμυρίων έβγαλε η ΠΑΟΚΑΡΑ με το PAOK TV. Αλλά επειδή είναι ψυχούλες, τη νέα σεζόν θα αφήσουν το κανάλι τους και θα επιστρέψουν στα ψίχουλα της Νόβα μαζί με τους υπόλοιπους γιατί δε θέλουν να βγάζουν περισσότερα από τους άλλους.

 

 1. Δε σας κρύβω ότι μου προκαλεί ευχάριστη έκπληξη η δίψα των νεώτερων αναγνωστών της στήλης για τις ημέρες και τα έργα της χούντας. Δείγμα της δίψας για αντίσταση στην προπαγάνδα των νοσταλγών της δικτατορίας των συνταγματαρχών και της CIA.

 

 1. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης είναι μεταξύ των πρώτων που θα μας αποχαιρετήσουν στον ανασχηματισμό που έρχεται. Τουλάχιστον πρόλαβε να σώσει την ΠΑΟΚάρα και να δώσει πάτημα υπεράσπισης στο Βαγγέλα.

 

 1. Όταν η επιστήμη δεν είναι ανεξάρτητη από επιχειρηματικά συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες είναι επικίνδυνη.

 

 1. Καλό είναι να ψάχνεστε και μόνοι σας για τα εγκλήματα της Χούντας. Μια καλή αρχή είναι το βιβλίο του Διονύση Ελευθεράτου «Λαμόγια στο Χακί». Ένα βιβλίο που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία, αλλά αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχουν οι κάμερες στις τάξεις. 

 1. Λαμπρή ευκαιρία έχετε σύντροφοι βαζέλες να κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας της Καθεστωτικής Μιντιοκρατίας. Ο Καλάθης, ένας αθλητής που του έχουν γράψει απίστευτες αγιογραφίες, τώρα που σηκώνει ανάστημα στο αφεντικό τους τον πετσοκόβουν στεγνά.

 

 1. Κύριε Τσιόδρα μου, είναι ατομική σου ευθύνη η παρουσία σου ως πολύτιμο εργαλείο – πλυντήριο της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων τα τελευταία 10 χρόνια στην εξαθλίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

 1. Αγαπημένοι μου ποδοσφαιριστές, στην ουσία είστε καλλιτέχνες. Μην αφήσετε την τέχνη σας να διολισθήσει σε άρτο και θέαμα και μάλιστα στην πιο φτηνιάρικη εκδοχή του. Μην αφήσετε να γίνει είδος «ναρκωτικού» για να καταπιούμε το φαρμάκι που μας σερβίρουν.

 

 1. Πρέπει να το παραδεχτούμε, είναι ολοφάνερο, δεν μπορούμε να το κρύψουμε: Κυβέρνηση και Ε.Ε. δείχνουν και πάλι την απλόχερη αλληλεγγύη τους… στους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

 1. Τι μπορεί να πάθεις όταν ο πατέρας σου είναι παικταράς…

 

 1. Από το έτος 2010 όταν ανέλαβε πρόεδρος της ομάδας του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης και κατά τα επόμενα έτη εξαιτίας της οικονομικής του επιφάνειας προσέλκυε μεγάλο αριθμό διοικητικών παραγόντων μικρότερων ομάδων. Δε τα λέω εγώ… η ερευνήτρια τα λέει.

 

 1. Οι μοναδικοί που καίγονται για το άνοιγμα των σχολείων είναι οι επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τα αφεντικά που δεν θέλουν να χορηγούν πλέον άδειες ειδικού σκοπού. Οι δούλοι τους «επιστήμονες» απλά νίβουν τα χέρια τους πολύ σχολαστικά.

 

 1. Κι αυτό το ασταμάτητο πέρα δώθε στον αθλητισμό της αγοράς τι αηδία; Ειδικά στο μπάσκετ, σε κάθε σεζόν στα πρώτα ματς της Ευρωλίγκας, για τους μισούς παίκτες, νομίζω ότι μπερδεύτηκαν και ενσωματώθηκαν σε λάθος ομάδα.

