EDITORIALS
Πρώτο τεστ θετικό!

Πολύ ενθαρρυντικά ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας Α.Ε.Κ που χτίζεται φέτος
Η ομάδα του Αλμέιδα έδειξε κάποια χαρακτηριστικά που θέλει να εμφυσήσει ο νέος προπονητής στην ομάδα του. Αυτά αφορούν κυρίως την νοοτροπία και την αυταπάρνηση καθώς και τη διαρκή πίεση στη μπάλα.
Στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο έπαιζαν και περισσότεροι βασικοί, παίκτες οι οποίοι θα αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας φέτος, ήταν εμφανές το πάθος από όλους τους παίκτες και η διαρκής πίεση, στοιχεία που πέρυσι έλειπαν από την ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ακόμη είδαμε τα νέα αποκτήματα Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον να κάνουν σχετικά καλή εμφάνιση, προσηλωμένοι πλήρως στο ρόλο και στη θέση που τους είχε αναθέσει ο Αλμέιδα δηλαδή να μην αφήνουν χώρους και να πιέζουν διαρκώς τους αντιπάλους ώστε να είναι κυρίαρχοι στο κέντρο χωρίς να χάνεται καμία μπάλα. Εκτός από τα θετικά υπήρχε και ένα αρνητικό σημείο που συνεχίζεται από πέρυσι και αυτό δεν είναι άλλο από την αμυντική λειτουργία της ομάδας η οποία και σήμερα ήταν προβληματική. Πολλές φορές υπήρχαν αρκετοί χώροι στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα οι επιθετικοί της Γκένγ να βγαίνουν τετ α τετ με τον Αθανασιάδη ο οποίος σε όλες τις περιπτώσεις αντέδρασε εξαιρετικά πιάνοντας μάλιστα και το πέναλτι στο 12 λεπτό.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμέιδα ξεκίνησε με τελείως διαφορετική ενδεκάδα βάζοντας περισσότερους πιτσιρικάδες αλλά και τον Πινέδα ο οποίος αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο δείχνοντας από το πρώτο κιόλας παιχνίδι τη κλάση του. Οι πάσες του στους κενούς χώρους, οι μεταβιβάσεις του καθώς και οι κινήσεις του με και χωρίς τη μπάλα έδειξαν ένα παίχτη ο οποίος ίσως αποδειχθεί πολύ πολύτιμος για τη φετινή ομάδα και ένας από τους ηγέτες της. Οι παίκτες και στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν διάθεση και πάθος, με πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου αλλά και με διάθεση για δημιουργία παιχνιδιού η οποία όμως δεν βγήκε μέσα στο παιχνίδι. Η αμυντική λειτουργία είχε εμφανή βελτίωση καθώς έκλεισαν πολύ χώροι και οι παίκτες ήταν πιο προσηλωμένοι στο αμυντικό πλάνο του προπονητή από ότι στο πρώτο ημίχρονο.
Η αλλαγή νοοτροπίας και τα γενικά χαρακτηριστικά που θέλει να περάσει ο Αλμέιδα στους παίχτες του φάνηκαν από το πρώτο ματς κάτι το οποίο δείχνει αν και νωρίς ακόμα τη μεταδοτικότητα που έχει. Η Α.Ε.Κ συνεχίζοντας σε αυτή τη πορεία μπορεί να αποκτήσει μια ταυτότητα η οποία της έλειπε από τη περσινή σεζόν.
Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου