Το ΕυρωΧΑΝΤΜΠΟΛΙΚΟ Λα(ι)β «Α-Ω»

0

ORIGINAL Κυπελλούχος η ΑΕΚ του «ΠΑΠΑ» ΣΤ.΄

Ο ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ αστείρευτος σε εμπνεύσεις μεταφέρει σπαρτές τις εικόνες, που σχημάτισε από τον διπλό Ευρωτελικό ΑΕΚ Ελλάδας- ΙΣΤΑΝΣ Σουηδίας (30-26 ,24-20) και προσφέρει στους πιστούς επισκέπτες του πρωτοποριακού ΝΙΚΟ- ΑΓΓΕΛΙΔΙΚΟΥ σάϊτ ένα απίθανο «24γραμμο», σκέτο χρυσάφι, για το αρχείο του καθένα!

ΑΛΩΘΗΚΕ η γενέτειρα της ΑΕΚ, Κωνσταντινούπολη, από τα ανθρωποειδή τουρκικά κι όχι μόνο στίφη στις 29 Μαίου 1453. Παραμονή αυτής της πανεθνικά πένιθμης επετείου μας η παντοτινά Εστεμμένη Θυγατέρα (μία από τις πιο πρώτες και …δεκαδακτυλοδεικτούμενη) της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η ΑΕΚ, έδωσε ευρωπαϊκο Τελικό, τον ένα από τους δύο συνεχόμενους ( ο άλλος διεξήχθη στις 30-5-21, Κυριακή, πάλι στην θερμή αγκαλιά της Χαλκίδας). Το νικηφόρο αποτέλεσμα, με σκορ 30-26 (η ρεβάνς με τους αθλητικοπρεπείς Σουηδούς, έληξε με 24-20) ήταν νοερά το προσκύνημα της «στα πάντα όλα και πάντοτε» λαοπρόβλητης «Βασίλισσας» προς την αθάνατη «Μάνα μας Πόλης μας»! Παντυχερή η «κιτρινόμαυρη» ομάδα Χειροσφαίρισης (Χάντμπολ), γιατί σε αυτήν έπεσε ο κλήρος να εκπροσωπήσει την Αθλητική ΄Ενωση Κωνσταντινοπουόλεως στο επετειακό Προσκύνημα…


ΒΕΒΑΙΩΣ προείχε, για όλη την φυλή μας, για την ύπαρξη της οικογένεια μας αυτό το προσκύνημα και μετά ο,τιδήποτε άλλο από τα αθλητικά δρώμενα, ακόμη κι αν συνέπεσε η ομάδα των αγωνιστικών απογόνων του θρυλικού Χρήστου Μπακαούκα (= του «Θε(ω)μά Μαύρου» του χάντμπολ) να βαδίσουν πάνω στ΄αχνάρια του «1968»- όπου και τότε η Κούπα κατακτήθηκε από εύστοχα χέρια συνδεδεμένα με «τις δύο καρδιές» και βλέποντας με «τα τέσσερα μάτια» του Δικέφαλου Αετού!


ΓΕΓΟΝΟΣ, στο οποίο εμείς δίνουμε σνυπολόγιστη σημασία και καταγράφηκε στην διάρκεια του τριήμερου, στο οποίο συμπερίλφθηκαν οι δύο Τελικοί, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιστάντς, ήταν αυτό στο οποίο πρωταγωνίστησε η συγγραφέας , συγκλονιστικά πιστή της «ΑΕΚοθρησκείας» η Κα Ελευθερία Πανταζή!. Η καταγόμενη από την Καβάλα, γόνος από πατέρα, που «υπηρέτησε λειτουργικά» στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό, σύζυγος του δρ. Νίκου μας. Με τον κορυφαίο ΄Ελληνα ιατρο-φυσικοθεραπευτή επιστήμονα, που «έχει δώσει και την ζωή του στην ΑΕΚ (ξεκινώντας από πρωταθλητης στους δρόμους ημιαντοχής, με εντυπωσιακές πρωτιές πάνω στο καρβουνίδι του Καλλιμάρμαρου) να δέχεται τα συγχαρητήρια μας με το που πληροφορηθήκαμε τα παρακάτω.


