Συνύπαρξη χωρίς δικαιολογίες

0

Αετίσιες Κραυγές 28-12-2020

 

 • Σε αυτή τη νέα συνύπαρξη κανείς δεν έχει δικαιολογίες. Ούτε αυτοί που τον επέλεξαν για ακόμη μια φορά, ούτε αυτός που επέλεξε να συνεργαστεί μαζί τους. Αμφότεροι ξέρουν όλα τα δεδομένα και οφείλουν να μας πουν αν και πως θα δούμε μια κανονική ΑΕΚ.

 

 1. Πώς γίνεται να καταγράφονται σήμερα οι τεράστιες δυνατότητες της αξιοποίησης των νέων μορφών Ενέργειας, να υπάρχουν ρεκόρ κερδοφορίας για τους ενεργειακούς ομίλους και την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι να βιώνουν μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή φτώχεια;

 

 1. Ο Χιμένεθ είναι ότι καλύτερο για την αυτή την ΑΕΚ της περιορισμένης οικονομικής ενίσχυσης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Το θέμα είναι ότι αυτή η περιορισμένη οικονομική ενισχύσει δεν είναι ότι καλύτερο για την ΑΕΚ.

 

 1. Ο όμιλος επενδύσεων της αμερικανικής τράπεζας «JP Morgan» με συμμάχους τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ και προίκα ένα αρχικό πακέτο αξίας 6 δισ. δολαρίων προετοιμάζει ένα ποδοσφαιρικό προϊόν για λίγους.

 

 1. Η ΑΕΚ έχει φανερές και κυρίως ποιοτικές ελλείψεις στο ρόστερ της, που η κάλυψη τους είναι απαραίτητη αν θέλουμε να μιλάμε για μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Οι ποιοτικές προσθήκες για ομάδες πρωταθλητισμού έχουν και το ανάλογο κόστος.

 

 1. Αφού «δίνετε τα ρέστα σας» για τις ενεργειακές συμφωνίες, φτιάχνετε αγωγούς, πανηγυρίζετε για την «απολιγνιτοποίηση» και «φυτεύετε» σε όλη τη χώρα ανεμογεννήτριες, γιατί συνεχίζουμε να πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα και τα καύσιμα;

 

 1. Όταν το καλοκαίρι στο μπάσκετ δημιουργούσαν ξεκάθαρα μια ομάδα για μια διοργάνωση 5-6 παιχνιδιών, όλοι λεγάτε για μπαμ και μπουμ, τώρα κάνετε και κριτική ρε μπαγάσηδες;

 

 1. Ακριβώς την ώρα που κάποιοι σας έγραφαν για το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών, αυτό το ρόστερ είχε χρηματιστηριακή αξία σχεδόν στο 1/3 του βασικού μας ανταγωνιστή. Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα μπορεί να φταίει οτιδήποτε άλλο;

 

 1. Ο μοναδικός καημός που έχει ο Αλαφού είναι ότι την τελευταία 3ετία έχει πάρει από πωλήσεις μόλις 150.000 ευρώ από τη μεταγραφή του Νούνες στην Πούσκας FC! Και αυτό είναι το μοναδικό που θέλει να αλλάξει.

 

 1. Αυτό το μπάσκετ με το σύστημα δίνουμε τη μπάλα στον Λάνγκφορντ μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Τότε στην εποχή του Γκάλη.

 

 1. Ο καπιταλισμός εδώ και 150 χρόνια σε κανένα κράτος στον κόσμο δεν κατάφερε να απαλλάξει την κοινωνία από τις κρίσεις, τη φτώχεια, την ανεργία, τη μιζέρια και τους πολέμους. Η ανατροπή του αρχίζει να γίνεται επιτακτική. Συντονιστείτε – οργανωθείτε!

 

 1. Ανεξάρτητε, υποστηριζόμενε από ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δήμαρχε Νέας Φιλαδέλφειας, είναι αλήθεια ότι ενώ χρήματα δεν βρήκες για να χτιστεί ο 3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός, βρήκες για να γίνει υπόγειο πάρκινγκ – επιχείρηση το πάρκο Μικρασιατών;

 

 1. Να ετοιμάζεστε σιγά – σιγά να υποδεχτείτε και μια ποδοσφαιρική Ευρωλίγκα. Οι ισχυροί της Ευρώπης μελετούν πιο σοβαρά από ποτέ την ιδέα δημιουργίας μιας κλειστής λίγκας, της European Premier League. Θα χορτάσετε «ποδόσφαιρο» των αφεντικών.

