Ξεγυμνώνουμε την πραγματικότητα

0

Αετίσιες Κραυγές 24-7-2022

 • Σε τούτα εδώ τα μέρη παρουσιάζουμε την ΑΕΚ και τον έρωτα που έχουμε γι’ αυτήν απλά, έτσι όπως το θέλει η φύση. Ξεγυμνώνουμε την πραγματικότητα χωρίς να φοβηθούμε τίποτα απ’ αυτά που ο ίδιος ο οπαδός κρύβει με την παράνοια, του: «για το καλό της ΑΕΚ».

 1. Εσείς το ξέρετε ότι ήταν συνειδητή απόφαση της Αντάντ και του Βενιζέλου να διατεθούν οι διαθέσιμες συμμαχικές δυνάμεις προς υπεράσπιση των «ζωτικών» τους συμφερόντων και όχι για την προάσπιση των χριστιανικών πληθυσμών; #ΜικρασιατικήΚαταστροφη100Χρόνια

 

 1. Η καθυστέρηση απόκτησης κεντρικών αμυντικών αποτελεί «έγκλημα» και αν επεκταθεί θα είναι τεράστια αποτυχία διαδίδουν «κυβερνητικοί» κύκλοι. Ποιανού θα είναι η αποτυχία ρε αλάνια; Για τα οικονομικά δεδομένα που γίνονται οι προσπάθειες ξέρετε κάτι;

 

 1. Δεν ήξερα ότι η στάση κάθε ανθρώπου απέναντι σε οτιδήποτε εκφράζει το φασισμό εξαρτάται από το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι ο φασίστας;

 

 1. «Κάθε ψιλικατζής ονειρεύεται ένα σούπερ μάρκετ. Και επειδή το όνειρο για μερικούς πραγματοποιείται, όλοι οι χάχες πιστεύουν πως θα βγει αληθινό και γι’ αυτούς. Ο φασισμός, που είναι η ακραία μορφή καπιταλισμού, είναι μια εγγύηση για τη διατήρηση του ονείρου». Βασίλης Ραφαηλίδης

 1. Καμιά συμμαχία κρατών που την εξουσία την έχουν τα οικονομικά λόμπι (καπιταλιστές), επιτιθέμενων ή αμυνόμενων, δεν αποσκοπεί στην ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων. Επιπλέον, ποτέ δε διέπεται από σταθερότητα, συνέπεια και ειλικρίνεια.

 

 1. Για να είναι η έδρα της ΑΕΚ φόβητρο για τους αντιπάλους της, θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένα ποδοσφαιρικό σύνολο που να προκαλεί τέτοια συναισθήματα στους αντιπάλους της ΑΕΚ.

 

 1. Κάθε φορά που ανέχεστε έναν φασίστα επειδή πιστεύετε ότι θα βοηθήσει την αγαπημένη σας ομάδα, σκέφτομαι ότι ίσως έχω φανεί άδικος με όσους στο παρελθόν ανέχτηκαν τους φασίστες γιατί πίστευαν ότι θα τους βοηθήσουν να ταΐσουν τα παιδιά τους.

 

 1. «No Politica»

 1. Συχνά πυκνά έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα γήπεδα οπαδικά πανό του στυλ: «Λευτεριά στην ΑΕΛ», «Λευτεριά στον ΠΑΟ» κτλ. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για την πραγματική λευτεριά των συλλόγων αν δε μιλάμε για το τέλος κάθε επιχειρηματικής δράσης.

 

 1. Το ξέρετε πως με την επικράτηση του κινήματος των Νεότουρκων, οι Έλληνες πρωταγωνίστησαν στους πανηγυρικούς εορτασμούς σε όλες τις πόλεις της Αυτοκρατορίας, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση ευχήθηκε πλήρη ευόδωση του έργου τους; #ελληνοτουρκικά

 

 1. Τι έχει γίνει με την υπόθεση του Πλάνιτς; Αν αυτός ο παίκτης κουμπώνει ιδανικά σε αυτά που σχεδιάζει ο Αλμέιδα γιατί δεν έχει έρθει ακόμη στην ΑΕΚ από τη στιγμή που ισχύει η συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή; Αν υπαρχουν ρήτρες να πληρώσετε, γι’ αυτό σας έχουμε.

 

 1. «Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις» Μάνος Χατζιδάκις

 1. Δεν είναι κάποιο κακό συνήθειο του οργανισμού ΑΕΚ να πέφτει όλο το ανάθεμα όταν στραβώνει η φάση σε προπονητές, κάποιους παίκτες και στα υπαλληλικά – διοικητικά στελέχη. Είναι συντεταγμένη διαδικασία για φεύγει η κουβέντα από το οικονομικό.

 

 1. Η ΚΑΕ ΑΕΚ μπορεί να έχει αντιθέσεις με διάφορες μεριές της εξουσίας του μπάσκετ της αγοράς, οι οποίες διαφορές, εύκολα εναλλάσσονται με αντίστοιχες συμμαχίες. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εχθρό της κεντρικής εξουσίας της οποίας είναι οργανικό τμήμα.

 

 1. Δηλαδή τώρα σοβαρά υπάρχει περίπτωση να λογίζονται ως φουλ μπακ ο Τσούμπερ και ο Γκαρσία; Ούτε αυτή είναι η θέση τους και θα λείψουν από εκεί που πραγματικά μπορούν να προσφέρουν. Δώστε λεφτά και καλύψτε όλα τα κενά με ποδοσφαιριστές επιπέδου ΑΕΚ.

 

 1. «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον» Φώντας Λάδης

 1. Σας έχει μιλήσει κάποιος ιστορικός για την κατακτητική μανία της τάξης των ελλήνων μεγαλοαφεντικών, που επιδίωκε να επεκτείνει διαρκώς τα εδαφικά κέρδη της σε περιοχές με ξεκάθαρη τουρκική πλειοψηφία; #ΜικρασιατικήΚαταστροφη100Χρόνια

 

 1. Η ομάδα θέλει άμεσα μεταγραφές για να έχει ο κόουτς όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ στην ακόμη πιο εντατική δουλειά που χρειάζεται να γίνει. Περιμένουμε να δούμε και κάποιους αυτοματισμούς και κάποιες καινούργιες ιδέες στο επιθετικό transition.

 

 1. Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή περισσότερες από 14 διαφορετικές ελαστικές σχέσεις απασχόλησης στον Τουρισμό, μέχρι και της μιας μέρας, για να μην επιβαρύνεται η εργοδοσία με έξτρα «κόστος» ανάλογα με τις διακυμάνσεις της σεζόν.

 

 1. Ο φασισμός του αύριο θα βρει το ακροατήριό του σε μια νέα πλειοψηφία. Στους ανθρώπους που νιώθουν πως δεν έχουν πλέον ξεκάθαρη κοινωνική ταυτότητα» Ουμπέρτο Έκο

 1. Η ΑΕΚ είναι η απόδειξη της ισχυρής γοητείας του αθλητισμού – του πώς η ιστορία ενός σπουδαίου συλλόγου μπορεί να αιχμαλωτίσει τη φαντασία χιλιάδων οπαδών και να τους κάνει να δουν τον κόσμο με μια ολότελα διαφορετική ματιά.

 

 1. Καμία ειρήνη ανάμεσα σε κράτη που έχουν την εξουσία τα μεγάλα οικονομικά καρτέλ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την πραγματική ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. Γιατί την ίδια στιγμή που κλείνει κάποιους λογαριασμούς, δημιουργεί νέους, προετοιμάζει νέες συγκρούσεις.

 

 1. Κι όμως, όσα κι αν είναι τα στραβά και τα ανάποδα που έχει προσθέσει στην καθημερινότητα της ΑΕΚ η εποχή της εμπορευματοποίησης, εξακολουθεί να είναι για όλους εμάς η πολυτιμότερη πηγή ανανέωσης της ενέργειας μας.

 

 1. «Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση του φασισμού. Με την ανοχή των πολλών». Μάνος Χατζιδάκις

 1. Έχουμε φτάσει 24 Ιουλίου και ακόμα δεν έχει αποκτηθεί κανένας κεντρικός αμυντικός. Είναι απαράδεκτο λένε οι «κυβερνητικοί». Δεν έχουν καμία δικαιολογία λένε κάποιοι άλλοι «καθεστωτικοί». Τι δε λένε; Τα οικονομικά δεδομένα που γίνονται οι όλες προσπάθειες.

