Ξεπουληθήκατε στο γιουσουρούμ…

0

Ο αθλητισμός τους πια είναι σιχαμένος, είναι σάπιος. Σε κάνει να απομακρύνεσαι από αυτό που αγαπάς. Σιχαμένοι είναι και αυτοί που αποφασίζουν να καταστρέψουν το ίδιο τους το άθλημα.

Αφορμή για αυτό το άρθρο μου δεν είναι μόνο το χαμένο πρωτάθλημα στο χάντμπολ. Σαπίλα παντού, αθλητισμός μόνο ως όπλο χειραγώγησης των ηλιθίων.  Αποφάσισα να γράψω κάποιες μέρες μετά γιατί αν έγραφα την Πέμπτη τώρα θα ήμασταν στον εισαγγελέα.

Το θέμα της διαιτησίας του 5ου τελικού πέρασε πολύ στα ψηλά από την πλειοψηφία των μέσων. Βλέπετε εκείνο το ανεκδιήγητο επιθετικό φάουλ εν κινήσει που έκανε φίλο μου Παναθηναϊκό να με πάρει στο λεπτό τηλέφωνο και να με ρωτήσει γιατί δεν ισχύει το ίδιο με το μπάσκετ και στο χάντμπολ φαίνεται δεν συγκίνησε κανέναν.

Οι δύο συγκεκριμένοι διαιτητές είναι διεθνείς με πολύ σημαντικές εμπειρίες από το Champions League, συνεπώς δεν τίθεται θέμα τέτοιων τραγικών λαθών. Είναι ξεκάθαρο πως δεν θα άφηναν με κανέναν τρόπο την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα.

Το θέμα μου ωστόσο δεν είναι η διαιτησία αλλά οι άνθρωποι του χάντμπολ που ξεπούλησαν το άθλημα τους για ένα… κουστούμι που λέει και το τραγούδι. Το άθλημα του χάντμπολ για μένα δεν θα είναι ποτέ ίδιο, πάντα πλέον θα υπάρχει η αμφιβολία. Το άθλημα που κατάφερε να με κάνει να το αγαπήσω ενώ στα παιδικά μου χρόνια δεν ήξερα καν την ύπαρξη του. Αυτό δεν είναι αθλητισμός.

Ποιος αθλητισμός, ήταν το πρώτο που αναφώνησα την Τετάρτη. Μπορείς να παρακολουθήσει κάτι τίμιο και αγνό σήμερα; Τον αθλητισμό του κέρδους, της νίκης με κάθε κόστος ή αντίτιμο, τον αθλητισμό της ξεφτίλας, των χεσμένων διαιτητών και των αγορασμένων πρωταθλημάτων και αγορασμένων πρωταθλητών να τον βάλετε εκεί που ξέρετε.

Εγώ επι…μένω με τους Μπακαούκες  στο παρόν μου, να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται. Συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε. Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας


Comments are closed.