ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Τα μάτια μας 400…

Published

on

…στα αγωνιστικά των δύο ομάδων μας!

Η πολυπλόκαμη «Λερναία Ύδρα» απειλεί άμεσα ν΄ αρπάξει το «ευρωπαϊκό εισιτήριο» μας, από το Οακά, και την συμμετοχή στην κορυφαία 4άδα , από τους κολοσσούς των Άνω Λιοσίων!

• ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΑ, ΑΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ β΄ΑΕΚ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ «ΣΕΡΑΦΕΙΔΕΙΟ». ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΓΙΟΥΣΗ-ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΟΥΝ» ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α΄ΑΕΚ, ενόψει παόκ, πάο, Πας, Ari και οσφπ, κατά σειρά!

• ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-4-22 + Τα ΄Αγια Πάθη του Κυρίου…!821: Ο Αθανάσιος Διάκος ηττάται από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις, αυτές υπό τον Κιοσέ Μεχμέτ και τον Ομέρ Βρυώνη, στη Γέφυρα της Αλαμάνας. Την επομένη, 25-4-1921 ακολουθεί ο μαρτυρικός θάνατος με το σούβλισμα του. ΕΠΙΣΗΣ, κοντά στην Γέφυρα, στην τοποθεσία Χαλκώματα, φονεύεται ο Δεσπότης Σαλώνων Ησαϊας, ο μόνος Επίσκοπος, που έπεσε ένοπλος στο πεδίο της μάχης.

– ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ: Νέα κρούσματα 6.755, διασωληνωμένοι 284, θάνατοι 43, ανάμεσα τους ο διανοούμενος Ροβύρης Μανθούλης. Με πρόβλημα, λόγω επιπλοκών, που εμφανίστηκαν μετά την περίοδο αντιμετώπισης του ιού, ο πρώην μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ και τώρα του Κολοσσού, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, που θα λείψει στο υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν. Φυσικά η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ ευαισθητοποιήθηκε και του έστειλε μήνυμα συμπαράστασης, δείχνοντας και τη μεγάλη εκτίμηση, που έχει για τον χαρακτήρα του, από το πετυχημένο «κιτρινόμαυρο» αγωνιστικό πέρασμα του.

• ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ: Τον Σουπερλιγκάτο 1 διαιτητή, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ έβαλαν για το Μεγαλοσαββατιάτικο β΄ΑΕΚ – Καλλιθέα, 2.15 μ.μ. στο «Σεραφείδειον» (άδειο από θεατές, λόγω έργων στην δυτική εξέδρα), με βοηθούς τους Κολλιάκο – Γεωργακόπουλο, επίσης από την ίδια κατηγορία, και 4ο τον συνώνυμο του «πράσινου» δημάρχου- «του Βοτανικού», Μπακογιάννη. Η ΕΡΤ 3 θα το ‘χει σε απ΄ ευθείας μετάδοση( με πιο πιθανό περιγραφέα τον Γιώργο Χαϊκάλη, που είναι εξαιρετικός). Υπερβολικός αυτός ο ορισμός, θαρρείς και φοβούνται, μήπως οι σερί επιτυχίες της ομάδας των Γιούση – Χατζηεμμανουήλ και των άλλων παιδιών της τετράδας Ατματσίδη – Παναγιωτάρα – Παυλή – Χιώτη «μεταλαμπαδεύσουν» ενθουσιασμό κι αναστηλώσουν την ψυχολογία της αντισυστημικής κι αντικαθεστωτικής α΄ΑΕΚ!


– Ο Αρκάδας το περασμένο Σάββατο ήταν ο α΄ διαιτητής στο Απόλλωνας – Βόλος 1-1 (…όταν η «Λαμία» τραβούσε «ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ» στο «Αθανάσιος Διάκος» και σουβλιζόταν με «το 1-0» από τον ουσιαστικά αδιάφορο Ιωνικό!)…Κι ο Αρης Διαμαντόπουλος ενώ στην 4η αγωνιστική των πλέϊ οφς (= 30ή αγωνιστική) ήταν ο 4ος, στο ΑΕΚ – Aris 1-2(!!), με Σκωτσέζους και Πορτογάλο, AVARίστα δε τον περιβόητο Ηπειρώτη Θ. Μωϋσιάδη, στις άλλες θέσεις.

