ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκάνδαλο με την ποινή του Χιμένεθ – Για εξόντωση μιλούν στην ΑΕΚ

Published

on

Μεγάλες απορίες προκάλεσε στους ανθρώπους της ΑΕΚ η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για αύξηση της ποινής του Μανόλο Χιμένεθ για την άσεμνη χειρονομία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός τεχνικός τιμωρήθηκε με ένα μήνα επιπλέον κάτι που σημαίνει, ότι χάνει τα παιχνίδια με Παναιτωλικό

Αρχικά, θεωρούν άδικη τη νέα ποινή που επιβλήθηκε στον Ισπανό τεχνικό από τη στιγμή που ο κανονισμός στην περίπτωση που εμπλέκεται παίκτης προβλέπει πέντε αγωνιστικές για απώθηση ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε διαιτητή, είτε τρεις για βάναυση συμπεριφορά σε θεατή, ενώ στον Χιμένεθ επιβλήθηκαν ουσιαστικά επτά για εξύβριση θεατή.

Ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά προκαλεί στο νομικό τμήμα της Ένωσης το γεγονός ότι χθες γνωστοποιήθηκαν όλες οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων με μοναδική εξαίρεση αυτή του Ισπανού. Στην περίπτωση που είχε γνωστοποιηθεί και η απόφαση για τον Χιμένεθ, τότε θα μπορούσε να καθίσει κανονικά στον πάγκο για το ματς με τη Λάρισα στο «ΑEL FC Arena», καθώς η ποινή του θα «έτρεχε» από σήμερα, Παρασκευή, και τα παιχνίδια που θα έμενε εκτός θα ήταν έξι και όχι συνολικά επτά.

Τέλος, σοβαρές ενστάσεις εκφράζονται και σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης. Αρχικά τονίζεται πως στην συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να υπήρχε αναγκαστικά ομοδικία και η έφεση δεν θα μπορούσε να ασκηθεί μόνο εναντίον του Χιμένεθ και όχι της ΑΕΚ. Μάλιστα, το σκεπτικό σε αυτό το σημείο αγνοεί πλήρως το νομικό επιχείρημα της ΑΕΚ περί αναλογικότητας της ποινής πάνω στο οποίο βασίστηκε η πρωτόδική απόφαση. Τέλος, αναφέρουν πως στον Πειθαρχικό Κώδικα δεν προβλέπεται έφεση για ποινή ημερολογιακού αποκλεισμού.

Continue Reading
Advertisement