 

 1. Υπαίτιοι της Μικρασιατικής Καταστροφής υπήρξαν οι εκφραστές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων της Ελλάδας και της Τουρκίας, καθώς και τα αντίστοιχα τομάρια των άλλων ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της εποχής. Τα σχέδια τους εξαργυρωθήκαν με αίμα αθώων.

 

 1. Για να πάρεις καλούς ποδοσφαιριστές πρέπει να πληρώσεις και ανάλογα χρήματα. Δεδομένο. Όταν δίνεις καλά χρήματα δε σημαίνει ότι έχεις κάνει και τις ορθές επιλογές, όπως έχουμε δει και στις περιπτώσεις Λε Ταλέκ, Σιμάο κτλ. Επίσης δεδομένο και αυτό.

 

 1. «Όποιος δεν θέλει να εγκαταλείψει την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, όχι μονάχα δεν θ’ απαλλαγεί από τον φασισμό, αλλά θα τον χρειάζεται». Μπέρτλοτ Μπρεχτ

 1. Πριν από μερικές μέρες, ξηλώθηκαν οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού – Ιστιοπλοϊκού – Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου. Η εξουσία των μεγάλων αφεντικών ούτε μπορεί, ούτε θέλει να αντισταθεί στα τεράστια συμφέροντα, τα οποία αγνοούν τις αξίες του αθλητισμού.

 

 1. Σύντροφε Αλμέιδα, σίγουρα θα το έχεις δει κι εσύ ότι η ομάδα ανεβαίνοντας ψηλά για να πρεσάρει, είναι εξαιρετικά ευάλωτη πίσω. Πίεσε χωρίς σταματημό για τα στόπερ που χρειάζεσαι και πρέπει να αποκτηθούν χθες. Μη δεχτείς παίκτες επικοινωνιακές φούσκες.

 

 1. Ακόμα κι αν η σάρκα και το αίμα των ανθρώπων ήταν η μόνη τροφή και το μόνο ποτό στον πλανήτη, η κατανάλωσή τους δε θα ήταν τόσο μεγάλη όσο η θυσία τους σήμερα στο βωμό της επιχειρηματικής δράσης, των οικονομικών καρτέλ και των μεγάλων αφεντικών.

 

 1. «Κάθε μικροαστός ονειρεύεται τον αστό που ζεσταίνει μέσα του, που τον μεγαλώνει στο θερμοκήπιο της μεγάλης ελπίδας για ένα πέρασμα στην «ανώτερη τάξη». Ο φασισμός, που είναι η ακραία μορφή καπιταλισμού, είναι μια εγγύηση για τη διατήρηση του ονείρου» Βασίλης Ραφαηλίδης

 1. Με πρόσωπο σεμνά καλυμμένο οι κερδοσκόποι διασχίζουν τις πόλεις την ύπαιθρο και τα γήπεδα των ομάδων μας κι όσοι τους ακολουθούν θα είναι αναπόφευκτα ή δολοφόνοι ή θύματα. Οι κερδοσκόποι είναι οι πιο επιδέξιοι μεσολαβητές του σαδισμού.

 

 1. Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης του συλλόγου. Αυτό θα έπρεπε να αποτελεί απαράβατη αρχή για κάθε οργανωμένο φορέα οπαδών. Οτιδήποτε άλλο αργά ή γρήγορα θα τους οδηγεί στην αγκαλιά των κερδοσκόπων.

 

 1. Θέλετε μόνο να συζητάμε όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΑΕΚ, ή να προτείνουμε και λύσεις για όσα γίνονται και δε γίνονται; Οι «Αετίσιες Κραυγές» δεν είναι μόνο θεωρία. Πίσω από τις λέξεις παράγεται μια λύση, εμφανίζεται η κάθαρση που έρχεται.

 

 

 

 

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

Μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος των αετών στο ανθρώπινο είδος

(όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία ντοκουμέντο)

aliatas74@gmail.com

 

twitter

 

facebook

 

 

 

 


Comments are closed.