Ποιος αποφασίζει τι ονειρευόμαστε;

0

Αετίσιες Κραυγές 22-2-2021

 • Αναρωτήθηκες ποτέ από που έρχονται τα όνειρα; Ποιος αποφασίζει τι ονειρευόμαστε; Όταν ήμουν μικρός γνώρισα κάποια που, κατασκεύαζε τα όνειρα μου. ΑΕΚ την λέγανε. Όσο μεγάλωνα την έχανα. Δεν ξέρω αν έφευγα εγώ ή εκείνη…. Μάλλον όχι εκείνη, αλλά εκείνοι.

 1. Γιατί η φιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τις προσπάθειές της να χειραγωγήσει και να ελέγξει τον αθλητισμό, ενόψει και των επικείμενων εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες;

 

 1. Ρε γαύροι… μιλάτε για σανό εσείς που νομίζετε ότι είναι «παικταράς» ο Μπα, «αποκάλυψη» ο Ανδρούτσος και «πολυεργαλείο» ο Τιάγκο Σίλβα; Κάπου έλεος δηλαδή.

 

 1. Μέχρι τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη μόλις 46% των προεγγεγραμμένων σωματείων είχαν καταφέρει να ενταχθούν πλήρως στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, και απ’ αυτά μόλις το 34% είχαν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές.

 

 1. Θέλω να κάτσετε με ηρεμία να σκεφτείτε και να μου πείτε ποιοι καλύτεροι ή έστω ισάξιοι ήρθαν στη θέση των Βράνιες, Γκάλο, Μπάρκα, ο Μπακασέτα, Λάζαρου και αναμένουμε για τον καλύτερο που θα έρθει στη θέση του Μάρκο Λιβάγια.

 

 1. Ο πάμπλουτος Ρωμιός πλοιοκτήτης της Πόλης στην εποχή της Τουρκοκρατίας Μ. Κατακουζηνός έκανε δωρεά 15 πλοία στον οθωμανικό στόλο, την επαύριον της ήττας του στη ναυμαχία της Ναυπάκτου. #1821-2021

 

 1. Κουφάθηκε ο Μπαρτζώκας με τη μεταγραφάρα που του έκαναν τα χαλυβουργικά αδέλφια.

 

 1. Όταν απ τους 4 αμυντικούς σου οι 2 είναι 18 χρονών, ο ένας σέντερ μπακ που παίζει στα πλάγια και ο άλλος ένα παιδί που ακόμα προσπαθεί να πείσει ότι αξίζει να παίζει στην ΑΕΚ τότε μάλλον υπέρβαση είναι που μείναμε μόνο στα δυο γκολ παθητικό από το 18’ λεπτό.

 1. Εκτός από την Εκκλησία, εξαιρετικοί και πιστοί συνεργάτες της οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν και οι Φαναριώτες, πριν καταλάβουν που πάει το πράγμα και το γυρίσουν. Πλούσιοι χριστιανοί Ρωμιοί κάτοικοι της Πόλης, Δραγουμάνοι και Ηγεμόνες της Τουρκοκρατίας.

 

 1. Γιατί η φιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί εδώ και μήνες την πλατφόρμα του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, ως ένα από τα βασικά όπλα της για τη χειραγώγηση των αρχαιρεσιών στις αθλητικές ομοσπονδίες;

 

 1. Εσύ αγαπημένε μου οπαδέ της ΑΕΚ χάρηκες που χάσαμε τον ποιοτικότερο παίχτη μας, ή είσαι τίποτα οπισθοδρομικός, αναχρονιστικός, συντηρητικός, ξεπερασμένος, απαρχαιωμένος… 100 χρόνια πίσω;

 

 1. Η ευαισθησία της ΝΔ για τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του αθλητισμού, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια άθλια εκμετάλλευση όσων καταγγέλλουν οι αθλητές, προκειμένου να νομιμοποιήσουν παρεμβάσεις ποικιλόμορφων συμφερόντων.

 

 1. Καθεστωτική Μιντιοκρατία. Είτε μιλάμε για πολιτικά, είτε για καλλιτεχνικά, είτε για αθλητικά… ξεκάθαρος ο ρόλος τους.

