Σέλτικ, ο παράδεισος του… χρηματιστηρίου!

0

Σήμερα ο Managerικός δεν παρουσιάζει έναν παίκτη αλλά μία ολόκληρη ομάδα που έχει φτάσει να γίνει από τα καλύτερα… χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Γράφει ο Managerικός

Email για προτάσεις και ρουσφέτια: [email protected]


Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα της Γλασκώβης τα τελευταία χρόνια είναι πολύ συγκεκριμένος. Κάθε χρόνο έχει δεδομένη την παρουσία της στο μονοπάτι των πρωταθλητών του Champions League συνεπώς και μια πιο εύκολη πορεία για τους ομίλους. Έτσι, έχει οικοδομήσει ένα καλό σύνολο scouting που σκοπό του έχει να βρίσκει νέους παίκτες, όπως ο άνθρωπος της φωτογραφίας, ο Moussa Dembele. Πολλές φορές μάλιστα αυτοι οι παίκτες φτάνουν τόσο μικροί στις ακαδημίες της ομάδας που στα 20 τους μπορεί να θεωρούνται γέννημα θρέμα του συλλόγου.

Λειτουργώντας ως ένα χρηματιστήριο αξιοποιεί αυτούς τους παίκτες για να μπει ομίλους και στην συνέχεια έχει την δυνατότητα να τους φρεσκοπουλήσει σε πολύ μεγαλύτερη τιμή, με βάση και την εικόνα αυτών των παικτών λόγω της παρουσίας τους στην διοργάνωση. Πρόσφατο παράδειγμα ο Stuart Armostrong που ενώ η χρηματιστηριακή του αξία δεν είναι πάνω από 2 εκατομμύρια πουλήθηκε το καλοκαίρι 8 εκατομμύρια στην Southampton (βασικό αγοραστή τα τελευταία χρόνια).Eπειδή τα έσοδα του συλλόγου είναι αρκετά υψηλά δεν διστάζει εν τέλει να κάνει και πολύ ακριβές μεταγραφές όπως αυτή του Edouard από την Παρί έναντι 10 εκατομμυρίων. Τα έσοδα από τους ομίλους και τις πωλήσεις ποτέ δεν πάνε στην τσέπη κάποιου αλλά επενδύονται ξανά σε παίκτες, σαν να υπάρχει ένα πλάνο επένδυσης ενός επιχειρηματικού κολοσσού.

Βέβαια, σε όλο το πλάνο, σημαντικό ρόλο έχει παίξει η απουσία εγχώριου ανταγωνισμού αφού η Ρέιτζερς μετά το ταξίδι στην Δ Εθνική δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά της.

Πριν δούμε κάποιους πίνακες να πω ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για την ΑΕΚ. Ωστόσο, μπορεί να τα καταφέρει αν παρουσιαστεί πολύ καλή στην άμυνα και μπορέσει να βγάλει αντεπιθέσεις αφού και η Celtic στα μάτια μου δεν φάνηκε και η πιο έτοιμη ομάδα. Προσωπικά, “προσεύχομαι” ο Dembele να μην παίξει ούτε στον πρώτο αγώνα (λογικά δεν θα είναι έτοιμος) αλλά ούτε και στον δεύτερο!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε καρτέλες με το τρέχον ρόστερ της ομάδας αλλά και το σύνολο των αφίξεων και των αναχωρήσεων από αυτήν ανά έτος. Μπορείτε μάλιστα να προσέξετε και το όνομα του Virgil Van Djik μέσα σε αυτούς.


Email για προτάσεις και ρουσφέτια: [email protected]

Προηγούμενα θέματα:

Αποχαιρέτα τον Γαλανόπουλο που χάνεις!

O Managerικός τρελάθηκε και προτείνει παίκτη της Σίτι!

Αυτός είναι ο εξτρέμ που θα κάνει τον Λάζαρο να κελαηδήσει πένθιμα!

Ήρθε η ώρα ένας Ουρουγουανός να δέσει την άμυνα της ΑΕΚ;

O παίκτης που θα κάνει τον Βράνιες να ξεχαστεί σε μία νύχτα

O μέσος που θα αφήσει εποχή στην Ένωση

Η πρόταση για τον Λεστιέν για τον οποίο έμαθε και η ΑΕΚ

Προηγούμενη πρόταση για δεξί εξτρέμ

Δεύτερη πρόταση για δεξί εξτρέμ


Comments are closed.