Υπάρχει ακόμα ευρωπαϊκό οξυγόνο αλλά…

0

Η ΑΕΚ δεν είχε επιλογές και τελικά το ότι παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης κάτω από συνθήκες πίεσης, όπως ακριβώς συνέβη δηλαδή και κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, είναι αναμφίβολα ένα θετικότατο δείγμα ομάδας.

Η Ένωση δεν έπαιξε καμιά σπουδαία μπάλα παρά το ταπεινωτικό σκορ με το οποίο σκόρπισε στο έδαφός της την άσημη Ζόρια, η οποία τουλάχιστον στατιστικώς, υπερτερούσε του Δικεφάλου που με δική του ευθύνη επέτρεψε να συμβεί αυτό, κάτι που ωστόσο δε στοίχισε μιας και η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανέστατη από το πρώτο τέταρτο.

Οι κιτρινόμαυροι παρατάχθηκαν για ακόμα μία φορά συντηρητικά, με έναν αμυντικογενή προσανατολισμό χωρίς βλέψεις για παιχνίδι κατοχής, ωστόσο στο συγκεκριμένο ματς, η ομάδα δεν μπορεί να κατηγορηθεί γι’ αυτό. Πρώτον γιατί εν τέλει η τακτική αυτή πέτυχε και δεύτερον, διότι ο Καρέρα σκέφτηκε πολύ έξυπνα να αφήσει την αφελή και με την πλάτη στον τοίχο, Ζόρια, να τα παίξει όλα για όλα, μιας και μόνο με νίκη θα εξαντλούσε στο… 101% τις όποιες πιθανότητες τής αναλογούσαν στο μοναδικό ίσως παιχνίδι που θα μπορούσε να διανοηθεί να αποκομίσει κάποιο αποτέλεσμα ώστε να παραμείνει ζωντανή και να ελπίζει ύστερα σε ένα θαύμα.

Ωστόσο τα δύο γκολ της ΑΕΚ σε μισή ώρα αγώνα με τους κιτρινόμαυρους να μην έχουν «ιδρώσει» ιδιαίτερα, όντες επιτέλους απλώς ικανοποιητικά αποτελεσματικοί, ολοκλήρωσαν με συνοπτικές διαδικασίες αυτή τη «σεμνή τελετή». Η Ζόρια μπορεί να επεδίωξε το comeback της στον αγώνα αλλά απέναντι σε μια καλά οργανωμένη άμυνα, η οποία βέβαια είχε για ακόμα μία φορά έλλειψη χημείας  που μια πιο ποιοτική ομάδα δεν θα συγχωρούσε όπως κι έγινε κόντρα σε Μπράγκα και Λέστερ, το μόνο στο οποίο θα μπορούσε να ελπίζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, θα ήταν ένα γκολ της τιμής. Στην Ένωση αρκούσαν απλώς οι αντεπιθέσεις και η εκμετάλλευση των τεράστιων κενών ανάμεσα στις γραμμές των γηπεδούχων για να ανέβει ο δείκτης του σκορ όσο περισσότερο γίνεται.

Η νίκη αυτή δίνει λοιπόν στην ΑΕΚ ευρωπαϊκό οξυγόνο. Το πρόγραμμα των κιτρινόμαυρων είναι μάλιστα ευνοϊκό σε τέτοιο βαθμό ώστε αν η Λέστερ νικήσει τη Μπράγκα για δεύτερη φορά σε τρεις εβδομάδες, τότε οι κιτρινόμαυροι θα είναι μέσα στο «κόλπο» μέχρι και το τελευταίο λεπτό στο King Power, αρκεί φυσικά να έχει γίνει η ελάχιστη υπέρβαση με τη Μπράγκα στο ΟΑΚΑ. Ο Καρέρα θα έχει τον χρόνο και περισσότερες επιλογές για να το διαχειριστεί, ωστόσο θα πρέπει να έχει κρατήσει και την ισορροπία, και αγωνιστική και ψυχολογική, εντός συνόρων στα δύο σημαντικά παιχνίδια που προηγούνται.


Comments are closed.