ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Πολύ γέλιο: Ο Σημαιοφορίδης πιστεύει στην έφεση!

Published

on

Το μέλος του νομικού επιτελείου του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην έφεση που θα καταθέσουν οι Θεσσαλονικείς για την τιμωρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάκη Σημαιοφορίδη στον «FAIR PLAY FM 96,1»:

«Δεν είναι μία αισιοδοξία αστήρικτη και αβάσιμη. Στηρίζεται σε συγκεκριμένα πράγματα που χαρακτηρίζουν αυτή τη δύσκολη υπόθεση. Αν διαβάσει κανείς την απόφαση που εκδόθηκε και αυτά που έχουμε εμείς καταθέσει, καταλαβαίνει ότι η αισιοδοξία που έχουμε είναι βάσιμη. Η απόφαση του κ. Καποδίστρια είναι ισχυρότερη από την απόφαση της κ. Σκολαρίκη και θα ζητήσω εγώ να εκθέσω κάποια κομμάτια.

Πρέπει να καταλάβουμε το πόσο σαθρό είναι το σκεπτικό αυτής της απόφασης. Γίνεται μία προσπάθεια να υπάρξει ένα θύμα μέσα από μία πειθαρχική τιμωρία (ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης) και αυτή η προσπάθεια προέρχεται τόσο από ενδογενείς όσο και από εξωγενείς παράγοντες. Γίνεται προσπάθεια να καταλήξουμε σε μία τιμωρία, η οποία από τα πραγματικά περιστατικά δεν μπορεί να επιβληθεί. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το δεχθώ.

Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή Εφέσεων αντιμετωπίζει τις υποθέσεις με ένα διαφορετικό πρίσμα. Κάναμε μία καλή δουλειά με το υπόλοιπο νομικό επιτελείο. Πρόκειται για μία έκθεση 55 σελίδων, όπου αναλύονται τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Δεν προσπαθώ να δημιουργήσω μία ψευδαίσθηση, είναι κάτι που το πιστεύω ακράδαντα. Όσον αφορά το θέμα της απειλής, ουσιαστικά δεν υπάρχει, ούτε από τον κ. Σαββίδη. Μπορεί να υπάρχει ένα άλλο αδίκημα, το οποίο όμως είναι ήσσονος σημασίας και προβλέπει πολύ μικρότερες ποινές από τον πειθαρχικό κώδικα. Όσα ισχυριζόμαστε στην έφεση είναι απόλυτα τεκμηριωμένα.

Αν δεν είχαν διαμορφωθεί αυτές οι συνθήκες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έρχονται όργανα και θεσμοί, μέσα από τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα με την εισβολή του Σαββίδη και την εικόνα με το όπλο. Βρισκόμαστε μέσα σε ένα κυκλώνα κι έτσι επηρεάζεται η κρίση των δικαστών, που θα έπρεπε να βασίζεται στις πράξεις και στις παραλείψεις κάποιων. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ τιμωρείται από μία φωτογραφία. Οι παίκτες της ΑΕΚ δείχνουν μέσα από τις δηλώσεις του δεν το είδανε. Θεωρώ ότι η εκδίκαση (σ.σ. της έφεσης)δε θα γίνει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς δεν υπάρχει το στοιχείο του κατεπείγοντος. Φυσιολογικά η υπόθεση θα πάει από βδομάδα».

Continue Reading
Advertisement