 1. Μπορεί ο Σιμάνσκι να έκλεψε την παράσταση, θα ήταν άδικο όμως να μη γίνει αναφορά και στον Κρίστισιτς που μεταμόρφωσε ολόκληρη την ομάδα μας με την είσοδο του στο γήπεδο.

 

 1. Πόσο χυδαίο το επιχείρημα: «Τι να κάνει το κράτος; Ότι μπορεί διαθέτει. Μη ζητάτε και παραπάνω γιατί ο λογαριασμός φουσκώνει. Έχετε να πληρώσετε;» Μου θυμίζει τους χυδαίους που με παρόμοια αφηγήματα δικαιολογούν τις διοικήσεις της ΑΕΚ σε ΠΑΕ και ΚΑΕ

 

 1. Μια τον έβαζαν αριστερά το Μάρκο, μια δεξιά, μια σαν δεκάρι για να κάνει παιχνίδι ενώ δεν είναι τέτοιος παίκτης και σπαταλούσε τζάμπα ενέργεια. Ο Λιβάγια ήταν μόνο ένας δεύτερος φορ κλάσης, που τον στελεχώνεις ιδανικά με έναν Αραούχο.

 

 1. Τι άλλο μπορεί να δημιουργήσει, αν όχι εξάρτηση και νοσηρότητα, η νομιμοποίηση της παρουσίας εκπροσώπων των χορηγών στις διοικήσεις των ομοσπονδιών, αγαπητοί μου «εραστές» του αθλητισμού της αγοράς;

 

 1. Πρέπει φουκαρά μου να μάθεις να ζεις με τους κινδύνους λόγω των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία, αν δε σου αρέσει πλήρωσε να πας σε ιδιωτικά. Πρέπει να μάθεις να ζεις με μια ΑΕΚ τεταρτοδέυτερη. Αν δε σου αρέσει γίνε γαύρος.

 

 1. Θέλω να καλωσορίσω τους πάμπολλους νέους αναγνώστες αυτής της στήλης. Όπως θα ξέρετε αυτή εδώ η γωνιά δεν είναι σαν αυτές που έχετε συνηθίσει. Εδώ υπηρετούμε τη γνώση που όπως γνωρίζετε είναι αντανάκλαση της πραγματικότητας.

 

 1. Στη Μάνδρα έφταιγαν τα «ανθρώπων έργα», στο Μάτι «οι αυθαιρεσίες», στην Εύβοια και την Καρδίτσα η «κλιματική αλλαγή», στον χιονιά τα ακλάδευτα δέντρα, στην ΑΕΚ οι παίκτες και οι προπονητές.

 

 1. Τα φαινόμενα διαφθοράς και σήψης που υπάρχουν στο χώρο του αθλητισμού είναι παράγωγα της εμπορευματοποίησης ενός συστήματος που έχει σαν «αξίες» τον ανταγωνισμό και τον ατομικισμό. Είναι φαινόμενα του αθλητισμού των αφεντικών.

 

 1. Τον άλλον δεν τον πείραξε που χάθηκε ο Λιβάγια, άλλα το γεγονός ότι έφυγε τσάμπα. Κύριε Δημήτρη να σου πω ποιος είναι να τον κεράσεις ένα πουρό στη «Βέρα».

 

 1. Γιατί πληθαίνουν οι καταγγελίες για μεθοδεύσεις από πλευράς στελεχών της φιλελεύθερης ΝΔ, στις εκλογές των ομοσπονδιών, ώστε να χειραγωγήσουν σωματεία και αθλητές ενόψει των εκλογών;

 

 1. Ούτε «ανίκανοι» ούτε «ανύπαρκτοι» είναι όσοι τρέχουν την ΠΑΕ ΑΕΚ. Το ανάποδο: Έχει να κάνει με μια ποδοσφαιρική εταιρεία ικανότατη και απόλυτα συνεπής σε μια επιχειρηματική πολιτική που έχει στόχο το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

 

 1. Η αντανάκλαση της πραγματικότητας αποτελεί μια πολύπλοκη και διαλεκτική διαδικασία διείσδυσης του νου στην ουσία των πραγμάτων. Αυτή τη διαδικασία υπηρετούν πιστά οι «Αετίσιες Κραυγές». Ευχαριστούμε πολύ για τα μηνύματα στήριξης και διαλόγου.