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Μετά το άλμα πρόκρισης, για τον κυπελλικό τελικό, του παό, χάρη στο 1-0 σε βάρος της αποπροσανατολισμένης «Λαμίας» κι ενώ οι Σιδηρόπουλος – Ευαγγέλου τέντωσαν τα ματς της Λεωφόρου για…14΄επί πλέον (αλλά χωρίς η πολλαπλά ευνοούμενη ομάδα του Σέρβου Ιβάν να μπορέσει και δεύτερο γκολ, ώστε να πάει στο «Αθανάσιος Διάκος» για υγιεινό περίπατο – όπως αυτόν, τον «μεγάλο του Συντάγματος», που σκάρωσε ο οπαδός δήμαρχος), είχαμε του Οσφπ! Εννοείται, πως μετά το 0-0 στην Τούμπα, κατά τη Μεγάλη Πέμπτη, ο Πέδρο Μαρτίνς θα επαναφέρει τους Κώστα Φορτούνη – Βαλμπουενά και «θα διασκεδάσει» σε βάρος του Ρασβάν Λουτσέσκου, για άλλο ένα εφετινό αποκλεισμό του…

• ΝΙΚΗΣΑΜΕ και τον Ηρακλή (στο μπάσκετ με 80-74, στο «Άνω Λιοσίων», κατά τη Μεγάλη Τετάρτη) και στο Ηράκλειο (την ίδια μέρα, τον ΟΦΙ, με 2-1, όπου η «είδηση», ότι ο Χρήστος Γιούσης δεν έβαλε γκολ. Οι Παρράς 10΄ και Μπάμπης 73΄ ήταν οι σκόρερ και με τον τερματοφύλακα Θεοχάρη Μ.V.P.- κατά το «καρμπόν Χατζηεμμανουήλ»!

• ΚΑΤΑ το καθιερωμένο Μεγαλοβδομαδιάτικο ματς Παλαιμάχων ΑΕΚ και Ιωνικού, στη Νίκαια, αξία δεν είχε, πως η ομάδα των εκλεκτόρων Μιχάλη Σιμιγδαλά – Γιώργου Καραφέσκου νίκησε 2-0, αλλά ότι σε ρόλο… «χρυσών αβγών» ήταν οι τιμηθέντες Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι, Γιώργος Κεφαλίδης – Θεωμάς Μαύρος.

• ΣΑΡΩΝΕΙ τους τίτλους, στο χάντμπολ η ΑΕΚ, κατά την «Παπασταμάτιο Εποχή»! Πήρε τον τίτλο και η ομάδα των εφήβων.

• ΙΣΩΣ η καλίτερη διαιτησία σ΄ εφετινό αγώνα της ΑΕΚ ήταν αυτή του Μανούχου (που έδωσε τον μισθό του στον ΠΑΣ, για φιλανθρωπικό σκοπό και χίλια μπράβο του) και των Απτόσογλου, Μεϊντάνα, Τζοβάρα, Εστέβες, Σαμοϊλη, στο νικηφόρο 3-2 στα Γιάννινα (=των οποίων ο κόουτς, Μεταξάς, φάνηκε απίστευτα «λίγος» με την δήλωση του, πως οι «Ενωσίτες» έκαναν τεχνητή καθυστέρηση, για να μη ισοφαριστούν! Άραγε ήταν στον πάγκο ή στην απέναντι από το γήπεδο πολυκατοικία, εκεί, που είχε βάλει αβανταδόρικο, υπέρ αυτού, πανό και κατά του Γιαννίκη, στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος;)

