Τελευταία ευκαιρία να ρεφάρει τη μέχρι τώρα αποτυχημένη της χρονιά

0

Μπορεί ύστερα από την επιστροφή των βαθμών στον ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με το «διπλό» των Θεσσαλονικέων στο Φάληρο, οι πιθανότητες των κιτρινόμαυρων για τη δεύτερη θέση να είναι αποθαρρυντικές, ωστόσο η ΑΕΚ έχει ακόμα ένα τελευταίο «χαρτί» προκειμένου να ρεφάρει τη μέχρι τώρα αποτυχημένη χρονιά της τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ίσως το εκπληκτικό φορμάρισμα του Δικεφάλου στην τελευταία στροφή να έχει εξωραΐσει τη συνολική εικόνα της Ένωσης στη φετινή σεζόν, ωστόσο κοιτάζοντας μέσα από ένα πιο ρεαλιστικό πρίσμα, συνειδητοποιούμε πως στην παρούσα φάση η χρονιά της ΑΕΚ κρίνεται αποτυχημένη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τον Αύγουστο και την διψήφια απόσταση από την κορυφή της Super League. Πλέον μπροστά υπάρχει ένα δεκαήμερο όπου ευχής έργον για τη φιλότιμη προσπάθεια του Καρέρα θα είναι οπωσδήποτε η εκπλήρωση του ενός εκ των δύο στόχων που απομένουν. Δεύτερη θέση και Κύπελλο Ελλάδας.

Το σχετικά απρόσμενο «διπλό» του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης» μπορεί να φαίνεται ολικά καταστροφικό, ωστόσο ταυτόχρονα κατάφερε να εξαϋλώσει τις τελευταίες ρανίδες κινήτρου που είχαν απομείνει στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο οποίος σε διαφορετικό αποτέλεσμα θα έμπαινε «με το μαχαίρι στα δόντια» προκειμένου να αποφύγει πιθανή ήττα από την ΑΕΚ και να κινδυνεύσει να χάσει το αήττητο στην τελευταία αγωνιστική των play-offs. Αν κρίνουμε μάλιστα από το πρώτο ματς της τελικής φάσης ανάμεσα στους δύο αντιπάλους στο ΟΑΚΑ σε συνδυασμό με την πλέον… παραδοσιακή αδυναμία της Ένωσης να χειριστεί ψύχραιμα ένα ντέρμπι στο Φάληρο, τότε πολύ δύσκολα θα κατόρθωνε η ομάδα του Καρέρα να «αποδράσει» έστω με την ισοπαλία.

Σίγουρα μία επικράτηση του Ολυμπιακού στον περασμένο αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ να έκανε αισθητά πιο βατό το έργο της Ένωσης, όμως στο ποδόσφαιρο η καλύτερη στρατηγική είναι να είσαι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο και να μην στηρίζεσαι ποτέ στα αποτελέσματα των αντιπάλων σου. Η ΑΕΚ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό αφού ιστορικά το έχει πληρώσει πολλάκις και ας ελπίσουμε ότι η ομάδα του Καρέρα θα ξεπεράσει τον εαυτό της ώστε να μην πάει τελείως στράφι η συγκινητική προσπάθεια των κιτρινόμαυρων να ανατρέψουν το εφιαλτικό φετινό ξεκίνημα.


Comments are closed.