 

 1. Γιατί η φιλελεύθερη ΝΔ χρησιμοποιεί τον κρατικό και κομματικό μηχανισμό, ασκώντας πιέσεις προς δημάρχους, περιφερειάρχες και κομματικά στελέχη ώστε να εντείνουν τις πιέσεις προς τα σωματεία με κάθε τρόπο σχετικά με τη στάση τους στις εκλογές;

 

 1. Αυτοί που λένε και γράφουν τις γνωστές γλοιώδεις μαλακίες τους, για την αποχώρηση Λιβάγια είναι οι ίδιοι που γράφανε και λέγανε τα ίδια για τον Μπακασέτα και τώρα παρακολουθούν την παράσταση του Τάσου στη γειτονική Τουρκία.

 1. Είναι τέτοια η πρεμούρα της φιλελεύθερης ΝΔ να χειραγωγήσει τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες που στις 30/11/2020 πραγματοποίησε σύσκεψη η Γραμματεία Οργανωτικού του κυβερνώντος κόμματος για το ζήτημα αυτό, με την παρουσία του υφυπουργού.

 

 1. Εμείς εδώ προσπαθούμε να σκεφτόμαστε διαλεκτικά, δηλαδή να μη θεωρούμε όλα αυτά που μαθαίνουμε για την ΑΕΚ, σαν κάτι το έτοιμο και αμετάβλητο, αλλά να ξεδιαλύνουμε με τι τρόπο από την άγνοια προκύπτει η γνώση. Ποιος και γιατί διοχετεύει τις πληροφορίες.

 

 1. Ποιο είναι λοιπόν αυτό το κράτος που εν έτη 2021 αφήνει στην τύχη του έστω και έναν άνθρωπο αβοήθητο μέσα στον χιονιά; Το κράτος των Ελλήνων καπιταλιστών, να μη ντρεπόμαστε να το πούμε.

 

 1. Έφυγε ο Μάρκο. Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής «αρρώστια», ο κυριότερος ποδοσφαιρικός λόγος να βλέπεις την ΑΕΚ του σήμερα. Το αλάνι με τα απίθανα κοντρόλ που σε ενθουσίαζαν σαν γκολ. Η επιτομή της ποδοσφαιρικής ποιότητας.

 

 1. Ποιο είναι αυτό το κράτος που αδυνατεί να οργανώσει στοιχειωδώς την προστασία των ανήμπορων, με αποτέλεσμα ακόμα και μέσα στην καρδιά του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της χώρας να «φεύγουν» από τη ζωή λόγω μπλακάουτ; Το κράτος των αφεντικών.

 

 1. Το φιάσκο με τα 500 χιλιάρικα που πήγαν σε λάθος λογαριασμό, βγαίνει προς τα έξω από μια ΠΑΕ μόνο αν το θέλει. Περίμενα λοιπόν να δω για ποιο λόγο το άφησαν να διαρρεύσει. Περιμένοντας έγινε γνωστή και η παραίτηση Λυσάνδρου.

 

 1. Ποιο είναι αυτό το κράτος που με την πανδημία να μετρά πλέον πάνω από ένα χρόνο εξάπλωσης, ακόμα δεν έχει καταφέρει να ενισχύσει αποτελεσματικά το σύστημα Υγείας, να προσλάβει προσωπικό για να μη μετατρέπονται τα νοσοκομεία σε δομές μιας νόσου;

 

 1. Ο Λιβάγια είναι ένας ποδοσφαιριστής με σπάνιο ταλέντο. Αν δεν ήταν ιδιόρρυθμος δε θα ερχόταν ποτέ στη γειτονιά μας. Στην ΑΕΚ παρουσίασε σημάδια της αναμφισβήτητης αξίας του αλλά κάποιοι εστιάζουν στον προβληματικό του χαρακτήρα. Έχουν τους λόγους τους.