 

 1. Η λύση ΠΑΝΤΟΥ είναι η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Να απαλλαγεί η παραγωγή από τον στενό κορσέ του καπιταλιστικού κέρδους, να δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν η επιστήμη, η τεχνολογία και όλα τα επιτεύγματα στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

 1. Οι οργανωμένοι σύνδεσμοι οπαδών σήμερα δεν μπορούν να έχουν τη μορφή ενός οπαδικού κοινοβουλίου, ούτε να είναι όργανα ασκήσεως διοίκησης. Εκτός αν έχουν σκοπό να μετατραπούν σε όργανα διαχείρισης της εξουσίας των ΠΑΕ.

 

 1. Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 χρησιμοποιείται προκειμένου να προωθηθεί το βασικό ιδεολόγημα της εξουσίας των αφεντικών, της εθνικής ενότητας. Με άλλα λόγια ταυτίζουν τα συμφέροντα τους με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

 

 1. Τουλάχιστον 18 ομάδες από τα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης θα παίρνουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα τουλάχιστον 30 αγωνιστικών. Οι κερδοσκόποι σκοτώνουν το ποδόσφαιρο καθώς τα εγχώρια πρωταθλήματα ουσιαστικά καταργούνται.

 

 1. Οι οργανωμένοι σύνδεσμοι οπαδών σήμερα έχουν λόγο ύπαρξης μόνο όταν λειτουργούν ως μαχητικές οργανώσεις για την επίτευξη ορισμένων σκοπών σε καθεστώς «αθλητισμού» της αγοράς.

 

 1. Το ποδόσφαιρο των αφεντικών διεξάγεται υπό τους κανόνες του καπιταλισμού και η ανισόμετρη ανάπτυξη αποτελεί νόμο του συστήματος, συστατικό στοιχείο του.

 

 1. Γι’ αυτό η UEFA έφτιαξε το Εurope Conference League, για να μαζέψει εκεί όλες τις μικρομεσαίες ομάδες και να αφήσει το Champions League και το Europa League στους ισχυρούς της Ευρώπης. Οι κερδοσκόποι όμως είναι αχόρταγοι και έχουν άλλα σχέδια.

 1. Μαγιορκίνης, Τσιόδρας, Γιαμαρέλλου, και αρκετοί άλλοι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής της κυβέρνησης έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και ευθύνης του λαού.

 

 1. Σίγουρα, οι ομάδες χρειάζονται σχέδιο, προγραμματισμό και δουλειά. Όμως κανένα σχέδιο, κανένας προγραμματισμός, και καμία δουλειά δεν μπορεί να ισοσκελίσει το οικονομικό χάσμα, όταν ο ανταγωνιστής σου βάζει τα τριπλάσια κεφάλαια από σένα.

 

 1. Ο λαϊκισμός δεν ήταν ποτέ συμβατός με την επιστήμη γι’ αυτό η κυβέρνηση και οι τσάτσοι επιστήμονες να αναλάβουν την ευθύνη τους που είναι όλη δική τους.

 

 1. Η παραγνώριση των νόμων της αγοράς του ποδοσφαίρου των αφεντικών, οδηγεί σε λαθεμένο δρόμο την προσπάθεια ν’ ανιχνευτούν οι αιτίες που έχουν οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο τέλμα.

 

 1. Η χρονιά που διανύσαμε έβγαλε στην επιφάνεια όλες τις αντιφάσεις ενός συστήματος που, στηριγμένο στο κυνήγι του κέρδους, σαπίζει προσφέροντας μόνο φτώχεια και δυστυχία στους λαούς, αλλά και αηδία και αποστροφή στους οπαδούς όλων των ομάδων.

 1. Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία δεν έχω όρεξη να γράψω και πολλά. Το κεφάλι θα αργήσει να συνέλθει από την εικόνα της ΑΕΚ ακόμα μια χρονιά. Με σώζουν οι εμμονές μου, που με δικαιώνουν σε πολλά και επομένως μπορώ να επαναλάβω κάποια αυτονόητα.

 

 1. Πώς γίνεται να καταγράφονται διαρκώς μεγάλα επιτεύγματα στην ιατρική έρευνα και στις σχετικές επιστημονικές ανακαλύψεις, κι όμως την ίδια στιγμή τα συστήματα Υγείας σε όλο τον κόσμο, και ειδικά στα πιο ανεπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη, να καταρρέουν;

 

 1. Δεν αδικώ ούτε έχω παράπονο από κανένα ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, απλά… ειδικά στην κομβική για το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέση των μπακ – χαφ πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ποιοτική αναβάθμιση που φυσικά θα έχει και το ανάλογο οικονομικό κόστος.