 

 1. Σχολικές τάξεις που τα παιδιά θα έχουν απόσταση δύο μέτρων, μπορούν να δημιουργηθούν μόνο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

 

 1. Ρε σύντροφοι οπαδοί του Άρη… αγοράσατε 7000 διαρκείας, είχατε πάνω από 10 χιλιάρικα μέσο όρο εισιτηρίων, 2.5 εκατ. τηλεοπτικό, χορηγίες από δω και κει και η ομάδα σας είναι 6 μήνες πίσω σε πληρωμές. Κι εσείς βγαίνετε να υπερασπιστείτε τον Καρυπίδη;

 

 1. Καμία φορά εμείς οι μεγάλοι αναρωτιόμαστε γιατί τα μικρά παιδιά, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν μάντρα ή πεζούλι που να μη το διασχίσουν. Μα γιατί εμείς δε μπορούμε να δούμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Εμείς δεν έχουμε τη μαγική φαντασία τους.

 

 1. Γιατί πρέπει να αισθάνομαι περήφανος για την πατρίδα μου κ. Τσιόδρα μου; Επειδή απολύει γιατρούς και τους αφήνει απλήρωτους την ίδια στιγμή που δαπανά 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ για να φιλοτεχνήσουν το πορτρέτο σου;

 

 1. Ο Μαρινάκης αγόραζε παίκτες από εξαρτημένες ομάδες για να τις ενισχύσει. Στη συνέχεια δάνειζε αυτούς στις εν λόγω ομάδες ώστε να ανέβουν αγωνιστικά, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια σχέση εξάρτησης μεταξύ τους. Ποδόσφαιρο των αφεντικών.

 

 1. Το ξέρετε ότι ο οικονομικός εγκέφαλος της χούντας Ανδρουτσόπουλος, δεν είχε σταθεί ικανός να κρατήσει τη δουλειά του νυχτερινού ταμεία σε ένα ελληνικό εστιατόριο του Σικάγο καθώς το αφεντικό του διαπίστωσε ότι αδυνατούσε να τηρήσει σωστά το βιβλίο εσόδων – εξόδων;

 

 1. Αγαπημένοι μου ποδοσφαιριστές, όταν επιστρατεύεστε ως πρόθυμοι θεραπαινίδες της «ομοψυχίας», δηλαδή του σιωπητηρίου, όταν χρησιμοποιείστε ως εργαλείο χειραγώγησης της εξουσίας. Τότε δεν είστε λαϊκοί καλλιτέχνες, αλλά γελωτοποιοί και σαλτιμπάγκοι.

 

 1. Η πολιτική δεν αποκόπτεται από την οικονομία, που τα κλειδιά της κρατούν ελάχιστα παράσιτα καπιταλιστές οι οποίοι προσλαμβάνουν τους κατάλληλους επιστήμονες για να δικαιολογούν με τις αποφάσεις τους τα εγκλήματα των αφεντικών τους.

 

 1. Ευτυχώς βρέθηκε τρόπος να ανοίξουν με ασφάλεια οι μπυραρίες.

 

 1. Η ερευνήτρια της ΕΠΟ αναφέρει πως «δημιουργήθηκε στα τέλη του έτους 2011 μια ομάδα ατόμων με σκοπό την ανάδειξη του Σαρρή στην ΕΠΟ και τον έλεγχο στη συνέχεια της ΚΕΔ και των διαιτητών. Ευτυχώς μετά κάποιοι άλλοι έκαναν τα ίδια για να επιβάλουν το 50-50.

 

 1. Το μόνο που θέλουμε είναι να είμαστε ένα μικρό κεράκι από όλα αυτά που προσπαθούν να φωτίζουν το σημερινό σκοτάδι.

 

 1. Η Ευρωλίγκα εκφράζει συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν ανταποκρίνονται στις αθλητικές αρχές, αξίες και ιδέες. Είναι εμπορική κι αντιαθλητική συμβίωση είπε ο κ. Βασιλακόπουλος. Μα… όλο αυτό δεν περιγράφει το σύνολο του μπάσκετ των αφεντικών και της αγοράς;

 

 1. Όσοι εργάζεστε στον τουρισμό, μην αφήσετε στους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου το δικαίωμα να αποφασίσουν για το αν θα πεθάνετε ή όχι για τα συμφέροντά τους… στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο, για ένα κομμάτι ψωμί και σε συνθήκες γαλέρας.

