ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Τσιγγάνος ήταν ο Δεκέμβρης μας ρε

Published

on

Τσιγγάνος ήταν ο Δεκέμβρης μας ρε.

Ένας γύφτος ήταν που τους έφτυσε στη μούρη με αυθάδεια. Μια βρωμιά του δρόμου που μόλυνε τη χλωρίνη τους. Χωρίς πατρίδα.

Ο δικός μας Δεκέμβρης χωρίς να ξέρει αλφαβήτα έγραψε ένα βιβλίο ιστορίας. Συλλάβισε το θάνατο και εμπέδωσε την οργή. Τον κοίταζαν με περιφρόνηση.

Μια νομαδική προσέγγιση της διεκδίκησης βγήκε ξαφνικά στο προσκήνιο. Πιτσιρίκια πετούσαν νεράντζια στα αστυνομικά τμήματα σαν τσαντιρόπαιδα.

Η ιδιοκτησία μύριζε βόθρο και οι ιδιοκτήτες έμοιαζαν ανθρωπάκια. Ένα συλλογικό αίσθημα κοινότητας ανάβλυζε μέσα από τα παραπεταμένα του οργανωμένου κράτους.

Ήταν οι καταπιεσμένοι που βγήκαν από τις τρύπες τους και έστησαν το δικό τους πανηγύρι γύρω από φωτιές. Που τραγουδούσαν τον μπαλαμό μέσα από συνθήματα και ουρλιαχτά.

Ο δικός μας Δεκέμβρης έστησε αντίσκηνα σε σχολεία και σχολές. Ξάπλωσε γυμνός και ξεβράκωτος μπροστά στη ΓΑΔΑ. Δεν υπολόγισε τι θα πει η κοινωνία.

Καβάλησε τα όνειρά του και βρήκε το ριζικό του. Χωρίς να του το έχει βρει καμια μάντισσα στην παλάμη του χεριού. Χωρίς να ξέρει τη μοίρα του.

Δε σεβάστηκε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους, τις γιρλάντες στις βιτρίνες τους, τις καμουφλαρισμένες δυστυχίες τους. Τους έβαλε φωτιά και τους έκαψε.

Μια αλλόκοτη πολυχρωμία πλημμύρισε τους δρόμους. Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί, μαύρο, μαυροκόκκινο. Δεν υπήρχε συνοχή και στυλίστας να το ισιώσει.

Ο δικός μας Δεκέμβρης έτρεξε, φώναξε, συγκρούστηκε, ίδρωσε, μάτωσε, έκλαψε, νοιάστηκε, βιάστηκε, θύμωσε, έδρασε. Κατέλαβε και κατάλαβε. Αφέθηκε.

Ο δικός μας Δεκέμβρης μέχρι σήμερα είχε μια σφαίρα στην καρδιά. Από φέτος έχει και μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ο δικός μας Δεκέμβρης πάντα τη λέξη δικαιοσύνη θα τη γράφει ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ.

 

 

Νικόλας Κολυτάς

Δηλώνει ΑΕΚ απ' όταν θυμάται τον εαυτό του. Δηλώνει βαθιά ΑΕΚ από ένα ΑΕΚ-Ηρακλής το 2000 όταν ο θείος του τον πήγε πιτσιρίκι στο "Νίκος Γκούμας". Βλέπει στο Δικέφαλο Αετό τον πόνο της προσφυγιάς, την πάλη ενάντια σε κάθε κατεστημένο, τη γνήσια και ανιδιοτελή αγάπη.

Continue Reading
Advertisement