ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ

Υπόθεση «εξτρέμ»: Η φετινή, πονεμένη ιστορία της ΑΕΚ που πρέπει τώρα να διορθωθεί…

Published

on

Η ΑΕΚ που… αστόχησε και πρέπει να ρεφάρει και ο Λόπες που τα ‘φτυσε…

Επιμέλεια: Βασίλης Γούσιος

Μετά και από την προσθήκη του Έρικ Μοράν στο ρόστερ της ΑΕΚ, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το 50% των must μεταγραφών για το δεύτερο μισό της σεζόν. Ωστόσο, στην περίπτωση του εξτρέμ, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Μπορεί οι καλοκαιρινές προσθήκες να απέδωσαν σε έναν ιδιαίτερα ικανοποιητικό βαθμό, κάτι που φυσικά αποδεικνύει και η τωρινή κατάσταση της ΑΕΚ η οποία βρίσκεται εντός όλων των φετινών της βλέψεων, όμως η «αστοχία» σε μια τόσο σημαντική θέση όπως είναι αυτή του αριστερού εξτρέμ, στοίχισε, και πιθανότατα έχει στερήσει από την Ένωση μια καλύτερη συγκομιδή βαθμών στον πρώτο γύρο και κατ’ επέκταση μια άνετη πρωτιά.

Το γεγονός μάλιστα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ελλείψει επιλογών, ο Μανόλο Χιμένεθ αναγκάστηκε να δώσει αυξημένα επιθετικά καθήκοντα στον ήδη καταπονημένο αριστερό της οπισθοφύλακα, Έλντερ Λόπες, έδειξε ότι δυστυχώς η ΑΕΚ δεν μερίμνησε αρκετά ώστε να αποφευχθεί αυτή η εσχάτη λύση ανάγκης.

Στην περίπτωση του Πορτογάλου, συνυπολογίζεται φυσικά και εκείνη του Μάνταλου ο οποίος επίσης μετακινήθηκε ουκ ολίγες φορές προς τα αριστερά παρότι «ξένος» σε αυτόν τον ρόλο, προκειμένου να καλύψει το κενό που μοιραία έκανε την εμφάνισή του, με το σχέδιο αυτό να μην χαρακτηρίζεται πάντα από επιτυχία ανατρέχοντας πρόχειρα στις φετινές «γκέλες».

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί, ότι ο παραγκωνισμός του Πατίτο σε συνδυασμό με το… μυστήριο γύρω από την παρουσία του Τρίστασον αλλά και η ανεπάρκεια του Κλωναρίδη, υποχρέωσαν πολλάκις τον πάντοτε φιλότιμο Χριστοδουλόπουλο να αλλάζει πτέρυγες από τη μια στιγμή στην άλλη, ξοδεύοντας δυνάμεις, ενώ επιθετικά η Ένωση έμοιαζε ότι δεν ήταν το ίδιο απειλητική από όλες τις νοητές κάθετες γραμμές του γηπέδου.

Για τους λόγους αυτούς, η υπόθεση «εξτρέμ» πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν. Η προσθήκη ενός ποιοτικού (και ενεργού πάντα) παίκτη με παραστάσεις, είναι δεδομένο ότι θα ανεβάσει level ολόκληρη την ομάδα στο κομμάτι της δημιουργίας φάσεων και αυτό δεν θα αργήσει να φανεί, ειδικά στα ματς όπου η ΑΕΚ θα πρέπει να διασπάσει πολυπρόσωπες άμυνες ώστε να σκοράρει. Κάτι που «πλήρωσε» τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι τώρα «πετώντας» άκοπα σημαντικούς βαθμούς…

Continue Reading
Advertisement