• ΑΠΟΡΙΑΣ άξιο για το πώς ο Κυριάκος Κυριάκος «άφησε» (και) στο Cosmote του να μεταδώσει το ματς Παόκ – Οσφπ ο Αντρέα Παλομπαρίνι, αντί για τον σχεδόν μόνιμο του, εντός κι εκτός Τούμπας, τον Μιχάλη Τσώχο. Λόγω ήττας-αποκλεισμό από τη Μαρσέϊγ, να θεωρήθηκε, από την Μικράς Ασίας 1, ότι ο Μιχάλης «έχασε το κοκαλάκι της νυτχτερίδας»; Και να θεωρούν κάτι περισσότερο από βέβαιο, πως θα το ξαναβρεί στο Παόκ-  ΑΕΚ, κατά την 6η αγωνιστική των πλέϊ οφς;

• ΟΠΩΣ ο Χουάν Περέα (Πας Γιάννινα) έχει στιγματιστεί με τη «ρετσινιά» του «βατραχοβουτηχτή», έτσι και ο Γιώργος Μασούρας δεν μπορεί πιά να κρυφτεί άλλο, ότι έχει κάνει επιστήμη του τις «οριακά κόκκινες τοποθετήσεις του στις φάσεις-με οφσάϊντ» . Οπότε «γκολ», όπως αυτά στους τελευταίους αγώνες του Οσφπ (ΑΕΚ, Παό, Παόκ) δεν πιάνουν στον ύπνο τους διαιτητές. Και δεν τα μετράνε. Πραγματικά «ολόκληρη επιστήμη» αυτός ο τρόπος παιχνιδιού, από τον Μασούρα, που αντιγράφει μ΄ εκπληκτική ακρίβεια τους προκατόχους του, Στέλιο Γιαννακόπουλο, Πέτρακ Τζόρτζεβιτς, Κώστα Μήτρογλου. Και μάλλον , λόγω της πλήρους μίμησης «της τεχνικής» αυτών των προκατόχων του, δεν θα χρειάστηκε η πρόσληψη, από την Αμερική, καθηγήτριας όπως αυτή περί την υποκριτική και χορό, για να διδαχθούν ό,τι σε άλλο τομέα οι Φορτούνης – Βαλμπουενά, ήτοι σε «πεσίματα» αλά Περέα, Ουάρντα, Μπαράλες, Λάμπρου κ.α΄. Κρίμα, για τον Μασούρα, γιατί «μουτζουρώνει» την αγωνιστική καριέρα του, η οποία βρισκόταν «στα πάνω της», ως τα μέσα αυτής της σεζόν.

• Η «ΓΑΡΓΑΡΑ στο απόγειο της»! Την έκαναν οι ΣΕΦικιστές στο γεγονός της Μ. Τετάρτης, όπου το φαληρικό «κλειστό» είχε στην διάθεση…της βροχής , «ανοικτά παράθυρα» από την σκεπή του, για να εισχωρούν οι στάλες και να προκαλούν την σχετική δυσφορία των πολυάριθμων «ερυθρόλευκων» οπαδών κι όχι μόνο, που βρισκόντουσαν εκεί, για τον ευρωπαϊκό αγώνα της πειραϊκής ομάδας με την αδιανόητα κι ανεξήγητα χαλαρή ομάδα της Μονακό («με τα χέρια κάτω» έχασε 71-54 και την άλλη μέρα σχεδόν οι φιλοκόκκινες εφημερίδες χρησιμοποίησαν το ίδιο ρήμα , το «έλιωσε»)… Λες και οι Μονεγάσκοι … «είχαν μουλιάσει» από την …διεισδικόταη βροχή. Ένα παρόμοιο ή παραπλήσιο γεγονός , αν είχε καταγραφεί στο «Άνω Λιοσίων» θα προκαλούσε τέτοιο σάλο-θόρυβο, που «θα κάλυπτε» και το … «μπουμπουνητό» από τo πρόσφατο πάθημα της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, από την Κάδιθ, το οποίο κουκουλώθηκε κάπως από την εκτός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ χθες… ΑΝΙΣΟΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΟΛΗ ΤΟΥΣ …Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΣ ΚΙ ΑΝΤΙΚΕΜΕΝΙΚΟΤΗΣ!