 

 1. Πώς γίνεται η φαρμακευτική βιομηχανία να είναι ένας κλάδος κερδοφόρος σε όλο τον κόσμο, και την ίδια στιγμή εμβόλια και φάρμακα αντί να αξιοποιούνται για να απαλύνουν τον κόσμο, παίζονται στο «χρηματιστήριο» των ανταγωνισμών ανάμεσα σε κράτη;

 

 1. Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι κανένας Παουλίνιο και Σβάρνας, το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι η ανεπαρκής χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού τμήματος που την αναγκάζει να στελεχώνεται από ποδοσφαιριστές χαμηλότερου επιπέδου από αυτό που χρειάζεται.

 

 1. Ποιο είναι αυτό το σύστημα που «κατάφερε» ώστε τα εμβόλια και τα φάρμακα αντί να είναι μέσο επιβίωσης του λαού να μετατρέπονται στα χέρια κυβερνήσεων και των πολυεθνικών σε όπλο για να πλήξουν τους αντιπάλους τους στη γεωπολιτική σκακιέρα;

 1. Ανεξάρτητε, υποστηριζόμενε από ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δήμαρχε Νέας Φιλαδέλφειας, Ιωάννη Βούρε, είναι αλήθεια ότι αποτελεί πάγια πρόθεση σου να δοθεί ο χώρος της λίμνης του άλσους σε ιδιώτη για εκμετάλλευση;

 

 1. Αυτό το ρημάδι το κυνήγι του κέρδους δεν είναι που υψώνει τείχη ανάμεσα σε ερευνητικά ινστιτούτα, που εμποδίζει τη συνεργασία ανάμεσα σε επιστήμονες για την καλύτερη και πιο γρήγορη εφαρμογή θεραπείας και πρόληψης σε σχέση με την πανδημία;

 

 1. Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι κανένας προπονητής, το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι η ανεπαρκής χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να συναγωνιστεί τους ανταγωνιστές της.

 

 1. Η ευθύνη για την όποια διάσπαση, βαραίνει αποκλειστικά εκείνα τα τμήματα των οπαδών που εγκατέλειψαν τις λογικές που εκπορεύονται από τις ανάγκες του συλλόγου και ταυτίστηκαν με τις ανάγκες της οποιασδήποτε εταιρείας εκμεταλλεύεται το σύλλογο.

 

 1. Πώς γίνεται οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους, να διαφημίζουν την «αλλαγή στη ζωή μας» που φέρνει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, και την ίδια στιγμή η μόνη αλλαγή που βλέπουν οι εργαζόμενοι είναι η χειροτέρευση των όρων δουλειάς και διαβίωσής τους;

 

 1. Η ενότητα της ηγεσίας οργανωμένων οπαδών με τους ανθρώπους των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών διασπά το οπαδικό κίνημα και αποτελεί την αιτία αυτής της διάσπασης.

 1. Ανεξάρτητε, υποστηριζόμενε από ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δήμαρχε Νέας Φιλαδέλφειας, Ιωάννη Βούρε, είναι αλήθεια ότι εσύ, ο πρώτος πολίτης ενός από τους ελάχιστους δήμους που διαθέτουν άλσος, αρνήθηκες να προσληφθούν 12 υπάλληλοι στο πράσινο;

 

 1. Γιατί άραγε, αντί η ανάπτυξη της τεχνολογίας να αφαιρεί βάρη προσθέτει καινούρια, όπως συμβαίνει με την εξάπλωση της τηλεργασίας, με την πλήρη αποδιάρθρωση του εργάσιμου χρόνου, την αύξηση της ανεργίας, τα 10ωρα και τα 12ωρα, τη δουλειά και τις Κυριακές;

 

 1. Το γεγονός που θέλει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που «παράγει» ο Ολυμπιακός να είναι περιζήτητοι σε αντίθεση με τους πιτσιρικάδες της ΑΕΚ και καταλήγουν στην Επισκοπή και στον Απόλλωνα Λάρισας, έχει να κάνει με το ύψος της επένδυσης στην εκάστοτε ακαδημία.

 

 1. Πώς γίνεται η παραγωγικότητα της εργασίας να αυξάνεται, αλλά οι εργαζόμενοι να καλούνται να δουλεύουν ακόμα περισσότερο και μάλιστα με χειρότερους όρους, ενώ ο μισθός χτυπιέται όλο και περισσότερο;

 

 1. Αυτή η σχέση (ΠΑΕ, ΚΑΕ- ηγεσία οργανωμένων) αποτελεί τη ρίζα στο όποιο ερώτημα της όποιας διάσπασης – διαφοράς και διαμάχης εντός του οργανωμένου οπαδικού κινήματος.

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

[email protected]

 

twitter

 

facebook

 

 

 

 


Comments are closed.