ΔΕΝ ειπώθηκε λέξη , στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Κλεινόν ΄Αστυ», αφιερωμένη στην ΄Αλωση και την Γενοκτοινία των Ποντίων, στο σφαγιαστικό ξεκλήρισμα πελώριου κομματιού από τον ελληνισμό, ότι αμεσότατα σχετική με αυτή την τραγωδία, είναι «η ΑΕΚ – η ΑΕΚ – η ΑΕΚ»! Η εκπομπή αναλώθηκε, κατά 100% σε ό,τι ακολούθησε το ξεκλήρισμα και τη μετακίνηση χιλιάδων προσφύγων στη μητροπολιτική Ελλάδα, όμως κουβέντα για το ποιό Θαύμα επιτελέστηκε κατά το 1924 με «την φύτεψη», με «το ρίζωμα» της Αθλητικής ΄Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως , από μια χούφτα προσφύγων, στα «κακοτράχαλα» εδάφη, πάνω στα οποία «άνθισε» ό,τι πιο σπουδαίο έχει να επιδείξει αθλητικο-κοινωνικά , εδώ και δεκαετίες, η χώρα μας!


ΕΣΤΕΙΛΕ, αυτή η εκλεκτή Κυρία (= παραμερίζοντας την μεγάλη ικανοποίηση της, από το επίτευτευγμα της Πρωταθλήτριας και ήδη Κυπελλούχου κι Ελλάδας, στον Ευρωτελικό της Χαλκίδας) καταπελτώδες μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας, πρός την ΕΡΤ. Για την ασύνορα απαράδεκτη ενέργεια της εκπομπής «Κλείνον ΄Αστυ», να αγνοήσει την υπέρτερη εκπρόσωπο των προσφύγων από την Πόλη, προκειμένου (η εκπομπή) να αναπτύξει την … «μπακλαβοφλυαρία της»! Θα δημοσιεύσουμε, σε ένα από τα επόμενα κείμενα μας ατόφιο το κείμενο – «φιλιππικό» της Κας Ελευθερίας Πανταζή, προς την ΕΡΤ, ώστε να σχηματιστεί ακόμη πιο σφαιρική κι ολοκληρωμένη η άποψη των «Ενωσιτών», ότι η Κρατική Τηλεόραση μάλλον ήταν, για εκατομμυριοστή φορά, στο «πνεύμα» της υφυπουργικής αντιμετώπισης του Άθλου της παικτικά τραυματισμένης , οικονομικά απομονωμένης, γηπεδικά θλιβερά εμπαιγμένης και διάφορα άλλα αρνητικο-εχθρικά σε βάρος του οργανισμού ΑΕΚ κι επί του προκειμένου της ομάδας OR(iginal)ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ, υπό τον… «ΠΑΠΑ» ΣΤ΄(= Παπασταμάτη Σταμάτη)!


ΖΩΗΡΗ αίσθηση μας δημιούργησε, για άλλη μία φορά, ο «τσάρος» της Οικονομίας μας, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, γιατί απέδειξε έμπρακτα, πως «Είναι Και οπαδός της ΑΕΚ». ΄Ηταν παρών και στο κλειστό γήπεδο Κανήθου Χαλκίδας, όπως τον έχουμε συναντήσει κατ΄επανάληψη και στο κλειστό του Οακά, για ματς της ομάδας μπάσκετ. ΄Οτι αναρριχήθηκε αξιοκρατικά σε ύπατα πολιτικά, υπουργικά, σκαλοπάτια, δεν έπαιξε ρόλο για την αλλοίωση του σεμνού και προσγειωμένου χαρακτήρα του. Συν, ότι είναι και … «Οριτζιναλίστικης υφής», γι΄αυτό και δεν λογάριασε τις «συναδελφικές» του μηχανορραφίες, προκειμένου… «πίσω από την ερυθρόλευκη μάσκα» (΄κάποιων άλλων) να εμποδιστεί το φαινόμενο «της αμπότιδας και της παλίρροιας» του λαού της ΑΕΚ, στον Πορθμό του Ευρίπου, για να παρακολουθήσει το αγωνιστικό έπος της Ευρωκυπελλούχου 2021 των Δημητρούλια – Παναγιώτη Νικολαϊδη, Μυλωνά, Κεδέρη


ΗΤΑΝ παρών και ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο κ. Γιάννης Βούρος. Η επιβεβαίωση, πως πρόκειται για «δημαρχάρα με τα όλα της», ευτυχώς το άκρως αντίθετο του προηγούμενου, στο βαρύ παθητικό του οποίου η ιστορία έχει χρεώσει ήδη τις «αλχημείες του», εξ αιτίας των οποίων δεν λειτούργησε, από το 2020 το «Αγια Σοφιά». Γνώμη μας, ότι τόσο ο κ.Σταϊκούρας, όσο και ο κ. Βούρος έπρεπε να είχαν συμπεριληφθεί στα σπέσιαλ πρόσωπα, που έκαναν τις απονομές των μεταλλίων. Για τον διαλεκτό ηθοποιό τα συγχαρητήρια μας, ότι κάθε άλλο παρά… «έπαιξε θέατρο» με την απόφαση του να φωταγωγηθεί η Νέα Φιλαδέλφεια.


ΘΕΛΗΣΑΜΕ και το πάθαμε τελικά, ότι ο σχετικό νεαρός, με το καλοκαιρινό μπλουζάκι, που καθόταν κοντά στον κ. Σταϊκούρα και συμμετείχε στην απονομή ήταν ο περιφερειάρχης Ευβοίας. Δυστυχώς η έτσι κι αλλιώς ελλιπέστατη τηλεοπτική μετάδοση (…από την Cosmote 9- παρά λίγο από την …Covid-19) δεν θεώρησε υποχρέωση της να ονοματίσει εκείνους, που περνούσαν μετάλλιο στον λαιμό κάθε αθλητή, ποιοί ήταν και γιατί ήταν εκεί. Οπότε θα μαθαίναμε και πως η κυρία, με την κίτρινη μπλούζα, ήταν η δήμαρχος Χαλκίδας. «Πάλι καλά»…που δεν παρέλειψε και ότι αυτός, που έδωσε το Κύπελλο στον αρχηγό Παναγιώτη Νικολαϊδη, ήταν ο Ισπανός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης Συλλόγων (ΕΗF).


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ που ο Παναγιώτης Κονέ βρήκε τον τρόπο και τον χρόνο, για παρουσία στον β΄Τελικό, παρότι η μεταγραφική υπόθεση του Βοσνιο- Αυστριακού-τερματοφύλακα Τσίτσαν Στάνκοβιτς ήταν μια ανάσα πριν από την ολοκλήρωση της (= η οριστική ανακοίνωση, για την 4χρονη συμφωνία με τον γκολκίπερ της Πρωταθλήτριας Σάλτσμπουργκ, έγινε Τρίτη μεσημέρι). Δεν πέσαμε έξω όσοι εκδηλώσαμε τον θαυμασμό μας, προς τον Κονέ, όταν «τους έφτυσε από το πάνελ» του «΄Οπεν», στην στημένη εκπομπή με την συνέντευξη του Βιεϊρίνια να αποκαλεί «κλέφτρα την Πρωταθλήτρια 2018». Ευχάριστη έκπληξη, που συνεχίζεται, από τον νιόπαντρο Παναγιώτη. ΄Αραγε , παρακολουθώντας το ματς (24-20) θα σκέφτηκε , ότι ο τερματοφύλακας Τόμας Μπάουερ (ο Μ.V.P. του α΄Τελικού ,30-26), είναι Αυστριακός, όπως ο Στάνκοβιτς; Αν ο Τσιτσάν είναι τόσο καλός, όσο ο Τόμας, οι Κονέ- Παπαδημητρίου «θα πέτυχαν διάνα»


ΚΑΤΑ τον α΄Τελικό , την Παρασκευή, ήταν παρόντες άλλλοι δύο τερματοφύλακες. Ο εν ενεργεία Παναγιώτης Τσιντώτας, για τον οποίο γράφεται, πως «διεκδικείται» από Ραπίντ Βιέννης και Μπόχουμ (= αν φύγει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα στραφεί προς τον ελεύθερο, από σήμερα, πρώην πια του Ατρομήτου, Γιαννιώτη, για τον οποίο έχει πολύ καλή γνώμη, ενώ εμείς από…Περιστέρι μεριά έχουμε ανάμικτα συναισθήματα για τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος παρασύρθηκε από την Ολλανδέζα μητέρα του, βιάστηκε να φύγει στο εξωτερικό κι «έκανε μια τρύπα στο νερό» στην Σέλτικ Σκωτίας1).


ΛΕΓΑΜΕ και γι΄άλλο τερματοφύλακα στο γήπεδο Κανήθου Χαλκίδας. Εννοούσαμε τον «γερόγατο» Στέλιο Σεραφείδη (=μπροστά από γιγαντιαία φωτογραφία του, στα γραφεία της Πάτμου κι Ολύμπου, ο «τσίτας» Τσίταν Στάνκοβιτς ζήτησε κι απαθανατίστηκε στο κινητό του σχετικό ενσταντανέ, δείγμα, πως έχει υπόψη του για το τί διετέλεσε ο τωρινός 86χρονος Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων της ΑΕΚ). Ο Στέλιος, λοιπόν, ήταν εκεί την Παρασκευή, χάρη στην φιλοξενία, που του παρείχαν με το γιώτα – χι , οι επιστήθιοι φίλοι του, Σωφρόνης Τιγκιρίδης και Μίλτος Παναγιωτόπουλος. ΄Ομως, την Κυριακή, επειδή ο Σωφρόνης έλειψε στην Τήνο, έμεινε … «γάτος στο κλουβί». Τον έστησε ένας άλλος φίλος του και «κόντεψε να τρελαθεί» (κατά την έκφραση), που δεν πήγε στον β΄Τελικό, τον οποίο κι απέφυγε να παρακολουθήσει από την τηλεόραση.


ΜΕΝΟΥΜΕ κι άλλο στους απόντες. Μια κυρία, που καθόταν μια θέση απόσταση από τον Κονέ, ήταν «ολόϊδια» η Πέπη Αμερικάνου, η σύζυγος του αξέχαστου Γιώργου. Επικοινωνήσαμε, για την επαλήθευση ή την διάψευση. «Δυστυχώς δεν ήμουν εγώ… Και πώς να ήμουν, αφού εκείνη την ώρα βρισκόμουν στο «Υγεία», για σοβαρό πρόβλημα … Πάντως, εκμεταλλεύομαι από την ευκαιρία, που μου δίνεις, για να εκφράσω δημόσια τον θαυμασμό μου, για το έργο που επιτελεί ο κύριος Σταμάτης Παπασταμάτης! Είναι καταπληκτικός «Ενωσίτης». Με κυριότερο, ότι δεν αγκομαχεί παρότι υποβάλλεται σε αιματηρές οικονομικές θυσίες.Δίνει, ασταμάτητα δίνει και δεν έχει την απαίτηση για την επιστροφή στην τσέπη του έστω ενός ευρώ… Η επιτυχία στο χάντμπολ είναι κατόρθωμα προσωπικά δικό του. Και μακάρι να μη υπάρξουν άτομα, που θα τον απογοητεύσουν και τα παρατήσει»!


ΝΑ λείψει ο Κώστας Σταματιάδης …κι από τους δύο Τελικούς, με την Ιστάνς; Μας το έλεγε πριν από λίγη ώρα και δεν το πιστεύαμε! Ο υπ΄αριθμό ένας Ομοσπονδιακός παράγοντας του σύγχρονου χάντμπολ και να μη είναι ακόμη και στις απομονές των μεταλλίων, όπως τον είδαμε κατά τον κυπελλικό τελικό, στην Κοζάνη; Η εξήγηση , που μας έδωσε: «΄Ηταν παραμονή, που θα έκανα το πρώτο εμβόλιο (Moderna) για τον κοροναϊό. Επειδή έχω περάσει μια περιπέτεια με την καρδιά μου , απέφυγα το να αγχωθώ. Για να είμαι ειλικρινής είχα αγωνία και για το τελικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας, ότι οι Σουηδοί έχουν πιο ανεπτυγμένο το χάντμπολ, από μας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά»


ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ από τον Κώστα (του Ανδρέα) Σταματιάδη και τα εξής, μετά από σχετικές ερωτήσεις μας: «Το «χρυσό κλειδί», για να ανοίξει πύλες επιτυχιών το τωρινό επίτευγμα, θεωρώ, πως θα είναι η ανταπόκριση της Πολιτείας στα αλλεπάλληλα κελεύσματα της Ευρωκυπελλούχου ΑΕΚ, για την εγκατάσταση της σε μόνιμη, «δική της» έδρα. Για να μπορέσουν οι εδώ και τέσσερα-πέντε χρόνια ηρωϊκές προσπάθειες του Παπασταμάτη να αποκτήσουν βάσεις και πυλώνες. Το «Γ. Κσιμάτης» δεν είναι «η λύση» και ίσως να μη είμαι υπερβολικός στην υποψία μου, ότι από κάποιους… «εμμονιστές» θα επιχειρηθεί η εκπαραθύρωση της. Θυμηθείτε τα λόγια μου…»


ΟΤΑΝ ρωτήσαμε το απόλυτα έγκυρο κι έμπειρο Ομοσπονδιακό παράγοντας, αν αυτό το «ταβάνι» (= ανάδειξη της ΑΕΚ σε Κυπελλούχο Ευρώπης) επιφέρει χαλάρωση στα στελέχη της ομάδας και δεν θα έχουν «καυτό κίνητρο» στη μονομαχία με τον Παόκ, για τον πρωταθληματικό τίτλο, μας απάντησε: « Είδαμε και στον τελικό της Κοζάνης, ότι ο Παόκ μετήλθε «κάποια τρικ», προκειμένου να εξουδετερώσει την ποιοτική υπςεροχή της ΑΕΚ. Και παρά κάτι να το πετύχαινε. Σαν να ήταν η Τσέλσι, στον Τσαμπιονικό Τελικό, με την Σίτι. Επρόκειτο, όμως, για ένα αγώνα , οπότε έφτανε το γκολ από την μαγική κάθετη μπαλιά του Μάουντ και το σκοράρισμα του Χάβερτς. Ενώ τα πλέϊ οφς του πρωταθλήματος, που αρχίζουν αυτή την Κυριακή, με το ΑΕΚ – Παόκ, δεν είναι «ένα παιχνίδι και τέλος». Αυτή η πραγματικότητα είναι υπέρ της ομάδας, που διαθέτει το περισότερο ποιοτικό υλικό»


ΠΙΣΤΕΥΑΝ στον Οσφπ, ότι μέσω της ομάδας τους γυναικών του πόλο θα ήταν η μοναδική, για την «κοροναϊκή σεζόν 2020-21», που θα κατακτούσε ευρωπαϊκό τρόπαιο. Και θα διασκέδαζαν τις «πατατιές» τους σε όλα τα άλλα ομαδικά σπορ, που πήραν μέρος. Αυτός ήταν ο βασικός και κύριος λόγος, που λύσσαξαν από το κακό τους, για την επιτυχία των ανδρών χάντμπολ της ΑΕΚ. Οι «Παπα» Στ΄- Ορίτζιναλ- Δημητρούλιας – Π. Νικολαϊδης, Κεδέρης και παρά την φοβερή ατυχία, με την απουσία των «εξ Ισπανίας Μέσι» τους χάλασαν τη μανέστρα. Τους θρυμμάτισαν το μονοπώλκειο και τον φαταουλισμό. Ακριβώς αυτή είναι η απόλυτα ακριβής ερμηνεία, γιατί και πως σύρθηκαν στον προσωπικό διασυρμό ακόμη και υπεύθυνοι, που όφειλαν να τηρούσαν έστω τα προσχήματα…


ΡΕΣΙΤΑΛ έδωσαν με τις ανακοινώσεις τους οι Ανδρέας Δημάτος (ΠΑΕ) και Γιώργος Νικολάου (ΚΑΕ), για τον ΄Αθλο της ομαδάρας – ΟR. και «ΠΑΠΑ» ο Στ΄. Παράλληλα με τα συγχαρητήρια τους , προς την Ευρωνικήτρια, η μετά βδελυγμίας αποδοκιμασία τους- για λογαριασμό σύμπαντων των «Ενωσιτών» – όσων «νανοποιήθηκαν», αρκεί να (εξ)υπηρετήσουν τον «αγά τους»! Οι δύο Διευθυντές Επικοινωνίες ανταποκρίθηκαν στο κοινό «κιτρινόμαυρο» αίσθημα. Και καταξεφτίλισαν κάθε είδους «μικροψυχία»… Τέτοιος «λεκές» δεν θα τους άλλαζε τόσο οικτρά όχι μόνο την εξωτερική, αλλά και την εσωτερική, όψη ακόμη κι αν κολλούσε πάνω τους η πιο εκτεταμένη «πετρελαιοκηλίδα»…


ΣΤΟΝ Βαγγέλη Μπραουδάκη απευθυνόμαστε: Ως πατέρας θαυμάσιου γιού, με αγωνιστική καριέρα στο χάντμπολ, πώς είδε και πώς έκρινε , πως σχολίασε το ΑΕΚ – Ιστάνς 54-46; Για να είμαστε ειλικρινείς είχαμε υποθέσει , ότι τουλάχιστο ο Βαγγέλης, ανεξάρτητα με την τωρινή θέση του στο υφυπουργείο, θα πήγαινε την Παρασκευή ή την Κυριακή, αν όχι και κατά τις δύο ημέρες, στην Χαλκίδα…Ενώ για τον γ.γ.Α., τον Μαυρωτά, που ήταν το ίνδαλμα μας στο πόλο (= λόγω και της Χρηστο-Ζουπακικής «Βουλιαγμένης» ) δεν προχωρήσαμε σε τέτοια πιθανολόγηση.


ΤΡΙΑ σχετικά με τον ΄Αθλο της ΑΕΚ: 1) Χάρη στην άριστη φιλοξενία του Ευρωτελικού- 2021 θα θέλαμε ο Γιάννης Βούρος να συνεννοούταν με την συνάδελφο του, για «αδελφοποίηση» Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκίδας. Για να θυμίζει εσαεί το επίτευγμα, 2) Τιμή μας, όταν την ημέρα, που είχαμε κείμενο στο «ΑΕΚ Live» , με την παρότρυνση προς την ομάδα ποδοσφαίρου «ΧΑΝΤΜΠΟΛΕΙΣΤΕ», τηλεφώνησε ο εμβληματικός άλλοτε Διευτυντής Συντράξεως, του «Φωτός», ο φιλοσοφημένος και «με «ήρεμη δύναμη» ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΚΡΗΣ (με καταγωγή από τη Μυτιλήνη), κι έδωσε τα συγχαρητήρια του. Ο διαλεκτός συνάδελφος διετέλεσε το καταξιωμένο «δεξί χέρι» του αξέχαστου Θεοδώρου Νικολαϊδη, με ατομικές διακρίσεις, που ουδέποτε φρόντισε να τις προβάλλει. Και 3) Δεν διανούμαστε, ούτε ποτέ θα μπορέσουμε «να το χωνέψουμε», ότι ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς «συνδέθηκε» με «τον εμμετό», που χύθηκε, μετά τη λήξη του Τελικού και σαν «άλλη αμπότιδα και παλίρροια» κυκλοφόρησε στην Εθνική οδό Αθήνας- Χαλκίδας και τούμπαλιν…


ΥΠΑΡΧΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η ενημέρωση των επισκεπτών του «Α-Ωμεγίστικου» και σημερινού κειμένου μας, ότι ο κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ είναι η επιτομή του εύστοχου προγραμματισμού λειτουργίας του πιο πετυχημένου «ειδικού Τμήματος» ( χάντμπολ) από κάθε άλλο και σε οποιοδήποτε σπορ, στον ελληνικό αθλήτισμό. Και δεν χρωστάει «ούτε ένα ευρώ τσακιστό» σε αθλητή του, ΄Ελληνα ή ξένο (από τους οποίους απεχώρησαν ο Νορβηγός Χίκερουντ και ο Δανός Πέντερσεν, που είχαν αποκτηθεί εκτάκτως, για την κάλυψη των αναγκαστικά απόντων, άτυχων Ισπανών άσων μας).


ΦΥΣΙΚΑ άλλο ο τωρινός κ. Σταμάτης Παπασταμάτης κι άλλο ο αξέχαστος αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Σταμάτης Παπασταματίου. (= από τις αδυναμίες του Μπράνκο Στάνκοβιτς, του οποίου το επίθεστο ανέβηκε στην επιφάνεια της επικαιρότηγτας, λόγω της μεταγραφής του Βοσνιο-Αυστριακού τερματοφύλακα). Παρά λίγο συνταύτιση στο ονοματεπώνυμο, αλλά «εκ διαμέτρου αντίθετοι» σε χαρακτήρα. Και με τον τωρινό ηγέτη του χάντμπολ να απολαμβάνει και την επαγγελματική ευφορία του (= επιχείρηση πςερί τον γρανίτη) , ενώ με τον συγχωρεμένο να έχει ταλαιπωρηθεί από την πτώχευση κατά την ενασχολήση του με κατάστημα ηλεκτρικών ειδών (στη Νέα Ιωνία)


ΧΕΝΡΙ Νίλσεν, ο ξανθός Δανός, που αναδείχθηκε και κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος, με την φανέλα της ΑΕΚ, στην οποία εντάχθηκε το 1987-89, επί προεδρίας Ανδρέα Ζαφειρόπουλου και με έφορο ποδοσφαίρου τον Ανδρέα Βούλγαρη. Ο Νίλσεν ενδιαφέρθηκε για τον Ευρωτελικό, λόγω της συμμετοχής του συμπατριώτη του Γέσπερ Πέντερσεν.Να του είχε παραγγείλει και για κάποια… «θερμά χαιρετίσματα» σε κοριτσόπουλα, απ΄αυτά, που τον περίμεναν… «στην ουρά», μετά τις προπονήσειθς, έξω από το στάδιο Νέας; Φιλαδέλφειας;


ΨΙΘΥΡΙΖΟΤΑΝ, για ένα διάστημα, ότι ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, σκεφτόταν τον κ.Σταμάτη Παπασταμάτη, για πρόεδρο στην Ερασιτεχνική. Μάλλον «έχει σκαλώσει» το θέμα. Με την ευκαιρία να σημειωθεί, ότι έντονη παραγοντική δράση αναπτύσσει και η κα Παπασταμάτη, ως πρόεδρος της ΄Ενωσης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ. Οικογενειακά το Παπασταματέϊκο «έχει κολλήσει το κιτρινόμαυρο» μικρόβιο». Μακάρι…να μη εμβολιαστούν με «αντισώμα», γιατί η περουσία της Οικογένειας «ΠΑΠΑ» του Στ.΄ είναι ευεργετική για την «Ενωσίτικη «οικογένεια…


ΩΜΕΓΑ χωρίς «να έχεουμε καταλάβει» για το πόσο κρήγορα και πότε κύλησε όλο αυτό το χαντμπολικό «ρυάκι» του «Α-Ω». Κι έχουν μείνει στις σημειώσεις μας πολλά ενδιαφέροντα, στα οποία ‘θα αναγκασθούμε» να αφιερώσουμε, έστω ένα μέρος από το αυριανό κείμενο μας

* ΑΝΑΜΕΣΑ στα πολλά συγχαρητήρια κι από την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής. Αν κι από …τον Παόκ; Πλάκα κάνετε; Από τους Παγκόσμιους Ρέκορντμεν της Αχαριστίας, που από αυτή την Κυριακή (με ώρα έναρξης την 6μ.μ. και υπό τη μόνιμα εχθρική σε βάρος μας κάλυψη από την ΕΡΤ!) «θα τους τρώμε κατακέφαλα» και θα μας τσακίζουν τα νεύρα με τα ατελείωτα κόμπλεξ τους; Από τους μεγάλους απόντες του διπλού ευρωτελικού θα μπορέσει να παίξει έστω ένας από τους Ουγκάλντε, Πλάθα, Μογιά;

* ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ σκόρερς, στα δύο ματς, ο Χρήστος Μυλωνάς (με 6+5=11), ακολούθησαν οι Τζήρας (7+1=8), από 7 οι Κεδέρης (3+4) ,Λέμος (ο Βραζιλιάνος 5+2), μετά οι Πέντερσεν (3+2= 5), Δομπρής (0+4=4), από 3 οι Καλόμοιρος (2+1), Χίκερουντ (1+2), Παπασδιονυσίου (1+1=2) κι από 1 οι Νουπς, Αραπακόπουλος, Μπουνέτα.- Με συμμετοχή ο τερματοφυλακάρας (με κεφαλομαλλί σαν του…Πασχαλάκη) Μπάουερ, Αραμπατζής, Νικολαίδης,, Κασάνοβιτς

* ΜΕ διαιτητές τους Μπουνουαρά – Σαμί και Βέσοβιτς- Μίσοβιτς (Κοέν).

• Υ.Γ.: Μνημειώδες το σχόλιο του «νάμπερ ουάν», ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΤΑΛΗ, με τίτλο «Κανείς από την ΑΕΚ δεν επιτρέπεται πλέον να έχει επαφές με την ΓΓΑ»! Τόση αλήθεια, δύναμη και τόλμη, όση και από αυτή την τοποθέτηση του «Ταυ-Ταυ» δεν βγαίνει- δεν χυμάει σαν χείμαρρος , κανένα άλλο «γραφό» από τα όσα διαβάζουμε σε καθημερινή βάση. Τάσο, δέξου πό ένα «απλό τυφεκιοφόρο» ξανά τα πιο… «Καζλανικοφικά» συγχαρητήρια!

ΦΙ ΚΑΠΑ


Comments are closed.