• ΤΙ «ΚΡΥΒΕΤΑΙ» πίσω από τα προχθεσινά αποτελέσματα Άρη – Παόκ 77-76, Ιωνικού – Περιστερίου (ενόψει ΑΕΚ) 82-87, Λαυρίου – Προμηθέα 90-82(στην επιστροφή του Μάκη Γιατρά στον πατραϊκό πάγκο, με τον Ηλία Ζούρο να έχει πάθει… «τη Μεγάλη Παρασκευή του», από Κούρο Σιγκούρα, Κίνο Κόλομ και τ΄άλλα παιδιά);

• ΑΣΚΕΙΤΑΙ πολύ τσουχτερή κριτική στον Πέδρο Μαρτίνς και για το 0-0 στην Τούμπα. Να έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση στην παραμονή του Πορτογάλου υφιστάμενου, υποτακτικού, των Καρεμπέ και Μοντέστο;

• ΑΚΟΜΗ και «ο δικός μας», ο Ντούσαν Σάκοτα νίκησε τη Μπαρτσελόνα. Ο τροπαιούχος με την ΑΕΚ του Μάκη Αγγελόπουλου Σερβοέλληνας προπονητής οδήγησε την Σαραγόσα σε 76-71 κατά των Γιασικεβίτσιους, Νικ Καλάθη και σία! Κεταργεσμένο διαμάντι ο «της Μεγάλης Σχολής των Γιουγκσλάβων, ΄Ιβκοβιτς- Ομπράντοβιτς – Μάλκοβιτς»

• ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ το δημοφιλές Sportstriunfo να χάρηκε, που ο Σαμπανάτζοβιτς, επανεμφανίστηκε στο νικηφόρο ματς του Ηρακλείου, με την β΄ΑΕΚ, ύστερα από μακρόχρονη απουσία.

• «ΜΠΑΡΑΖ» ανάμεσα σε «πράσινους» και «κΑΡΗπιδικούς», για την «γιγαντοποίηση» του Γιοβάνοβιτς και του Μπούργκος, αντίστοιχα, προκειμένου «να κουκουλώσουν» την υποστήριξη τους από τον Κλάτενμπεργκ, τον «κόκκινο ναύαρχο τους» και τους διάφορους κύκλους και παρακύκλους, που έχουν ενεργοποιηθεί, προκειμένου
«να τσιγκλίζουν» τους «Ενωσίτες» περί «προσωρινής κατάστασης στον κιτρινόμαυρο» πάγκο. Η σατανική προπαγάνδα τους, ως και με τέτοιο θέμα καταπιάνεται.

• ΕΓΚΥΡΗ πληροφορία, από την Θεσσαλονίκη, ότι ο Νέλσον Ολιβέϊρα σε κύκλους, που εμπιστεύεται για την …εχεμύθεια τους, δηλώνει «καθημερινά», πως … «ζει, για να ξετινάξει τα δίκτια της εστίας της ΑΕΚ», κατά το ερχόμενο ματς στην Τούμπα! Και Πορτογάλος, λοιπόν, προστέθηκε στο … «περήφανο κλαμπ» των Λάζαρου- Κωστάκι – Σοκράτη (με αρχιερέα τον Αλεκάκι Αλεξανδρή)!

• ΚΑΙ ξαφνικά ο Γκουστάβο Πογιέτ θα έχει την ευχέρεια να κλείσει σε χρόνο μηδέν «το πρόβλημα» περί το δεξί μπακ της Εθνικής. Σε πλήρη φόρμα οι Ρότα, Λύρατζης, Κότσιρας, Σάλιακας. Δεν μπορούσε κάτι ανάλογο να συνέβαινε και με το «άλυτο» περί τον «σέντερ φορ σκόρερ»;

• ΟΛΟΙ προ της ΑΕΚ «ανασταίνονται». Ιδέ: Κόντε (Πας), Ολιβέϊρα (Παόκ), Μακέντα (Παό) και…

• ΑΠΟ πότε σας προειδοποιήσαμε για … «τα Πάθη της Λαμίας»;

