Το ξεκαθάρισμα με τη φανέλα του Νικολαϊδη

0

Έγινε χθες μια παρεξήγηση σχετικά με μια φανέλα της ΑΕΚ και ακολούθησε ο γνωστός κακός χαμός που συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις όταν πρόκειται για την ομάδα μας. Τι για φιάσκο διαβάσαμε, τι για ντροπή, κάποιοι μάλιστα έφτασαν σε σημείο να αμφισβητούν την γενικότερη φερεγγυότητα του όλου εγχειρήματος που αφορά το Μουσείο της ΑΕΚ.


Επιτρέψτε μου να πω και εγώ από την πλευρά μου δυο λόγια για το θέμα.
1. Η παρεξήγηση ξεκίνησε από μια ανάρτηση ενός φίλου της ΑΕΚ που ήταν παρών στο γεγονός και ανέβασε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες αναφέροντας (λανθασμένα) ότι η φανέλα αυτή ήταν εκείνη που φορούσε ο Ντέμης στον τελικό του κυπέλλου με τον Ιωνικό.

2. Δεν υπήρξε ποτέ ΚΑΜΙΑ επίσημη αναφορά από την ΠΑΕ ΑΕΚ για την συνάντηση αυτή, ούτε ότι η συγκεκριμένη φανέλα θα αποτελέσει έκθεμα του Μουσείου. Η (καλοπροαίρετη) παρουσία στην συνάντηση αυτή ενός εκ των υπευθύνων, δεν σημαίνει απριόρι ότι κάθε παρουσία του έχει να κάνει με θέματα του Μουσείου.

3. Η φανέλα αυτή ανήκει σε γνωστό φίλαθλο της ΑΕΚ που είναι και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που έγινε η συνάντηση, την οποία και είχε αγοράσει σε δημοπρασία Ραδιοφωνικού σταθμού που έγινε για φιλανθρωπικούς λόγους. Η φανέλα ΔΕΝ ανήκει στον Ντέμη Νικολαΐδη που παραβρέθηκε συμβολικά στην συνάντηση αυτή.

4. Κανείς δεν έχει την υποχρέωση να απολογηθεί για μια ιδιωτική συνάντηση. Ούτε ο υπεύθυνος του Μουσείου, ούτε ο Ντέμης, ούτε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Ούτε είναι δυνατόν βέβαια να χαρακτηριστεί η αρνητικά η τεράστια προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους μήνες στο κιτρινόμαυρο Μουσείο. Μια προσπάθεια που χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, ακρίβεια και στην σχολαστική ανάλυση της κάθε λεπτομέρειας των εκθεμάτων.

Υ.Γ. Για την ιστορία, η φανέλα φυσικά και δεν είναι αυτή που φορούσε ο Ντέμης Νικολαΐδης στον τελικό του 2000. Είναι αφελές να πιστεύουν κάποιοι ότι υπήρξε η πρόθεση να παρουσιαστεί η φανέλα αυτή ως φανέλα του τελικού όταν οι διαφορές είναι αντιληπτές και από τους πλέον αδαείς με το αντικείμενο. Πρόκειται για φανέλα της ίδιας σεζόν μεν, αλλά διαφορετικό σχέδιο (είναι αυτή που φορούσε η ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια) και με ελληνική γραμματοσειρά.

Υ.Γ.2 Κάποιοι καλό θα είναι να μην αγριεύετε και το παίζετε δικαστές. Ας κάνετε πρώτα την αυτοκριτική σας σχετικά με τις φόλες που έχετε φάει είτε από άγνοια είτε εν γνώσει σας, τις μούφες που κατά καιρούς προσπαθήσατε να πλασάρετε (ή να πασάρετε σε ημιμαθείς) ως κανονικές και μετά θα μπορείτε να δικάσετε τα “κακώς κείμενα”.

Final Whistle – AEK Shirts & Memorabilia


Comments are closed.