Πώ!πώ!βιτς (ά), που έδωσε ο κόουτς Γκρεγκ!

0

 

 • Ξεφτίλισε όλο το τεχνικό τιμ της Εθνικής μας, πιάνοντάς το αδιάβαστο στον κανονισμό της ευρωπαϊκής FIBA, για τον επιτρεπτό χρόνο άμυνας μέσα στο «ζωγραφιστό» της ρακέτας! Κι εκεί ο κορυφαίος προπονητής του ΝΒΑ έστησε τον «Δούρειο Ίππο» των ΗΠΑ, περιορίζοντας την δράση κι αποτελεσματικότητα του MVP Γιάννη Αντεντοκούμπο! 
 • Ξεσκίστηκε ο διαφημιστικός μύθος κι από τα χείλη του… «Χρήστου Αρχοντίδη» του μπάσκετ (ιδέ Θανάση Σκουρτόπουλου), ότι «΄Ολη η Ελλάδα έχει μια 5άδα»… Αντί για το σωστό: «΄Ολη η 5άδα είναι μιά Μονάδα» , ήτοι «Όλη η Ελλάδα έχει μόνο τον Γιάννη»!
 • ΚΑΙ ΤΩΡΑ, τί κάνουμε , την Δευτέρα πρωί, με την Τσεχία, που «κλείδωσε σε γηροκομείο», με 93-71, την Βραζιλία; «ΒΑΛΤΕ ΜΕΣΑ …ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΔΗΣΕΙ ΤΟ «+12»

Ο ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ συνεχίζει «Live» την εκπληκτική ευστοχία του!

 

ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος για να στηθεί «λαϊκό δικαστήριο» , ακόμη και πριν από αυτή την Δευτέρα (11.30π.μ.) , όπου το ματς «ζωής ή θανάτου»  με την Τσεχία του Γκίνσμπουργκ, που μας χλευάζει με το «Η Ελλάδα ήλθε για το χρυσό και τώρα…» ή του Χρούμπαν « Αποκλείεται να χάσουμε με 12 πόντους»; 

 • ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ στο σκαμνί το πολυμελές , «όλο φρουφρού κι αρώματα» ακατάλληλο άπειρο και πειραματιζόμενο στην ράχη και του Γιάνναρου,  τεχνικό τιμ, υπό τον … ηττοπαθή «Χρήστο Αρχοντίδη» του μπάσκετ, τον Θανάση Σκουρτόπουλο! Τον «φημισμένο» κόουτς, για την …μια ολόκληρη βατομουριά, που έχει σχηματίσει, με τις ομάδες, τις οποίες υποβίβασε!
 • ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ευθύνη, από αυτούς τους βαρύτατα κι ασυγχώρητα υπεύθυνους, ότι όχι μόνο, στον αγώνα εναντίον των ΗΠΑ (69-53) του… ασπρομάλλη  Πώ!πω!βιτς(ά) (= Ποποβιτς-ά, που μας έδωσε) , κορυφαίου σκόρερ του ΝΒΑ. Αλλά γενικότερα της συμμετοχής της Ελλάδας στο Μουντιάλ 2019 της Κίνας, όπου πήγαν παντελώς αδιάβαστοι  επί της ουσίας και τις εξελίξεις= Κατερινο-Στεφανίδια άλματα επί κοντώ , στο παγκόσμιο μπάσκετ. Σκέτη τραγωδία το «να έχουν μείνει στην ίδια τάξη» στο πιο βασικό μάθημα των «εξετάσεων», σε αυτό του «Γιάννης Αντεντοκούμπο»!
 • ΟΛΗ η πανεπιστημιακού αντικρύσματος ύλη, που  καλούνταν ο «Σκουρτό» και οι περί αυτόν κυριλεκουστουμο- κυκλοφορούντες  περί τον ασφυκτικά γεμάτο «πάγκο», της Εθνικής ήταν «το πώς θα εκμεταλλευόμασταν το θεόμπεπτό δώρο της συμμετοχής του Γιάννη Αντεντοκούμπο». Το πως θα αξιοποιούταν το «από το Α ως το Ω» της ομάδας μας, ο φανταστικός M.V.P. 2019 του ΝΒΑ. 
 • ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να εντριβίσουν στους αγωνιστικούς Κανονισμούς της ευρωπαϊκής FIBA, αφού με αυτούς θα παιζόταν το παγκόσμιο τουρνουά στην χώρα του μεταξιού. Με κύριο μέλημα, με την ανησυχία, με τον προβληματισμό, με την βαθιά αναζήτηση για το πώς πάνω σε αυτή , την απίστευτη  εύνοια ( για ένα ουσιαστικά καταβαραθωμένο ελληνικό μπάσκετ ,εξ αιτίας του ολέθριου εμφυλίου , ανάμεσα στον … «χωρίς γιατριά» φαρμακοβιομήχανο Δημήτρη και τους … «με σβησμένα τα φώτα»-λόγω ΔΕΗ- χαλυβουργικούς Αγγελοπουλέους), με την παρουσία του Γιάννη, να σελιδοτρίψουν, να κάνουν φύλλο και φτερό, τους Κανονισμούς διεξαγωγής του τουρνουά. Αντί για το ότι   κατανάλωσαν όλο τον ωφέλιμο χρόνο τους, με το να ξελασπίζουν «τα παλαιότερα των υποδημάτων τους». ΄Η να επιδίδονται σε επί «24ώρου βάσεως» δηλώσεις , συνεντεύξεις και τα λοιπά «αεροκοπανιστά» , προς την τηλεσυνεργάτιδα –προστάτιδα τους, ΕΡΤ. 
