Τσαμπουκάς της ΑΕΚ με την Πολιτεία…

0

ΠΡΟΣ: ΕΠΟ – ΓΓΑ – ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ακούει κανείς… ;
Τις τελευταίες μέρες ήρθε στο σωματείο μας ειδοποίηση από την ΕΠΣ Ηρακλείου ότι οφείλουμε το ποσό των 1.980,52€ στην ΕΠΟ από πρόστιμα που είχαν δημιουργηθεί τις χρονιές που η ομάδα μας αγωνιζόταν στη Δ Εθνική, όταν αυτή υπήρχε δηλαδή πριν 6 χρόνια. Στην συνέχεια ήρθε άλλη επιστολή από την ΕΠΣΗ, κατ εντολή ΕΠΟ, που μας λέει ότι αν δεν εξοφληθούν αυτά τα χρέη άμεσα δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, στο κύπελλο της ΕΠΣΗ και δεν μπορούμε να προσθέσουμε κανένα νέο παίκτη στο δυναμικό της ομάδας αλλά ούτε να αποδεσμεύσουμε κανέναν!
Θέλουμε να κάνουμε σαφές σε όλους ότι αυτό το ποσό η ΑΕΚατσμπά δεν θα το πληρώσει. Και δεν θα το πληρώσει όχι γιατί δεν το αναγνωρίζουμε αλλά γιατί δεν μπορούμε, δεν έχουμε αυτά τα χρήματα. Απευθυνόμενοι προς την ΕΠΟ θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν παράγοντες που αγοράζουν λιμάνια, καράβια, τηλεοπτικούς σταθμούς, πετρέλαια, στοιχηματικές εταιρίες, Δήμους και συνειδήσεις. Τα ερασιτεχνικά σωματεία απαρτίζονται από ανθρώπους που είναι εργάτες, υπάλληλοι, μικρέμποροι και μικροί επαγγελματο-βιοτέχνες.

Στόχος των ερασιτεχνικών σωματείων δεν είναι να φτιάξουν στρατό οπαδών προς όφελος προσωπικών συμφερόντων ούτε να κάνουν το παιχνίδι που λέγετε ποδόσφαιρο εμπόρευμα. Στόχος των ερασιτεχνικών σωματείων είναι να προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, και αυτό για εμάς σημαίνει τα παιδιά μας να παίζουν μπάλα στην ομάδας της περιοχής μας όχι για το χρήμα αλλά για την «φανέλα», για το παιχνίδι, για τον αθλητισμό, για την ιστορία του κάθε συλλόγου, για να μείνουν μακριά από ουσίες και φασιστικές νοοτροπίες. Αυτά για να σας θυμίσουμε το νόημα του αθλητισμού που εκεί στα κλειστά γραφεία σας και στο πάθος σας για κέρδος τα έχετε ξεχάσει εντελώς. Με την απόφαση σας, εκεί στην ΕΠΟ, καταστρέφετε εκατοντάδες ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Πως νομίζετε ότι θα βρεθούν τόσα χρήματα από τα ερασιτεχνικά σωματεία; Από τα 150€ που μας κάνει χορηγία το σουβλατζίδικο της γειτονιάς για όλο το χρόνο; Αυτή τη στιγμή υπάρχει σωματείο στο Ηράκλειο που έχει χρέος στην ΕΠΟ πάνω από 10.000€ και εσείς του ζητάτε να τα δώσει και άμεσα!!!
Εν κατακλείδι ζητάμε:
1) Από την ΓΓΑ και υπουργό κ. Βασιλειάδη και την πολιτεία να παρέμβουν και να διαγραφούν όλα τα χρέη των ερασιτεχνικών σωματείων προς την ΕΠΟ και να γίνει ευέλικτος διακανονισμό για τα σωματεία που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες.
2) Από τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα, με μπροστάρη τον Κ. Τζώρτζογλου και την ΕΠΣ Ηρακλείου, να μην υπακούσουν στις εντολές της ΕΠΟ και να δεχτούν κανονικά την συμμετοχή όλων των ερασιτεχνικών σωματείων στις διοργανώσεις τους καθώς και όλες τις μεταβολές που θέλουν να κάνουν στο δυναμικό τους.
3) Από όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, σε όλη την Ελλάδα να κινηθούν δυναμικά και ενωμένα με μαζικές διαμαρτυρίες για το θέμα. Ζητάμε την έμπρακτη αλληλεγγύη όλων των ερασιτεχνικών σωματείων.
4) Καλούμε τους παράγοντες της ΕΠΟ να βγουν από τα γραφεία τους να κατέβουν στις ενώσεις, να θυμηθούν τι σημαίνει ερασιτεχνικός αθλητισμός και να δουν σε τι κατάσταση είναι σήμερα το 95% των ερασιτεχνικών σωματείων. Να ξεκαθαρίσουν πρώτα αυτοί με τα δικά τους σκάνδαλα, ανεξαρτήτου ηγεσίας, και μετά να γυρίσουν να βοηθήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία ανά την Ελλάδα.
Είμαστε σίγουροι ότι η επιστολή μας αυτή θα βρει αποδέκτες, πρώτα απ’ όλους τα ερασιτεχνικά σωματεία. Άραγε ακούει κανείς άλλος…
Το ΔΣ της ΑΕΚατσαμπά


Comments are closed.