Σπρώχουν σε ιδιώτες… δουλειές του Δήμου στη Νέα Φιλαδέλφεια!

0

Δείτε τι καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας

Νέα Φιλαδέλφεια 23/03/2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 16/3 η Διοίκηση κάλεσε το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού για ν’ ανακοινώσει ότι με πολιτική απόφαση η αντικατάσταση των φωτιστικών και λαμπτήρων LED στον Δήμο μας θα γίνει από ιδιωτική εταιρεία. Το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού έχει εκφράσει επανειλημμένα εγγράφως και δια ζώσης, από την περίοδο της καςΓαϊτανά μέχρι σήμερα, τα σοβαρά προβλήματα που ελλοχεύουν λόγω επικινδυνότητας, πτώσεις ιστών, την κατ’ εξακολούθηση μειωμένη χρηματοδότηση, τα προβλήματα των οχημάτων και την επιτακτική ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Ωστόσο τίποτα απ’ όλα αυτά δεν φρόντισε καμία Διοίκηση να τα λάβει υπ’ όψιν, απαξιώνοντας χρόνο με τον χρόνο την Υπηρεσία και κατ’ επέκταση την ποιότητα του φωτισμού στον Δήμο μας, βάζοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους και δημότες.

Ενώ υπήρχαν δεσμεύσεις από τον αντιδήμαρχο κ. Κουτσάκη, ότι η αντικατάσταση θα γίνει από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου και ενώ το Σωματείο είχε θέσει το ζήτημα στον Δήμαρχο και περιμέναμε απαντήσεις, η Διοίκηση προσπάθησε να παραπλανήσει στη συνάντηση με το τμήμα των Ηλεκτρολόγων, μιλώντας αρχικά μόνο για προμήθεια φωτιστικών και όχι για την τοποθέτηση από ιδιώτη.

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Η επιλογή της Διοίκησης, λοιπόν, να δώσει σε ιδιώτες τη δουλειά των ηλεκτρολόγων με κόστος που αγγίζει τα 4.000.000 ευρώ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, γιατί αφενός η αντικατάσταση των φωτιστικών μπορεί να γίνει από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού χωρίς εργολαβικά υπερκέρδη, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα και αφετέρου γιατί όλος αυτός ο σχεδιασμός θα επιβαρύνει τον Δήμο μας και άρα τους δημότες κατά 450.000 ευρώ για 9 χρόνια!!! Η πρόταση για αγορά – προμήθεια και προγραμματισμένη σταδιακή αντικατάσταση από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού για τη Διοίκηση δεν είναι συμφέρουσα.

Φυσικά και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Πρόκειται για την αποκάλυψη του πραγματικού στρατηγικού στόχου της Διοίκησης να παραδώσει σε ιδιώτες κομμάτια υπηρεσιών, ακόμα και δημόσια περιουσία (οικόπεδο για τον 3ο παιδικό σταθμό στη Μητρόπολη).

Από την αρχή των μνημονίων μέχρι και σήμερα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των δημάρχων οι υπηρεσίες απαξιώνονται μεθοδευμένα ώστε να διεισδύσουν ιδιωτικές εταιρείες στις υπηρεσίες των δήμων.

Η κατάσταση όλο και χειροτερεύει με ελλείψεις προσωπικού και εντατικοποίηση σε κάθε τμήμα και με τους εργαζόμενους να υπερβάλλουν εαυτό, για την κάλυψη των αναγκών.

Επειδή το ποτήρι ξεχείλισε δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν, να απαξιώνουν εργαζόμενους και δημότες.

Θα αντισταθούμε στα σχέδια της Διοίκησης και δεν θα χαρίσουμε τη δουλειά και τη ζωή μας σε κανέναν ιδιώτη.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές επιλογές της Διοίκησης και την καλούμε να ανακαλέσει ΤΩΡΑ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ.

Το ΔΣ


Ακολουθεί πρόταση των εργαζομένων που δείχνει ότι το κόστος αν το έργο γίνει από τη Δημοτική Αρχή και όχι από ιδιώτες, θα κοστίσει το 30% απ΄όσο το έργο στα χέρια ιδιωτών

Επιστολή των εργαζομένων του Δήμου: Η υπηρεσία μπορεί να κάνει το έργο με το 30% του κόστους ανάθεσης σε ιδιώτη!!!

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Προσπαθήσαμε έστω και με αυτόν τον τρόπο και κάτω από αυτές τις συνθήκες να αναδείξουμε τα διαχρονικά προβλήματά μας και πιστεύουμε να είναι αντιληπτό απ’ όλους πως αυτά έχουν άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μπορεί αξιοπρεπώς να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δημοτών, των σχολείων και σε κάθε υπηρεσία του Δήμου μας, ακόμα κι όταν οι καταστάσεις δεν είναι ευνοϊκές για την εργασία μας.

Είμαστε σίγουροι ότι η επιμονή μας για την αντικατάσταση των παλαιού τύπου φωτιστικών με νέας τεχνολογίας LED από το Τμήμα μας θα είναι προς όφελος του Δήμου και κατ επέκταση των δημοτών. Όποια άλλη επιλογή με ιδιώτες μεγαλοεργολάβους, που στόχο έχουν τα υπερκέρδη, θα είναι πολυετή ασφυκτική θηλιά στο ταμείο του Δήμου.

Εμείς μπορούμε να αντικαταστήσουμε όλα τα φωτιστικά στις κολώνες ΔΕΗ, καθώς και όσων χρειάζονται από τα δίμπαλα/παραδοσιακά, αρκεί να τα προμηθευτούμε.

Είμαστε στη διάθεση της Διοίκησης και κάθε Δημοτικού Συμβούλου για περεταίρω πληροφορίες και συνεργασία με σκοπό την υλοποίηση αντικατάστασης των φωτιστικών που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας. Με προϋπόθεση όμως τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας γιατί αυτό είναι το πραγματικό όφελος και συμφέρον της κοινωνίας.

Σας καλούμε όλες και όλους να στηρίξετε την πρότασή μας, δηλαδή να προχωρήσετε μόνο στην προμήθεια των απαραίτητων υλικών/φωτιστικών, ενώ η τοποθέτησή τους να γίνει από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου μας, σε διάστημα λιγότερο των έξι μηνών, με άμεσο πραγματικό όφελος από την κατανάλωση για την αποπληρωμή των φωτιστικών.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

ΔΑΜΙΣ
3.724.292,26 ευρώ

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ
1.090.842,80 ευρώ

 


Comments are closed.