Σείστηκαν τα καλάθια της ΑΕΚ!

0

Με την θρυλική πένα του Φ.Κ.

 

 • Υπάρχουν κι άλλα … «6 ρίχτερ», εκτός από του κινδυνιολέκτη λεβέντη-Τσελέντη!
 • Πως γκρεμίστηκε ο κορμός  της Τσαμπιονικής Πρωταθλήτριας 2018 και Πλανητάρχισας βασίλισσας του Ρίο 2019!
 • Ο ΦΙ ΚΑΠΑ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΟΤΑ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΟΥΤ! ΘΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ….

… «Τύφλα νάχουν» …τα 6 ρίχτερ, με τα οποία ο διεκδικητής του «MVP  των σεισμοπροβλέψεων», ο λεβέντης ΄Ακης Τσελέντης, με την κατηγορηματική …προφητεία του, ότι «Σίγουρα κάποια στιγμή το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουλιάξει» (!) μας έχει πάρει τον ύπνο κι αναγκάζει τους κατοίκους της πολύπαθης Αττικής να κοιμούνται …με το ένα μάτι ανοικτό και αντί για πιτζάμες να φοράνε την στολή εκστρατείας – «κειμήλιο» από την στρατιωτική θητεία μας! 

… Κι ενώ  η νυχημερόν αγωνία  μας συντροφεύει μόνιμα πιΑ , για… «τα επερχόμενα καταστροφικά 6 ρίχτερ», είχαμε την Κυριακή απόγευμα το 4,2 R, την επέκταση του  φοβερού 5,1 R, που παράχθηκε από τα σπλάχνα της Πάρνηθας, με επίκεντρο την Μαγούλα, στις 19 Ιουλίου, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. 

…Ημέρες ψυχοφθόρες , που συνέπεσαν  με … «τα πολλά –πολλά μπασκετικά ρίχτερ» της φυγής από την «Πλανητάρχισα του Ρίο 2019», του δημοφιλέστατου και αγωνιστικά  πανάξιου αρχηγού Ντούσαν ( υιού του πολυνίκη Ντράγκαν) Σάκοτα. Βασικό ταρακούνημα απάντων των «Ενωσιτών», για την απώλεια του διεθνή  Σερβοέλληνα «μπόμπερ», για τον οποίο έχει σχηματιστεί η εντύπωση, ότι … «Σακο-τσουβαλιάστηκε» προς την Μούρθια. Χωρίς να πείθεται ούτε ένας, πως ο κύριος λόγος υπήρξε η ηλικία του (γεννημένος στις 22-4-86). Πάντως, είναι  μικρότερος από τον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 πατάει στα 36 χρόνια του. 

…΄Οσο σοκαριστήκαμε από το τράνταγμα για τον χρυσο γιό (= από κατάχρυσο πατέρα, με τον Ντράγκαν κορυφαίο ξένο κόουτς όλων των εποχών της ΑΕΚ) , δεν ανησυχήσαμε  στην ίδια ένταση (= των 5,1 και 4,2 ρίχτερ) για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη! Γιατί είχαμε προετοιμαστεί για τον ασφαλώς έξοχο γηγενή διεθνή. Στο «AEK Live» είχαμε επισημάνει για την αρνητική στάση του , είτε κατά την αποχή του από τον πολυσύνθετο «τελικό» με το Περιστέρι του Αργύρη Πεδουλάκη, όταν επικαλέστηκε «αξεπέραστο πρόβλημα τραυματισμού», λες και …ήταν ο μόνιμα απών Βασίλης Καββαθάς. Ο …τόσο «λαβωμένος» Λάρι έγινε περδίκι, λίγο μετά, όταν συμμετείχε σε μπασκετικά παιχνιδίστικα τουρνουά του Γιώργου Πρίνετζη ή σε επιδείξεις-σόου (και τα λοιπά-και τα λοιπά), με την βιτρίνα «Αντεντοκούμπο μπράδερς»! Επίσης, όταν ο Γιαννούλης στις αλλεπάλληλες (αρχικά) κλήσεις-προσκλήσεις του κ. Μάκη τόχε ρίξει στο «κρυφτούλι», μιμούμενος τον…άλλο δηθενιστή «ΑΕΚάρα» , τον ζάμπλουτο Νίκο Ζήση, κουμπάρο του «ερυθρόλευκου» πολυεκατομμυριούχου, Βασίλη Σπανούλη. 