 • ΕΙΧΑΝ στην διάθεση τους, το «λαχείο της καριέρας τους», με λήγοντα το «M.V.P. Γιάννης Αντεντοκούμπο του Μιλγουόκι».Κι αντί «να μη κλείσουν μάτι» ολημερίς κι οληνυχτίς, διαβάζοντας για να μάθαιναν- να  μορφωνόντουσαν, για το πως το τέλειο μπορεί και πρέπει να γίνει τελειότερο, για το πώς το νούμερο φανέλας «34» είναι εφικτό να αυξηθεί , κατά το 40λεπτο, σε «134» ή σε «340» απόδοση , εκείνοι συνωστιζόντουσαν στην ουρά για το ποιός θα έσκυβε πιο κάτω, προς το παρκέ, κατά το προσκύνημα στον «Δαλαϊλάμα» Βασιλόπουλο! 
 • ΒΡΕ, οι αθεόφοβοι , αντί να ζητήσουν την συνδρομή των καταξιωμένων σε κορυφαία κλαμπ γηγενών συναδέλφων τους ή από τον αξιωματούχο της ΦΙΜΠΑ,  Λαρισαίο Ζώη, για το ποιοί τρόποι υπάρχουν, ώστε ο Γιάννης να γίνει πιο αποτελεσματικός , ενώ οι αντίπαλοι του θα επιδιώξουν να τον περιορίσουν, εκείνοι τί έκαναν; Προτιμούσαν την καλοκαιρινή ραστώνη. Την ξεκούραστη κι «αναίμακτη»  σιγουριά, για την πρόβλεψη περ’ι …την κατάκτηση μεταλλίου . Παρότι – σε σχήμα λόγου- πανικόβλητοι ακόμη και οι Αμερικάνοι του Πόποβιτς, οι Ισπανοί, οι Σέρβοι και οι λοιπές παραδοσιακά ισχυρές δυνάμεις, «ήταν» …έτοιμες , για να ματαίωναν το ταξίδι τους στην Κίνα, αν αντί του Γιάννη , οι ΄Ελληνες δεν είχαν μαζί τους τον Κώστα, τον τρίτο από τους αδελφούς.  Και με υπογραφή …Παπαλουκάδων, ότι οΓιάννης θα παρέμενε οίκαδε για τα εμπορευματοποιημένα τουρνουά της σειράς « Αντεντοκούμπο μπράδερς»! 
 • ΥΠΟ «εγκληματική» χαλάρωση , σε συνδυασμό με άγνοια κι αδιαβαζωσύνη, αμέλεια , απειρία και υπομετριότητα, ήταν το τεχνικό τιμ. Κι αυτό, αλίμονο, συνέβαινε,  κατά το ίδιο διάστημα, που οι αντίπαλοι της Εθνικής μας, ως κι αυτός ο «Αϊνστάϊν του ΝΒΑ», ο Γκρεκ Πόποβιτς είχε βάλει τους πέντε (!) συναδέλφους- συνεργάτες τους, να ασχοληθούν με το ξετρύπωμα κάθε ενδεχόμενου, που συσχετιζόταν με «την άμυνα κατά του Γιάννη»! Θαρρείς και ήταν κάτι περισσότερο από βέβαιος  (=όπως ένας άλλος –ιτς, που προηγήθηκε, ο Κροάτης Αλεξάντερ Πέτροβιτς, κόουτς της Βραζιλίας ) , ότι ο επαρμένος ελληνικός «πάγκος» θα είχε (ξ)απλώσει την αρίδα του πάνω στην σιγουριά, ότι «ο Γιάννης είναι άτρωτος Αχιλλέας» και πως θα είχε φορτωμένο στον κόκκορα το καθημερινό «επιστημογενές διάβασμα». Οπότε , με τέτοια υπεραισιοδοξία και «ωχ-αδελφισμό», ότι οι… «Δαλαϊλαμαρινατζήδες» του «αιωνόβιου» προέδρου- «σωλήνα»,  δεν θα μυριζόταν τον Κανονισμό της ΦΙΜΠΑ. Τον πιο σημαντικό, προκειμένου για την Εθνική

