ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ποτέ ξανά… ξεριζωμός

Published

on

Εκατομμύρια ψυχές θα χαθούν, και άλλες τόσες θα ξεριζωθούν πριν από 100 χρόνια

Πατριδέμποροι, αρουραίοι πληρωμένοι στα γραφεία των ξένων πρεσβειών, Μεγαλέξανδροι καλών οικογενειών, αποφάσισαν πως πρέπει το ελληνικό κράτος, δηλαδή τα συμφέροντά τους, να γίνουν των ” 2 ηπείρων και 5 θαλασσών”. Βέβαια πάντα στις πλάτες παγκόσμιων νταβατζήδων όπως οι Άγγλοι, που με ευκολία πέταξαν στα σκουπίδια εκατομμύρια ψυχές, και όχι αυτούς που έφταιγαν, και που φυσικά ήταν συνεταιράκια. Τελικά θα χυθεί το αίμα άλλων, όσων τους πίστεψαν, ή σναγκάστηκαν να πάνε στη Μικρασία να πολεμήσουν.
Όσοι σήμερα υπονοοούν ή γράφουν για Κόκκινες Μηλιές, για Παλαιολόγους, για αλύτρωτες πατρίδες, δεν έχουν καταλάβει ούτε τί είναι η Α.Ε.Κ., ούτε την ίδια την ιστορία.
Η Α.Ε.Κ. είναι η πατρίδα κάθε πρόσφυγα. Αυτού που είναι κυνηγημένος από εκεί που φεύγει, και ανεπιθύμητος εκεί που ήρθε. Όπως και οι Έλληνες της Μικρασίας, που ήταν καλοί όσο ήταν μακριά, αλλά όταν ήρθαν εδώ ήταν οι βρωμιάρηδες.


100 χρόνια μετα σηκώνουμε μαζί την κιτρινόμαυρη σημαία με το δικέφαλο αετό και τις καρδιές μας, για όλους τους πρόσφυγες που ψάχνουν έναν τόπο να φτιάξουν τη ζωή τους. Για όλους όσους και από απέναντι στο Αιγαίο θέλουν να μην υπάρξει ξανά προσφυγιά,σε,αυτή τη γωνιά του κόσμου, σε όλο τον κόσμο. Να πάψει κι από τις δυο μεριές η εθνικιστική υστερία.
Α.Ε.Κ. σημαίνει δίκαιος αγώνας, ανθρωπιά, προσφυγιά, αξίες. Σημαίνει να είσαι ο εκτός κατεστημένου, του όποιου κατεστημένου, και με την αξιοπρέπεια και το καθαρό μέτωπο να βγαίνεις νικητής. Διδάσκοντας στάση ζωής, όπως οι απόκληροι του 1922. 100 χρόνια μετά έχουμε 1922 λόγους να το φωνάξουμε και να το υπερασπιστούμε.
Μια ζωή Α.Ε.Κ.
Α.Ε.Κ. πατρίδα κάθε πρόσφυγα.
Α.Ε.Κ. σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη.
Ποτέ ξανά κανείς πρόσφυγας και ξεριζωμένος.

Σύνδεσμος φίλων ΑΕΚ “Σπύρος Κοντούλης”

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement