Ο Μοράις που δεν ξέρετε… Η ιστορική 7άρα και η περιπέτεια στο νοσοκομείο

0

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπερκάι Ερζίν, θερμός υποστηρικτής της ΑΕΚ από τη Σμύρνη, καταγράφει για λογαριασμό του AEK LIVE τα σημαντικότερα γεγονότα του νέου προπονητή της Ένωσης στην Τουρκία ως προπονητής της Αντάλιασπορ.

e6deb

Γράφει ο Μπερκάι Ερζίν

Το καλοκαίρι του 2015 περασε πολύ γρήγορα για την Αττάλεια. Η ομάδα απέκτησε τον παγκοσμίου φήμης επιθετικό, Σάμουελ Ετό, υπογράφοντας αξιοσήμαντο συμβόλαιο. Ο Ζοσέ Μοράις εκείνη την εποχή έγινε το αφεντικό του πάγκου. Ο Πορτογάλος ήταν πολύ ικανοποιημένος με αυτήν τη μεταγραφή. Όταν έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της Αντάλιασπορ είπε αστειευόμενος, «αν η γυναίκα μου το δει αυτό, θα ζηλέψει»

Η ιστορική 7άρα στην Τραμπζνοσπόρ

Η ομάδα του Μοράις είχε επιτυχίες στα εντός έδρας παιχνίδια. Η Αττάλεια γνώρισε μόνο μία ήττα σε 10 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο υπό τις οδηγίες του Μοραις. Επίσης η ομάδα πέτυχε ιστορική νίκη συντρίβοντας 7-0 την Τραμπζονσπορ.

Οι παίκτες του Μοράις είχαν αποτυχίες στα εκτός έδρας. Σε 9 παιχνίδια μακριά από την Αττάλεια κέρδισε μόνο το ένα.

Το νοσοκομείο… και η 4άρα στην Φενέρμπαχτσε

Τον Φεβρουάριο πήγε στο νοσοκομείο για ένα σοβαρό λόγο. Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Μοράις φάνηκε πολύ επιθετικός και περίεργος κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης. Έτσι δεν μπόρεσε να ηγηθεί του πάγκου κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Φενέρ εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε. Οι παίκτες και οι οπαδοί όμως τον στήριξαν. Η Αττάλεια νίκησε τη Φενέρμπαχτσε με 4-2.

Παρέμεινε 12 μέρες στο νοσοκομείο και μετά επιτέλους επέστρεψε πίσω στην ομάδα.

Κακή αρχή

Η νέα χρονιά ξεκίνησε άσχημα για την Αντάλιασπορ εξαιτίας της αλλαγής στην κεφαλή της διοίκησης και την κρίση με τον Ετό. Η Αττάλεια πήρε μόνο 2 βαθμούς με τον Μοράις σε 6 παιχνίδια και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Μετά την ήττα (με 3-1) από τη Γαλατα, ο νέος πρόεδρος είπε, ότι θα θα λυθεί σύντομα η συνεργασία με τον Χοσέ Μοράις.

Τώρα υπάρχει μία νέα σελίδα στην καριέρα του Χοσέ Μοράις. Και πρέπει να είναι επιτυχής στη νέα του περιπέτεια. Επειδή είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, η οποία έχει τους παγκοσμίως γνωστούς ένδοξους και υπέροχους οπαδούς.


Comments are closed.