Το ελάχιστο ρε, ειλικρίνεια στον κόσμο της ΑΕΚ

0

Τελικά ο Καρντόσο ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις… Ξεκίνησε ως ο προπονητής που θα έμπαινε στην Αγια Σοφιά, μετά το ματς με Κραϊόβα συνέχισε ως ο προπονητής που θα έφευγε την 28η Οκτωβρίου, μετά το ματς με τη Τράμπζονσπορ έγινε ο προπονητής που θα έφευγε με την έναρξη των σχολείων και τελικά μετά το ματς με την Ξάνθη έφυγε την… ίδια μέρα. Ναι, 25 Αυγούστου. Ούτε καν στο τελευταίο θερινό Σαββατοκύριακο.

Είναι πραγματικά προκλητικό αλλά αν κάνει κανείς ένα απλό ψάξιμο και δει το τι γραφόταν από τους γνωστούς ΑΕΚολόγους για τον Καρντόσο θα βάλει ή τα γέλια ή τα κλάματα. Δεν κράτησαν ούτε καν μια πισινή έτσι για τη δική τους προστασία από ενδεχόμενη μελλοντική αυτογελοιοποίηση. Φτύσανε το Χιμένεθ σε ένα βράδυ γιατί η ΑΕΚ έπρεπε “να αλλάξει επίπεδο”, για “να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής”, για “να εφαρμόσει επιθετική τακτική” κλπ.

Μπλα μπλα μπλα θα πούμε εμείς. Δε λέμε ότι εμείς “τα λέγαμε” ούτε κανείς στο AEK LIVE ψόφαγε να γίνει “ταλεγάκιας”. Άλλωστε το μόνο κίνητρο για να γράψει κανείς εδώ είναι η αγνή και ανιδιοτελής αγάπη για την ΑΕΚ. Αυτό το κίνητρο είναι που ΔΕΝ έχει κάνει το AEK LIVE ένα ακόμη κιτρινόμαυρο site που αναπαράγει τη γραμμή της διοίκησης, που δεν ασκεί κριτική στα κακώς κείμενα και που υποτάσσει την ΑΕΚ σε συνθήκες.

Χθες γνωστός δημοσιογράφος της ΑΕΚ, μετά την εξευτελιστική ήττα από την Ξάνθη, τσακωνόταν στο ραδιόφωνο με απλό κόσμο της ομάδας που διαμαρτυρόταν, ισχυριζόμενος ότι αν δεν υπήρχε η παρούσα διοίκηση, η ΑΕΚ θα είχε γίνει… Πανιώνιος. Ναι κύριοι, υπάρχουν τύποι που ζούνε από την ΑΕΚ γράφοντας γι αυτήν, και τολμούν να πουν ανερυθρίαστα ότι η ΑΕΚ το 2013 θα γινόταν Πανιώνιος. Ξεχνάνε μάλλον το λαό, την ιστορία, τους τίτλους, το βάρος της φανέλας που σέρνει η ΑΕΚ…

Αλλά η πρώτη που ξεφτιλίζει όλα τα παπαγαλάκια είναι η ίδια η διοίκηση της ΑΕΚ με τα μπρος πίσω που ακολουθεί. Φέρνει τον Καρντόσο, αποθεώνουν τον Καρντόσο, διώχνει τον Καρντόσο αποδοκιμάζουν τον Καρντόσο. Φέρνει τον Πογιέτ, αποθεώνουν τον Πογιέτ, διώχνει τον Πογιέτ, αποδοκιμάζουν τον Πογιέτ, ξαναφέρνει τον Πογιέτ, ξαναποθεώνουν τον Πογιέτ! Μιλάμε για τρελές κωλοτούμπες. Αλλά εδώ τόλμησαν να το κάνουν με το Μανόλο Χιμένεθ που έφερε πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, στον Καρντόσο και στον Πογιέτ θα κολλάγανε;

Η ΑΕΚ νοσεί και χρειάζεται σοβαρή αντίδραση. Χρειάζεται ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και όχι μπαλώματα. Σε πρώτο πλάνο απαιτείται επαναφορά τουλάχιστον μιας αξιοπρεπούς εικόνας και μιας εύρυθμης λειτουργίας και σε δεύτερο πλάνο οι μεγαλόπνοοι στόχοι που απομακρύνθηκαν όχι τώρα, αλλά απ’ ότι φάνηκε απ΄ όταν δόθηκαν τα κλειδιά στον Πορτογάλο μαθητευόμενο μάγο. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται να βρεθεί ένας σοβαρός τεχνικός διευθυντής που να δικαιολογεί τον τίτλο του. Που να έχει διασυνδέσεις στη διεθνή αγορά, να μπορεί να εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα και να μπορεί να συνεργάζεται με τον προπονήτη που μάλλον θα είναι και πάλι ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Όσον αφορά στον Πογιέτ θα πω το εξής. Είναι ένας ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ προπονητής με ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟ χαρακτήρα, που έρχεται σε μια ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ομάδα με επίσης ΑΛΛΟΠΡΟΛΑΣΑΛΛΟΥΣ χαρακτήρες. Το μείγμα κρίνεται εκρηκτικό. Άκρως εκρηκτικό. Το αν αυτή η έκρηξη θα είναι δημιουργική ή αυτοκαταστροφική για την ΑΕΚ θα φανεί αφενός από το τι θα παρουσιάσει ο Ουρουγουανός στο χορτάρι, αφετέρου στο τι σχέση και βοήθεια θα έχει από τη διοίκηση της ΑΕΚ ώστε να μην επαναληφθούν οι τριβές της προηγούμενης φοράς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας αρέσουν οι εκρήξεις σε αυτή την ομάδα. Δε μας πάνε τα ήσυχα νερά, τα βαριόμαστε…

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΥΤΑΣ


Comments are closed.