  Ελλάδας, που εφαρμόζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αφορά στον περισσότερο χρόνο (= σε σχέση με τα ισχύοντα στο ΝΒΑ), που έχει δικαίωμα ο αμυντικός να μένει μέσα στο «ζωγραφιστό» της ρακέτας, για το μαρκάρισμα του επιτιθέμενου. 

 • ΑΥΤΟ  το σημείο των Κανονισμών FIBA  η προπονητική ομάδα του φιλλέληνα και Αρχαιολάτρη μας, «Οδυσσέα»- Γκρεκ Πόποβιτς έκανε … «Δούρειο ΄Ιππο της»! Και τον έστησε στο «ζωγραφιστό» της ελληνικής περιοχής , με τα γνωστά, για την Ελλάδα, απογοητευτικά αποτελέσματα, με μία πανεύκολη ήττα, όπου οι (μόνο) 53 πόντοι είναι η πιο πενιχρή συγκομιδή, μετά το 70-47, από την Ισπανία,  στις 3-9-2006, στην Σαϊτάμα και το 61-53 με τη Ρωσία, στις 5-9-07, στην Γρανάδα, για το Ευρωπαϊκό. Τι κι αν ο Γιάννης, ως «μοναδικός κούκος» , με τους 15 πόντους (=αντί για τους μόνιμους 20 και πάνω) , δεν απέτρεψε την «βαρυχειμωνιά», την οποία προκάλεσε το χειρότερα κι από «μεταξιταστέο» τιμ- «Χρήστου Αρχοντίδη» του μπάσκετ!
 • ΚΙ ΕΔΩ είναι κατάλληλο σημείο για να εκδηλώσουμε την απορία μας, για ποιός  είχε την φαεινή ιδέα, ότι … «΄Ολη η Ελλάδα είναι μια 5άδα», από την στιγμή, που ακόμη και τα νήπια στους παιδότοπους των δήμων, όταν βλέπουν μπασκέτα με καλάθι, λένε στους γονείς τους: « Φυσικά και ξέρουμε, πως…όλη η 5άδα, είναι η εξής Μονάδα, ο MVP Γιάννης Αντεντοκούμπο»! 
 • ΜΕΤΑ τον Πέτροβιτς , που «εγκλώβισε» , μέσω τριών … «στόπερ» τον Γιάννη και ξεφτίλισε τον …τηλε-πολιντικαντευόμενο Σκουρτόπουλο, ακολούθησε ο ασπρομάλλης «Νέστορας» του ΝΒΑ. Ο σπουδαίος  Πόποβιτς, για να καταδιασύρει (…και με το γράμμα του νόμου-Κανονισμού) ένα περιδεή κόουτς, που αξιολογικά «δεν φτάνει ούτε ως τους αστραγάλους» του διαστημικού Σεπολιώτη Γιάννη-από την φάτνη του «Φιλαθλητικού»!
 • Σ.Σ.1: Και τώρα τι κάνουμε, για την Δευτέρα, με την μοντέρνα ευρωπαϊκή δύναμη, την  αθλητικότατη, αλλά και διαβασμένη, Τσεχία;  ΄Εχουμε μια πρόταση, «μεταξύ αστείου και σοβαρού»: Να κληθεί , με κατεπείγον …κρατικό S.O.S., η 4διαμαντένια ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ!  Με παράκληση για προσπάθεια της και ως κορυφαία αθλήτρια του Κόσμου , να στήσει σκάμμα επί κοντώ στο «ζωγραφιστό» της Τσεχίας, για να υπερπηδήσει τον πήχη… στά ύψη των  «+12 πόντων»! ΄Αλλη λύση δεν βλέπουμε – και μακάρι , αν διαψευστούμε, «να κάνουμε του αλατιού την γλώσσα μας», έστω για μια Εθνική, η οποία έχει ιεροσυλίσει αγνοώντας από την ιστορική αποστολή, έστω ένα «εν ισχύει» αγωνιστικό εκπρόσωπο της  Διηπειρωτικής Πρωταθλήτριας 2018-19, στους Τελικούς του Ρίο!    
 • Σ.Σ.2: Θα ήταν αδικαιολόγητη παράλειψη μας, αν δεν μέναμε για λίγο ακόμη στην Κίνα. Για  «να φτύναμε κατάμουτρα» την διαιτησία του Παγκόσμιου τουρνουά, για την προκάτ σφαγή της ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ του ΓΙΟΝΑΣ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ! Μετά την ήττα, από τους «κατσέρς» της Αυστραλίας, η διοργανώτρια Αρχή, που υπηρετεί τυφλά την εμπορική πλευρά του  «φεστιβάλ» , ανέθεσε σε αλητοδιαιτητές να αποκεφαλίσουν την οαμαδάρα του αρχηγού της ΑΕΚ, προς όφελος των …Μπριζιτο-Γάλλων! ΄Ετσι στο 76-75 από την δεύτερη άστοχη βολή του Βαλαντσιούν και το αντικανονικό διώξιμο της μπάλας, από τον Γκαμπέρ, δεν καταλογίστηκε το «κανονικό καλάθι». Οπότε το σκορ, ελαχιστότατα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, θα γινόταν 76-77, υπέρ της Λιθουανίας (αντί για το τελικό 78-75 κι ενώ ο «Ενωσίτης» άσος ψυχολογικό ράκος δεν ήταν δυνατό να ευστοχούσε στο τελευταίο σουτ-της απελπισίας). Μπράβο στον κόουτς Αντομάϊτς, για την ρεαλιστική δήλωση-καταγγελία- ξεβράκωμα της παγκόσμιας μασωνίας: « ΄Ενα γαμ….. αστείο! Δεν σέβονται τίποτε…»! 

 

Φρίξος Κώνστας


Comments are closed.