Ζήτω η ελευθερία

0

Μέχρι τώρα η επιδίωξη της διοίκησης Μελισσανίδη ήταν το νέο γήπεδο να συνδεθεί ξεκάθαρα με έναν κουρελιασμένο μεγαλοϊδεατισμό (τείχη Κωνσταντινούπολης, πολεμίστρες κ.α.), συντηρώντας σταθερά εθνικιστικά αντανακλαστικά και τονίζοντάς τα όσο γίνεται περισσότερο στην ιστορία της προσφυγιάς της Μικράς Ασίας και του Πόντου.


Σε όσα έχουν γίνει και τα οποία συνδέονται με το γήπεδο και την ιστορία της Α.Ε.Κ. έχουμε ένα συνδυασμό επιλεκτικής μνήμης, γραφικότητας και εθνικιστικής μισαλλοδοξίας. Καμιά αναφορά στην εξουσία στην Ελλάδα που έφτυσε και ταλαιπώρησε την προσφυγιά, καμιά αναφορά στους μεγιστάνες της εποχής που πόνταραν για τα κέρδη τους στην προσφυγική εργατική δύναμη.
Σε όλα αυτά ήλθε να προστεθεί και μια εύκολη επιλογή μεγάλων της ομάδας μας, φωτογραφίες των οποίων “ανέβηκαν” στους 4 στύλους του γηπέδου.
Εννοείται πως ποιος θα αμφισβητήσει τον Νέστορα, τον κυρ Στέλιο, το Θ(ε)ωμά, ή το Μίμη το μεγάλο Αρχηγό; Όμως είμαστε βέβαιοι πως η επιλογή αφενός δείχνει ένα άγχος αποδοχής της διοίκησης από το λαό της Α.Ε.Κ. και αφετέρου την εξορία μεγάλων μορφών της Α.Ε.Κ., που έμειναν τεράστιοι στην ιστορία της και για το μπόι τους εκτός γηπέδων. Αυτονόητα ένας από αυτούς είναι και ο Σπύρος Κοντούλης.
Όλοι οι Ενωσίτες, ιδιαίτερα οι αντιφασίστες και αντιεθνικιστές, πρέπει να διατηρήσουμε καθαρό μυαλό σε όσα γίνονται με αφορμή το γήπεδο. Είναι σαφής η προσπάθεια ξαναγραψίματος της ιστορίας της Α.Ε.Κ.. Με την επιλογή των αρεστών ή ανεκτών από τους διοικούντες πλευρών αυτής της ιστορίας και την εξαφάνιση των ενοχλητικών.
Υ.Γ.1 Στη φωτογραφία ένα πλάνο που θα έπρεπε να ντύσει περιμετρικά το γήπεδο. Με ένα άλλο όνομα
Υ.Γ. 2 Νίκη επιτέλους με την ομάδα του κράτους.

Σύνδεσμος φίλων ΑΕΚ “Σπύρος Κοντούλης”


Comments are closed.