• ΠΡΕΠΟΥΝ ξεχωριστά συγχαρητήρια στο δίδυμο ΗΛΙΑ ΑΤΜΑΤΣΙΔΗ (γενικό αρχηγό) – ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΙΩΤΗ (προπονητή), για αυτή την στιγμή στην β΄ΑΕΚ υπάρχουν οι κορυφαίοι τερματοφύλακες όλης της Σούπερ Λίγκας 2, οι ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΘΕΟΧΑΡΗΣ (και με τον άτυχο τραυματισμένο Γκίνη να ακολουθεί από πάρα πολύ κοντά). Μακάρι να αναστηθεί επί τέλους η τεράστια παράδοση της ΑΕΚ, που επί δεκαετίες διέθετε τους καλύτερους γκολκίπερς!

• ΙΤΑΛΟΙ διαιτητές στην Τούμπα, στο Παόκ – Οσφπ 0-0, «Ιταλοσχολίτης» στην Λεωφόρο, ο Σιδηρόπουλος. Τίποτε, με τίποτε, τυχαίο από τα όσα πράττει κι όπως «τα βολεύει» ο «Μάρκο-ς , ο πονηρός».

• ΝΕΑ αποστολή από το πολυπλόκαμο «κατεστημένο» στον Αλέξη Κούγια: να πολεμήσει τη νομιμότητα της υποψηφιότητας του Τάκη Μπαλτάκου, για νέος πρόεδσρος της ΕΠΟ (από την 1η Ιουνίου). Μετά το «ναυάγιο» του, από την ανικανότητα της ΑΕΛ να νικήσει τον Λεβαδειακό, στη «μονομαχία» για την πρωτιά στο Νότιο; Oμιλο και την διεκδίκηση της επιστροφής στην S.L.1, ιδανική ευκαιρία, για τον Αλ. Κου. «να ξαναβγεί στον αφρό». Με τον θόρυβο κατά ΕΠΟ – Μπαλτάκου θα βρεί κι άλλη ευκαιρία, κατά πως το νομίζει: δηλαδή να απαλύνει τις εντυπώσεις από την πανωλεθρία του με την περίπτωση της συνδιοκτησίας Παόκ – Ξάνθης. Βαρύτατη (και προσωπική) ήττα, που προκλήθηκε αφότου ο συνάδελφος του Τάκης Μπαλτάκος ανέλαβε την υπεράσπιση του Παόκ!. Πανηγυρική η δικαίωση του «πράσινου» και μπασκετογενούς, φιλο – Γιαννακοπουλικού παράγοντα, που έχει στο πλευρό του 46 Ενώσεις, για «την πιο ψηλή καρέκλα» στο Πάρκο Γουδή.

• ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ οι αναγνώστες του κειμένου, πως δεν έχουμε την παραμικρή λέξη για «τα προπονητικά» και «τα μεταγραφικά». Αμετακίνητη η αρχή μας να μη πιθανολογούμε, υπό τον κίνδυνο να θεωρηθεί και ότι «αερολογούμε». Χρόνια και χρόνια έχουμε αυτή την τακτική , την τηρούμε ευλαβικά και τώρα. ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΣ να εστιάζεται, κατά 99,9%, ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ των ομάδων μας. Κι αυτή την ώρα έχουμε να ασχοληθούμε με το αν η πολυπλόκαμη «Λερναία ΄Υδρα» θα τα καταφέρει τελικά, για να σφίξει αποπνυκτικά την μεν ποδοσφαιρική ΑΕΚ ώστε να ξεφύγει από τα χέρια της το «ευρωπαϊκό εισιτήριο», την δε μπασκετική να μείνει εκτός 4άδας, με πολλαπλές τις οδυνηρές συνέπειες.

• Υ.Γ.: Μεγαλοσαββατιάτικα ασφαλώς θα είμαστε παρόντες, άλλωστε είναι πολλά τα σημαντικά «ΑΕΚ LIVEστικα». Παράλληλα με την υποχρέωση μας «να καλύψουμε το κενό», που αφήσαμε εδώ και κάποιες ημέρες, εξ αιτίας «τεχνικών προβλημάτων, από τα οποία εξαρτώνται τα διαβολομηχανήματα»!

ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement