Το παιχνίδι της μοίρας… για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ

0

Όταν ξεκίνησε η φετινή αγωνιστική χρονιά στο τμήμα του handball, δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί το παιχνίδι που θα έπαιζε η μοίρα. Όλοι φανταζόμασταν την κατάληξη, που δεν χρειαζόταν και μεγάλη φαντασία εδώ που τα λέμε και τα γράφουμε, αλλά ο τρόπος και οι σταθμοί μέχρι να φτάσουμε στην χτεσινή ημέρα αξίζουν μια διαφορετική προσέγγιση όπως ΜΟΝΟ το aeklive μπορεί να κάνει.

 

Στις 27/6/2019 η ΑΕΚ ανακοίνωσε την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος. Σε κορυφαία ηλικία και με παραστάσεις σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο έφερε στην Ελλάδα τον Τούρκο διεθνή τερματοφύλακα Γιούνους Οζμοζούλ ο οποίος έκανε πραγματικά την διαφορά στο ρόστερ της ΑΕΚ σε συνδυασμό με τον δεύτερο τερματοφύλακα της χρονιάς που ήταν ο νεαρός Άρσιτς.

Στις 28/10/2019 οι διεθνείς με την ομάδα της Τουρκίας χαιρετάνε στρατιωτικά την επέμβαση στην Συρία από τον Τουρκικό στρατό. Ο λαός της ΑΕΚ βράζει και ζητάει την απομάκρυνσή του καταξιωμένου τερματοφύλακα. Οι αξίες, τα ιδανικά και όσα πέρασαν οι πρόγονοί μας από τέτοιου τύπου επεμβάσεις του Τουρκικού στρατού δεν άφηναν πολλά περιθώρια για να μπουν στην ζυγαριά απέναντι σε μια καλή αγωνιστική πορεία. Η πρώτη τιμωρία ήταν για τα μάτια του κόσμου και θα μπορούσαμε να πούμε με διάθεση κουκουλώματος του γεγονότος. Ο τραυματισμός του Άρσιτς έβγαλε τα γνωστά παπαγαλάκια να κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο της ΑΕΚ και να λένε ότι είναι κρίμα για πολιτικούς λόγους να καταδικάσουμε την φετινή χρονιά σε αποτυχία…

Στις 30/10/2019 η ORIGINAL21 κι αφού έχει προηγηθεί ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα απέναντι στον Ερντογάν στο παιχνίδι της Ριζούπολης, βγάζει μια ανακοίνωση έπος που ουσιαστικά τελειώνει τον Οζμοσούλ από την ΑΕΚ αλλά και κάθε προσπάθεια να εκμεταλλευτούν το γεγονός τα γνωστά φασιστοειδή ασπόνδυλα από τις αντιδράσεις του κόσμου της ΑΕΚ.  Παραθέτουμε την ανακοίνωση αυτούσια.

«Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες – ειδικά στα social media, εκεί που η Ελλάδα αναστενάζει και έχει άποψη και ο κάθε πικραμένος – σχετικά με τον «στρατιωτικό χαιρετισμό» παίχτη της ομάδας του handball όπως αυτός εμφανίζεται σε φωτογραφία σε αγώνα με την εθνική Τουρκίας. Ο «στρατιωτικός χαιρετισμός» που βλέπουμε τελευταία από τους τούρκους αθλητές όλων των αθλημάτων σχετίζεται φυσικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του καθεστώτος Ερντογάν στη Συρία και κατ’ επέκταση τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους της περιοχής, οι οποίοι αγωνίζονται για ένα ανεξάρτητο κράτος.

Η θέση της Οικογένειας της ORIGINAL 21 ήταν ξεκάθαρη ως προς το ζήτημα αυτό την προηγούμενη Κυριακή στη Ριζούπολη. Πιο ξεκάθαρη δε γίνεται! Η Ιστορία μας, η ιδιοσυγκρασία μας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, η κουλτούρα μας και το αντιφασιστικό DNA μας, μας θέλει απέναντι σε κάθε απολυταρχικό καθεστώς, σε κάθε πολεμική εισβολή που γεννά πόνο και πρόσφυγες, ενάντια σε κάθε πολεμοχαρή μισάνθρωπο που επιβουλεύεται πρόσκαιρες καταστάσεις για να «πιει αίμα», δικαιολογώντας τα επεκτατικά του ή αλύτρωτα όνειρά του, όποια κι αν είναι αυτά, όποιος κι αν είναι αυτός! Τελεία και παύλα!

Με γνώμονα λοιπόν τα γεγονότα, τα πιστεύω του συγκεκριμένου παίχτη στο θέμα αυτό, αλλά κυρίως τα δικά μας πιστεύω, θεωρούμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – σε οποιοδήποτε τμήμα της – ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ «ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ»… Στρατιωτικά επικροτώντας μια γενοκτονία, έναν πόλεμο, μία εισβολή.

Ως εκ τουτου ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα την απομάκρυνση του συγκεκριμένου παίκτη από την ΑΕΚ… χθες!! ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!!

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια σκέψης! Είναι πλήγμα για την ομάδα η απώλεια ενός διεθνούς παίχτη. Αλλά είναι πολύ μεγαλύτερες οι ανθρώπινες απώλειες και ο πόνος στα σύνορα της κάθε Συρίας… σύνορα που χαράσσονται με αίμα παιδιών και αθώων!

Τελεία και παύλα!

Από εκεί και πέρα, επειδή δε ζούμε σε γυάλα και επειδή πλέον στις μέρες μας, θα πρέπει να ξεκαθαρίζουμε και τα αυτονόητα στην Ελλάδα, τη χώρα της ταμπέλας και της ημιμάθειας, θα τα πούμε απλά και κατανοητά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ειδικά αυτούς που ψάχνουν μια ευκαιρία να φανούν, μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούν, μια ευκαιρία να χαρακτηρίσουν ή να λοιδορήσουν…

Τούρκους παίχτες είχαμε σε διάφορα αθλήματα και στο παρελθόν και θα έχουμε και στο μέλλον. Όπως και Έλληνες, όπως και γερμανούς, όπως και αργεντινούς. Αρκεί να σέβονται την ομάδα και το τι πρεσβεύει.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να γίνουμε ούτε δικαστές, ούτε δήμιοι, αλλά ούτε και πόντιοι πιλάτοι! Περιμέναμε την αναμενόμενη απολογία του παίχτη και τη συγνώμη του, αναλογιζόμενοι ότι είναι ένας άνθρωπος, πολίτης μια χώρας με ιδιαίτερο πολιτικό καθεστώς… αναλογιζόμενοι επίσης ότι μπορεί οι επιλογές της στιγμής να είναι περίπλοκες ή ακόμη και μη δυνατές… Όμως παραμένουν εκτός των δικών μας κόκκινων γραμμών!

Θα είμαστε πάντα θεματοφύλακες της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, των ηθικών αξιών και αρχών αυτού του Ιστορικού Συλλόγου και δε θα αφήσουμε κανέναν και τίποτα να κάνει του κάνει κακό. Όπως είμαστε και Άνθρωποι και μπορούμε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε και εν θερμώ αλλά και με συνείδηση…

Σταμάτη, η σχέση του κόσμου της ΑΕΚ και της Ομάδας στο handball ήταν πάντα ιδιαίτερη, ήταν πάντα σχέση καρδιάς. Η Ομάδα στήριξε τα όνειρά μας και εμείς στηρίξαμε τα όνειρα της σε δύσκολα χρόνια. Σε πραγματικά δύσκολα χρόνια. Μια ακόμη δυσκολία δεν πρέπει να μας πτοήσει, δεν πρέπει να μας βγάλει από τον προορισμό. Ο προορισμός δεν είναι μόνο υλικός, είναι και ηθικός (και το ήθος και οι αξίες οι δικές σου συνάδουν απόλυτα με αυτές της ΑΕΚ αποδεδειγμένα).

Είναι προορισμός που κάποτε όταν φτάσεις θα πρέπει να έχεις μείνει γραμμένος με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του συλλόγου και στις καρδιές του κόσμου ακόμα και αν χρειαστεί να παίξουμε και με τον τερματοφύλακα του εφηβικού…

Κανένας δε θέλει περισσότερο από εμάς το καλό της ΑΕΚ!

Τελεία και παύλα!»

Με την απομάκρυνση του Οζμοσούλ στην ΑΕΚ έρχεται ο Μίλαν Κοσάνοβιτς ο οποίος στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ειδικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο, κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις και κατεβάζει ρολλά, ενώ ενεργοποιείται και ο τερματοφύλακας μύθος για το άθλημα ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Καφφάτος που μέχρι τότε ήταν στο προπονητικό team της ομάδας. Ο Άρσιτς χειρουργείται και επανέρχεται αρκετά αργότερα. Η ΑΕΚ κάνει πράγματα και θαύματα και είναι ανίκητη σε Ελλάδα και Ευρώπη με εκπληκτική μάλιστα υπέρβαση στην τελευταία πρόκριση στο ευρωπαϊκό κάνοντας δύο νίκες απέναντι σε φοβερές παραδοσιακά ομάδες. Το σύνολο του Δημητρούλια δεν αφήνει το πόδι από το γκάζι μέχρι και την διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

19/5/2020 ημέρα μνήμης για τον Ποντιακό ελληνισμό και η ΑΕΚ στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδας. Την μέρα που ο λαός κρατάει ζωντανή την μνήμη 353000 ψυχών που χάθηκαν βίαια από επιχειρήσεις σαν αυτές που χαιρέτησε ο Οζμοζούλ, η ΑΕΚ ανεβαίνει στο βάθρο του πρωταθλητή. Μια επιβράβευση για τους αθλητές, τους προπονητές, την διοίκηση και όσους ασχολούνται καθημερινά με αυτή την ομάδα αλλά και μια τεράστια δικαίωση για τον κόσμο της ΑΕΚ. Για όλους αυτούς που δεν ζύγισαν το αποτέλεσμα, με τις ζωές που χάθηκαν στους άδικους πολέμους. Μια δικαίωση που ήρθε για τους θεματοφύλακες της ιστορίας της ΑΕΚ και μια ιστορική παρακαταθήκη. Νικήσαμε όχι γιατί πήραμε το πρωτάθλημα, άλλωστε χάσαμε το κύπελλο και τις πιθανότητες να διεκδικήσουμε το ευρωπαϊκό. Νικήσαμε γιατί μπορούμε να κοιτάμε περήφανα την ιστορία μας. Νικήσαμε γιατί δεν θα γίνουμε ποτέ σαν τους άλλους. Δεν θα πουλάγαμε το αίμα των προγόνων μας για ένα πρωτάθλημα. Ούτε για όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Τα έφερε έτσι η μοίρα να δικαιωθεί η επιμονή μας για καθαρή από φασίστες ΑΕΚ, την ημέρα που ο ελληνισμός θρηνεί 353000 ψυχές.

by KKRK

 

 


Comments are closed.