 

… «Κάτι βρωμούσε» , από νωρίς, στην συμπεριφορά , έναντι της «Παγκόσμιας Βασίλισσας» , του πριν από μας άσου του…Δελημπαλταδάκιου  Κολοσσού Ρόδου, που «έσκυψε» για να τον νικήσει ο Ηλυσιακός (με αρχηγό το Νίκο Χατζή) .Κι έτσι να υποβιβαστεί (!!!) η ΑΕΚ , η οποία το ίδιο απόγευμα επικρατούσε του Πανιωνίου, στο κλειστό των ΄Ανω Λιοσίων. Πέσαμε διάνα σε ό,τι είχαμε υποψιαστεί και από άλλο ένα γεγονός: Ο «Φιλιππινέζος» του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος από την συνολικά περισσότερο διακριθείσα, κατά την τελευταία τριετία, ελληνική ομάδα , κάλεσε στην Εθνική, ενόψει παγκόσμιου στην Κίνα, μόνο τον (υπό υπερβέβαιη αποχώρηση ) Λαρεντζάκη (=από τους εκλεκτούς προστατευόμενους  των social media) ! Κανένα άλλο. ΄Ητοι …όχι (!!!) τον Ντούσαν Σάκοτα! Και τον Γιαννούλη θα τον αγνοούσε η περί την Εθνική «Κόζα Νόστρα», αν δεν ήταν πλήρως ενήμερη, πως ο αγωνιστικά πληθωρικός παίκτης (=κατά πολλούς όχι ανώτερος, σε απόδοση και προσφορά στην ΑΕΚ, από τους Ματσιούλις, Σάκοτα, Χάντερ) ήταν φευγάτος , για την «αγκαλιά» του φαταούλα Δημήτρη Γιαννακόπουλου ή δευτερευόντως των υιών του οργισμένου πατέρα «Χαλυβο»-Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου! 

 

… Φυσικά δεν ξεχάσαμε, κατά το γράψιμο αυτού του κειμένου, ότι στην διάρκεια της σεζόν 2018-19 σε κάποια στιγμή, που ήμασταν συνεπαρμένοι από εμφάνιση του «Λάρ», απευθυνθήκαμε στον κ.Μάκη και του ζητήσαμε: «Πρόεδρε, ανανέωσε «από χθες κι όλας» το συμβόλαιο του Λαρεντζάκη»! Λες …και μας είχε φωτίσει με κάποια προφητεία του… «ο άγιος π.Παϊσιος, ο Αγιορείτης»!  Να είχαμε «ειδοποιηθεί» από τον άγιο Πατέρα, ότι … «ο πολύς Λάρι θα λακίσει, τυφλωμένος από το πάθος του γρηγοροπλουτισμού»;  

…Αυτονόητο, ότι θέλαμε να παρέμενε στην ΑΕΚ και ο Λαρεντζάκης. Για να μη εξασθενήσει η ομάδα μας και για να μη τον υποστούμε σαν  «τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο του μπάσκετ»!

 

… Ανέκαθεν, από τότε, που «γνωρίσαμε» την αθλητική-οπαδιστική «θρησκεία» μας και σχηματίσαμε άμεση γνώση για το μεγαλειώδες περιεχόμενο και το «Εβερέστιο» ανάστημα της, θέ-λα-με : 1) Να μη παραχωρεί, να μη χάνει, ούτε ένα, κυριολεκτικά ούτε ένα, βασικό παίκτη της (σ.σ.: τελευταία παραδείγματα , που δεν τα ξεπερνάμε με τίποτε, αυτά του Λάζαρου και τα τωρινά του μπάσκετ!) και 2) Να αποκτάει ό,τι καλύτερο υπάρχει από τη μεταγραφική αγορά, προπάντων την ελληνική –ώστε παράλληλα να αποτρέπεται η ενίσχυση των ανταγωνιστικών δυνάμεων! 

…΄Αρα αντιληπτό από την διοικητική (Μάκη Αγγελόπουλο κ.ά.) , αλλά και την τεχνική (Ηλία Παπαθεοδώρου), ηγεσία της μπασκετικής ΑΕΚ, ότι … «μας προκάλεσαν σεισμό πολλών… σαν ρίχτερ-προφητείας λεβάντη ΄Ακη Τσελεντή» , τα παρακάτω γεγονότα: 

 • Πρώτον:  Η αδικαιολόγητη αποχώρηση του Ντούσαν Σάκοτα , που δεν μας κάλυψε, ούτε μας ανακούφισε, με τον επίλογο της απαχαιρετιστήριας δήλωσης του «Και στο επανιδείν». Δεν μας αρκεί, ότι ίσως θα συνεχίσουμε, για άλλη μια σεζόν, να βλέπουμε, εκεί προς τα αριστερά μας, σε θέση στο ΟΑΚΑ, τον προπονητικό «πατριάρχη» Ντράγκαν Σάκοτα (=ανάμεσα στον πατέρα του κ.Μάκη και τους Εδουάρδο Καρέρ, Σταύρο Δουβή, Νίκο Μπαμπανικολό).

 • Δεύτερον: Θα βάλουμε μαύρες πλερέζες, αν δούμε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη με την πράσινη φανέλλα του «τσουναμίσιου» μομαχοφαγά δεινάστη του μπάσκετ,  Δημήτρη. ΄Η με την κόκκινη φανέλα των δύο αδελφών, που αντίθετα με ό,τι είχαν πράξει ο «Δαλαϊλαμα» Γιώργος Βασιλακόπουλος και η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, με την ιεροσυλία του υποβιβασμού της ΑΕΚ, αυτοί έχουν εξασφαλισμένη την πανταχόθεν  παράνομη αβάντα από τους Βασιλακόπουλο και τον συνοδό του Μαρινάκη σε προεκλογική συγκέντρωση του Γιάννη Μώραλη, τον Ηρακλειώτη υφυπουργό Αυγενάκη (…τον οποίο εκθέτει ήδη ο Βαγγέλας, με την κατηγορηματική διαβεβαιώση προς τους παίκτες και τον προπονητή του, ότι «ο τίτλος είναι από τώρα στο τσεπάκι μας»! 
 • Τρίτον: Δεν υπάρχει προηγούμενο, τουλάχιστο στην ιστορία της μπασκετικής ΑΕΚ, με την λήξη μιας σεζόν (=2018-19) να αποδομείται όλο, σχεδόν(!) , το έμψυχο υλικό της ομάδας , θαρρείς κι έπεσε πάνω του περενόσπορος ή προσβλήθηκε από πανούκλα… Συγκεκριμένα σαν «να ρίχτηκαν» στο γερμανοκατοχικό πολυβολικό αποξηραμένο βαθύ πηγάδι της Κισσάμου, από τον ανώμαλο Χανιώτη αγρότη ,η Αμερικανίδα βιολόγος , οι εξής: Α)΄ Οι ΄Ελληνες Βασίλης Ξανθόπουλος (στο Περιστέρι του Ηλία Ζούρου, δίδυμο με τον «φονιά σουτέρ», Βασιλόπουλο), Χάρης Γιαννόπουλος,  Βασίλης Καββαθάς (Ηρακλή) , Ντούσαν Σάκοτα (Μούρθια), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (μάλλον σε ΠΑΟ, εξ ου και το από την πρώτη μέρα πανηγύρι των Γιαννακουποιλικών ΜΜΕ) και Γιάννης Αραβάνης (για να μείνει στο Περιστέρι άλλη μια χρονια, παρότι εφέτος, πάλι ως δανεικός, ήταν από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος)! 
 • Σχεδόν ολική «εξωλόθρευση» (και) του ελληνικού στοιχείου από το οποίο «διασώζονται» οι παγκίτες, ήτοι ο 24χρονος (=22-6-1996) Γιώργος  Τσαλμούρης και ο 19χρονος (=27-6-2001) Νίκος Ρογκαβόπουλος (=αρχηγός της Εθνικής Εφήβων, στο τωρινό Ευρωποαϊκό του Βόλου, με νίκη κατά της Λετονίας και συντριβή από την Γαλλία με 55-80, με 0 πόντους ο δικός μας, ξεθεωμένος από την Εθνική στο τουρνουά του Ηρακλείου). Ο τρίτος της παρέας, ο Δημήτρης Μωραϊτης (=3-2-1999) δεν πείθει (!) τον Παπαθεοδώρου, γι΄αυτό οδεύει πρός ΄Ηφαιστό (= τον ζητάει επίμονα ο Μανωλόπουλος, που τον αγνοούσε όσο ήταν στην ΑΕΚ) ή στον Κολοσσό (= τον θέλει ο Λυκογιάννης, που του αρέσει να εργάζεται με νέα παιδιά). Υπάρχει και ο Στέργιος Πράπας (=17-2-2002), αλλά θα είναι έκπληξη, αν γλιτώσει από «το τσουνάμι». 
