Ξεκίνημα για τον Μωραΐτη και την παρέα του στο Ευρωμπάσκετ

0

Μετά την κατάκτηση του Ευρωπαικού τίτλου από την Εθνική Νέων U20 με τον Διονύση Σκουλίδα κάτι ανάλογο θα προσπαθήσει να επαναλάβει και η Εθνική Εφήβων από σήμερα με τον Δημήτρη Μωραΐτη..

Στην Σλοβακία ξεκινάει απόψε (29/7) η Εθνική Εφήβων την προσπάθειά της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στον Γ’ Όμιλο της διοργάνωσης μαζί με Σλοβενία (29/7, 21:30), Φινλανδία (30/7, 16:45) και Λιθουανία (1/8, 21:15) στοχεύοντας σε όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα, με σκοπό να έχει πιο βατό (θεωρητικά) αντίπαλο στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι της στη διοργάνωση.

Ο Γιώργος Βλασόπουλος ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/7) τις δώδεκα επιλογές του για το Πανευρωπαϊκό Εφήβων, με τη “γαλανόλευκη” να βάζει ως πρώτο στόχο την παρουσία της στους “8” της διοργάνωσης. Οι πιθανότητες για μετάλλιο είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση με αυτές της Εθνικής Νέων Ανδρών, πλην όμως το ταλέντο που υπάρχει σε αυτή την ομάδα είναι μπόλικο κι ικανό να φέρει μία ακόμη διάκριση στην Ελλάδα.

Που στηρίζεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα; Σε πρώτο χρόνο στην περιφερειακή της γραμμή, εκεί όπου ξεχωρίζουν οι Δημήτρης Μωραΐτης (ΑΕΚ), Γιώργος Καλαϊτζάκης (Παναθηναϊκός), Νίκος Αρσενόπουλος (Ολυμπιακός) και Γιώργος Καμπερίδης (Δούκας). Η συνέπεια στο περιφερειακό σουτ θα αποτελέσει ένα σημαντικό ζητούμενο, όπως επίσης η άμυνα κοντά στο καλάθι, εκεί όπου δεν υπάρχει ο παίκτης – φόβητρο.

Δείτε το ρόστερ της Εθνικής παρακάτω:


Comments are closed.