 

 1. Ο Ντάνιελ Λάρσον του Άρη, ενημέρωσε σε πως την τελευταία φορά που πληρώθηκε ήταν τον Οκτώβριο του 2019… υπάρχουν και χειρότερα Ντάνιελ… σκέψου να ήσουν υπάλληλος σε Σούπερ Μάρκετ του Καρυπίδη;

 

 1. Όσοι έχετε την οποιαδήποτε σχέση με ακαδημίες ποδοσφαίρου σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί τι δουλειά έχει ο πατέρας του τερματοφύλακα πίσω από το τέρμα που παίζει ο γιος του. Στο βίντεο υπάρχει η απάντηση.

 

 1. Φοβούνται να βλέπουν λαϊκές δυνάμεις ενωμένες, γιατί στο «μαζί» του λαού είναι που κρύβονται οι ανεξάντλητες δυνάμεις όσων σήμερα είναι «από κάτω».

 

 1. Αν είχε χιούμορ ο Αλαφούζος, τώρα θα έκανε κίνηση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

 

 1. Επί χούντας, πρώην μέλη του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας ασκούσαν καθήκοντα εταιρικών στελεχών στο Συγκρότημα Σκαλιστήρη που δραστηριοποιείτε τότε στα μεταλλεύματα βωξίτη και μαγγανίου κυρίως στη βόρεια Εύβοια. #η_χουντα_εδωσε_ψωμι_στον_κοσμο

 

 1. Γιώργο Δώνη καλημέρα. Όλοι αυτοί που λένε δεξιά και αριστερά ότι εσύ φταις, για την αποχώρηση του Αποστολάκη, είναι άσχετοι με την αγαπημένη σου διοίκηση που τόσο άριστα και αρμονικά θα συνέχισης να συνεργάζεσαι και τη νέα χρονιά;

 

 1. Έχουμε όντως να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη μάχη και το ξέρουμε. Πρωτόγνωρη, διότι για πρώτη φορά χρειάζεται να δράσουμε σε συνθήκες έξω από το συνηθισμένο, αλλά θα το κάνουμε.

 

 1. Αν κοιτάξετε προσεκτικά κάπου θα διακρίνετε το Μίμη Παπαϊωάννου χαμένο ανάμεσα στο λαό της ΑΕΚ. Είναι η εποχή που μπορούσες να ταυτιστείς άνετα με τα είδωλα σου. Ακόμα και το παθός, ακόμα και η αθωότητα στις φωτογραφίες διαφέρει από τη σημερινή εποχή.

 

 1. Ίλια Ίβιτς καλημέρα και σε σένα. Ποια είναι η άποψη σου για τα δεκάρικα σε εκατομμύρια που απαιτούνται από την ΠΑΕ ΑΕΚ ως ποσά για τους προς παραχώρηση ποδοσφαιριστές που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη βιτρίνα των πωλήσεων;

 

 1. Καπιταλισμός είναι να διαθέτεις αρκετά όπλα για να σκοτώσεις πολλές φορές όλους τους κατοίκους του πλανήτη, να μην έχεις όμως αρκετούς αναπνευστήρες για να νοσηλεύσεις μια φορά τους κατοίκους της χώρας σου.

 

 1. Φαντάζομαι ότι αυτός που θα είναι περισσότερο ενθουσιασμένος στην οικογένεια του Ολυμπιακού με την ανανέωση του συμβολαίου στον Μαρτίν, θα είναι ο Κώστας Φορτούνης.

 

 1. Το «Όρος Σινά» είναι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης όπου οι νοσοκόμες αναγκάζονται να φορούν σακούλες σκουπιδιών αντί για στολές, λόγω έλλειψης, την ίδια ώρα που ανώτερα στελέχη της διεύθυνσης «κρύβονται» στα εξοχικά τους στη Φλόριντα.

 

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

[email protected]

 

twitter

 

facebook

 

 

 

 


Comments are closed.