 

 1. Πέραν όλων των άλλων ο δημιουργικός χαρακτήρας της γνώσης του «αθλητισμού» των αφεντικών, αποκαλύπτει τις νομοτέλειες του αντικειμενικού τους κόσμου και δείχνει το δρόμο του μετασχηματισμού, της αλλαγής του δηλαδή. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος.

 

 1. Κανείς βέβαια δε λέει για την ποδοσφαιρική κακοποίηση του Λιβάγια που για λόγους αλλοπρόσαλλου ρόστερ οι προπονητές του αναγκάζονταν να τον χρησιμοποιούν σε λάθος θέσεις.

 

 1. Ποιο είναι αυτό το κράτος που με πάνω από ένα χρόνο εξάπλωσης της πανδημίας, ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει προσωπικό και μέσα για να πολλαπλασιάσει τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες; Το κράτος των Ελλήνων καπιταλιστών φουκαρά μου… Πες το!

 

 1. Τα συμφέροντα των πλούσιων Ρωμιών της Πόλης, των Φαναριωτών, ήταν εν πολλοίς συνυφασμένα με τα προνόμια που τους εξασφάλιζε η πολύμορφη σχέση τους με το οθωμανικό κράτος. Γι’ αυτό αρχικά συνέδραμαν ποικιλοτρόπως στη στήριξή του.

 

 1. Όλους εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο ταξίδι της αντικειμενικής πραγματικότητας. Μαζί θα τον αλλάξουμε τον κόσμο, που θα αλλάξει τον αθλητισμό, που θα αλλάξει την ΑΕΚ. Η άνοιξη θα έρθει θέλουν δε θέλουν.

 

 1. Δε πειράζει φουκαρά μου που με πέντε πόντους χιόνι μπορεί να εγκλωβιστείς στην Εθνική οδό, δηλαδή τι θέλεις, να βάλει το χέρι στην τσέπη ο παραχωρησιούχος κατασκευαστικός όμιλος;

 

 1. Ακούστε το καλά. Ο Μάρκο ήταν ένας ποδοσφαιριστής διαμάντι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χαιρόσουν να τον βλέπεις. Η εικόνα της αδιαφορίας που έβγαζε, ήταν δημιούργημα της εταιρείας που δεν τον έκανε να αισθανθεί απαραίτητο κομμάτι της ΑΕΚ.

 

 1. «Μην τα περιμένετε όλα από τις αρχές, πάρτε κι εσείς τα μέτρα σας»: Ένα πολυφορεμένο επιχειρήματα, που αξιοποιείται για να «ξεπλύνει» τις ευθύνες κυβερνήσεων, κράτους, αφεντικών. Μη τα περιμένετε όλα από το Μάκη, κατακλείστε το γήπεδο να έχει έσοδα.

 

 1. Με ειλικρίνεια: Εμείς εδώ θεωρούμε ότι μια οπαδική στήλη πρέπει να καλλιεργεί την οργή, ακόμα και το μίσος αν θέλετε, ενάντια στην εκμετάλλευση της αγαπημένης μας ομάδας. Θα πρέπει να διεγείρει την οργή απέναντι στα φαινόμενα αδικίας και το σημερινό σύστημα.

 

 1. Η «αρμοδιολογία» η οργάνωση, η στελέχωση και η συζήτηση για τις «παθογένειες» της ΠΑΕ – ΚΑΕ ΑΕΚ είναι άλλο ένα βολικό σχήμα που επιστρατεύεται κάθε φορά μετά από την οριστικοποίηση ακόμα μιας χρονιάς σε ρόλο κομπάρσου για οικονομικούς λόγους.

 

 1. Τα εκατομμύρια των Τεξανών που ζουν στο σκοτάδι λόγω του χιονιά, η πυρκαγιές στην Αυστραλία, το δράμα με τον covid στη Μ. Βρετανία την Ιταλία και στη Γαλλία, η Σουηδία της «ανοσίας της αγέλης», αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό, αλλά συστημικό.

Παναγιώτης Αλιατάς

 

[email protected]

 

twitter

 

facebook

 

 


Comments are closed.