ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το …δακρυγόνο, η μεγάλη επιστροφή και ένας παίκτης-θρύλος! (vids)

Γεμάτη ευχάριστες και δυσάρεστες αναμνήσεις η σημερινή ημέρα για τους Ενωσίτες…

Published

on

aek-osfpΗ σημερινή ημέρα, 13 Ιανουαρίου, είναι γεμάτη αναμνήσεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, για τους φίλους της Ένωσης.

Το 1991 ο αγώνας ΑΕΚ – ΟΣΦΠ στη Φιλαδέλφεια διακόπηκε από το διαιτητή στο 85ο λεπτό με σκορ 1-2 όταν η ατμόσφαιρα έγινε αφόρητη λόγω δακρυγόνων. Λίγες μέρες πριν είχε δολοφονηθεί στην Πάτρα ο Νίκος Τεμπονέρας και το γενικότερο κλίμα στη χώρα ήταν έκρυθμο. Έξω από το γήπεδο ο νεαρός φίλαθλος του ΟΣΦΠ Παναγιώτου σκοτώθηκε από φωτοβολίδα. Ο αγώνας επαναλήφθηκε τον επόμενο μήνα στη Ρόδο και η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 με γκολ του Ντανιέλ Μπατίστα.

To 1997 επέστρεψε για πρώτη φορά στη Φιλαδέλφεια ο Μπάγεβιτς με ερυθρόλευκη φόρμα… Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για την προηγούμενη ημέρα αλλά λόγω καταρρακτώδους βροχής αναβλήθηκε και έλαβε χώρα την επόμενη, σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια. Η ΑΕΚάρα τους πάτησε με 2-0 αντί 6-0, με τέρματα των Ντέμη και Κωστή.

lefterΤέλος πριν 3 χρόνια απεβίωσε ο Έλληνας θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου Λεφτέρης (Κουτσουκ)Αντωνιάδης, που είχε φορέσει και τη φανέλα της ΑΕΚ.

Χάρης Αναστασιάδης

Continue Reading
Advertisement