 •  Βρε, να μη σωθεί ούτε ένας από τους «ώριμους» ΄Ελληνες; Ερχόμαστε να δώσουμε βάση σε αυτό, που μας έχει μεταφέρει, ως επισήμανση του, ο  θρυλικός Γιώργος Τρόντζος. ΄Οτι «Ο Λούκα Μπάνκι ούτε …ρατσιστής να ήταν. Ξεκινούσε την 5άδα με ξένους κι άφηνε στον πάγκο τους ΄Ελληνες. Δικαιολογημένα, αν οι δικοί μας είχαν πληγωθεί, στον εγωϊσμό τους και να θεωρούσαν τον Ιταλό κόουτς , ως μεροληπτούντα  υπέρ των αλλοδαπών, από τους οποίους εγώ δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, για την αξιοκρατεία των Ματσιούλις και Χάντερ»!
 • Και τέταρτον: Ό,τι έγινε με τους ΄Ελληνες άσους, που «τους πήρε το ποτάμι», το ίδιο τους ξένους! Διατηρήθηκαν μόνο οι Γιόνας Ματσιούλις (=10-2-85) και Σαντ Ρος (=13-2-91). Ούτε ο σπουδαίος σέντερ, Βίνσε Χάντερ (=5-8-94) απέφυγε την πόρτα εξόδου του αμαρουσιώτικου σταδίου. Ποιός, ο Αμερικανός, που μαζί με τους Πάντερ (πρώην ΑΕΚ) και Λι (=Αντβερπ) αναδείχθηκαν MVP του Τσάμπιονς Λιγκ! Μάλιστα με τον Αμερικανό Λι , με πρόταση των Ντράγκαν Σάκοτα και Λούκας Μπάνκι, να έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ από τα μέσα  της σεζόν. ΄Ομως, ο Παπαθεοδώρου (=μόνος του;) τον έστειλε από εκεί, που ήλθε, ασφαλώς για να προκληθεί έτσι και τεράστια ηθική ζημιά στην Πλανιτάρχισα 2019 και Πρωταθλήτρια Τσάμπιονς Λιγκ το 2018! ΄Αραγε το «διαολόστελμα» του Λι να αποφασίστηκε ενόψει της χαράς, ότι θα αποκτούταν ο 35χρονος (=τον Ιανουάριο μπαίνει στα 36) Κιθ Λάγκφορντ κι ενώ είναι σχεδόν ολοκληρωμένη η συμφωνία με τον Ρέϊ; Απομένουν, για να καλυφθούν άλλες δύο θέσεις, με ξένους, που θα τους ξεναγήσουν στα της ΑΕΚ οι Ματσιούλις και Σαντ Ρος.
 • Ελευθερώθηκαν, λοιπόν, από τους ξένους, οι Χάντερ, Θίοντορ, Τζέϊμς, Γκρίφιν και Λι.
 • Συνολικά 5 ξένοι και 6 ΄Ελληνες! Απίστευτος αριθμός! Μια …11άδα από ανεπιθύτους της διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας! Δεν έχει ξαναγίνει. ΄Ενας σχεδόν εξ ολοκλήρου νέος κορμός ομάδας! Αν σκεφτούμε, πως οι ανταγωνιστές της ΑΕΚ, κυρίως οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ επί χρόνια διατηρούν , κατά το πλείστον, τον ίδιο κορμό και με πολύ ισχυρές ελληνικές βάσεις (=προεξαρχόντων των Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Καλάθη, Παππά, Παπαπέτρου, ενώ ακόμη και τον Βουγιούκα κρατάνε τελικά οι Δημήτρης και Πεδουλάκης, για να μη τον πάρει η ΑΕΚ!) καταλαβαίνετε το πόσο πολύ βαθιά μέσα από την καρδιά και την ψυχή μας, βγαίνει η ευχή, προς τους κ.Μάκη και Ηλία: « Ο Θεός να βάλει…τρίποντο με το χέρι Του»! 

*** Σ.Σ.: Αξιότατε κόουτς Παπαθεοδώρου: Φεύγοντας κακήν-κακώς από το κολαστήριο της Τούμπας, το εγκαταλειμένο από τον ποδοσφαιροτσάρο Ιβάν –και γενικά από το συστημικό Σαββιδέϊκο- κι ερχόσουνα στην ΑΕΚ , αυτό ήταν το πλάνο σου; Δηλαδή η πρωτεύουσα δήλωση , που έκανες (=και για την οποία σε συγχαρήκαμε δημόσια από το «ΑΕΚ Live») για «Ελληνικής σύνθεσης ομάδα» έτσι τα έβλεπες , έτσι τα είχες σχηματίσει στο μυαλό σου; Με «αφανισμό» όλων των βασικών (και χωρίς να επιθυμείς την παραμονή του διεθνή Μωραϊτη και την επιστροφή του Γιάννη Αγραβάνη) , με αρκετή την κάλυψη τους από τους Γκίκα, Τολιόπουλο, Χρυσικόπουλο (και ίσως των Λούντζη, Χαραλαμπόπουλου); Και με «καταποντισμό» των έξι, από τους συνολικά (=και με τον Λι) οκτώ ξένους; 

*** Σ.Σ.2: Σημαντικέ κόουτς (= κορυφαίε γηγενή από τους εντός των συνόρων μας) , πράγματι συνειδητοποίησες, ότι «Καλλιμάρμαρη Τύχη» σε έφερε στην «1968γενή ΑΕΚ» και όχι σε «κάποια Κηφισιά»; 

*** Σ.Σ.3: Θα σε ρωτούσαμε κι άλλα , όμως οι μέρες  … «είναι νύχτα»(πίσσα σκοτάδι) και δεν θέλουμε … «να γίνουμε ΄Ακης Τσελέντης» .΄Οπου, καλωσορισμένε Ηλία Παπαθεοδώρου,  τα δικά μας «6 ρίχτερ» καταγράφουν για εστιακό βάθος ακόμη και το άγριο δούλεμα, που έγινε προεκλογικά (και συνεχίζεται!) , στην ΑΕΚ, περί… «νέου γηπέδου στην Φυλή»! Και ως προς αυτό, νεοφερμένε και μάλλον πολύ ρομαντικέ κόουτς, πιστεύουμε, πως  έχεις αρχίσει να μαθαίνεις, ότι … « Είναι αδίστακτη η αντιΑΕΚτσίδικη φυλή»!  

Φι Κάπα


Comments are closed.